Ethereum poprvé prolomilo tržní kapitalizaci 500 miliard dolarů

0
(0)
Denisa Ogurcakova
Denisa Ogurcakova
Kryptoměny mi vždy přišly zajímavé a svět blockchainu doslova fascinující, proto jsem se o tomto tématu chtěla dozvědět více a zapojila se do týmu kryptomagazínu.

Ethereum (ETH), druhá nejvíce kapitalizovaná kryptoměna hned po Bitcoinu (BTC), dosáhla významného milníku uprostřed probíhající cenové rallye.  

Dne 12. května cena Etherea překonala další historický rekord, když dosáhla hodnoty 4.346 USD. Tržní kapitalizace ETH tak překonala 500 miliard USD a ve středu dosáhla téměř 505 miliard USD.

Nový milník naznačuje pokračující obrovský nárůst kryptoměny poté, co ETH 10. května poprvé v historii překonalo cenovou hranici 4 000 USD. V době psaní tohoto článku se aktivum obchoduje za 4 317 USD, což je nárůst o o něco více než 6,4 % za posledních 24 hodin a asi o 30 % za posledních sedm dní.

24hodinový graf trhu s ETH. Zdroj: CoinMarketCap

Ethereum předběhlo společnost VISA i JPMorgan

Po parabolickém nárůstu je ETH z hlediska tržní kapitalizace nyní větší než platební gigant Visa nebo hlavní investiční banka JPMorgan. V době psaní činí tržní kapitalizace společnosti Visa 481 miliard dolarů, zatímco trží kapitalizace JPMorgan je 488 miliard dolarů.

Ethereum je druhou kryptoměnou, která po Bitcoinu dosáhla tržní kapitalizace vyšší než 500 miliard dolarů. Důležité je ale dodat, že ETH tohoto milníku dosáhlo za podstatně kratší časový úsek, než tomu bylo u Bitcoinu, který byl spuštěn v lednu 2009 a trvalo mu tak téměř 12 let, než dosáhl tržní kapitalizace 500 miliard USD v prosinci 2020 při ceně 27 000 USD. Vzhledem k tomu, že v červenci 2015 byla uvedena na trh první verze protokolu kryptoměny Ethereum, je to nyní přesně pět let a 10 měsíců.

Další růst ETH?

Megan Kaspar, krypto analytička a spoluzakladatelka společnosti Magnetic, investující do digitálních aktiv, věří, že ETH je nyní na dobré cestě do konce roku 2021 dosáhnout cenového cíle v rozmezí 8 000 až 10 000 USD. Analytička dříve údajně předpovídala, že ETH dosáhne 3 400 USD, když se kryptoměna obchodovala kolem 1 200 USD.

Jak jsme již informovali dříve, spoluzakladatel společnosti Ethereum Vitalik Buterin se stal miliardářem poté, co cena ETH 3. května vzrostla nad 3 000 USD.

Závěr

Ethereum aktuálně dosahuje nového historického maxima kolem 4300 USD, zatímco Bitcoin konsoliduje po nedávné korekci na hodnotě 56 400 USD. Do svého maxima má tak docela daleko. Co myslíte, sesadí ETH v budoucnu opravdu krále kryptoměn?

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img