06.05.21 Technická analýza BTC/USD – tak trochu chaos?

0
(0)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

V době psaní včerejší analýzy na Bitcoin (BTC) byla situace taková, že jsme se mohli přiklánět spíše k poklesu. Stačilo ovšem jen pár hodin a zase graf působí trochu jinak. Jisté ovšem je, že trh jako takový nám ukazuje značnou nerozhodnost. Navíc můžeme i sledovat, jak je trh nesmírně poháněn emocemi, což jsme si ve včerejší analýze vcelku dost rozebrali.

Zas na druhou stranu, máme polovinu týdne za sebou, takže se snad s týdenním close dočkáme nějaké nápovědy. Mám obavy, že ta několikatýdenní plácaná takhle bude pokračovat do léta. Což je zrovna stav, který si moc nepřeji. Nicméně altcoiny z této situace mohou výrazně těžit.

Aktuální situace na 1W DXY

Pro začátek je pro nás velmi důležité se podívat, jak je na tom dolarový index. Minulý týden byl pro americký dolar dost příznivý, neboť s dalším poklesem bychom se určitě dočkali otestování ročního low z ledna. Nakonec se povedl odraz od rovnováhy zakresleného obchodního pásma a týdenní close máme nad supportním pásmem.

Tento týden není DXY tolik silné, ale minimálně se daří kurz držet na supportu. Pokud obdobně týdenní svíce zavře, klaněl bych se spíše k pokračování kurzového růstu. Což by dávalo smysl i v souvislosti s dluhopisovým trhem, kde se rýsuje potenciální dno.

Mimochodem, pokud DXY skutečně poroste, lze z toho implikovat, že inflace se ve spojených státech nedaří držet na vyšších úrovních. Tudíž se pak může zase rozběhnout kolečko s fiskálními stimuly, aby inflaci nakopli. Pokud se tak stane, drahé kovy půjdou up a americký dolar zase dostane negativní zásah. Pro Bitcoin to také znamená příznivé podmínky. Uvidíme tedy, jak se k tomu postaví. Jejich politika je taková, že zareagovat musí.

Aktuální situace na 1D TF BTC/USD

BTC

Jak bylo v úvodu řečeno, na trhu s BTC se zase dost věcí změnilo a to během pouhých pár hodin. Očekával jsem na supportním pásmu okolo 52 500 USD spíše zbrzdění poklesu s následným pokračováním v dropu. Byla by to totiž příležitost pro reakční prodejce, ale místo toho se podařil pěkný odraz a úplné zastínění úterní červené svíce.

To nic nemění na faktu, že Shooting star svíce je stále platná. K jejímu zneplatnění dojde až ve chvíli, kdy získáme denní close nad close medvědí svíce. Určitě si všimněte, jak má kurz tendenci oscilovat kolem EMA 55, což je právě důkazem oné nerozhodnosti na trhu. Napřed jsme vůbec poprvé touto dynamickou úrovní projeli a pak je tendence kolem ní oscilovat.

Což je na jednu stranu fajn, protože Bitcoin není očividně rozhodnutý ohledně dalšího poklesu. Tudíž je ta nerozhodnost vlastně pozitivní věc, ale spíše z krátkodobého hlediska. Leč čím déle to takhle bude probíhat, tím víc nás to bude samozřejmě štvát. Každopádně nám v těchto chvílích kurz konsoliduje na horní stěně obchodního pásma.

Takže je zase racionální uvažovat nad tím, že se dočkáme atakování fibonacciho úrovně 61,8 % a S/R pásma začínajícího na psychologické úrovni 60 000 USD. A my díky otestování zjistíme, jak moc se na Bitcoin zase vrhnou medvědi. První pokus jim totiž vyšel, takže můžeme předpokládat, že se o to pokusí znova.

Navíc část agresivních shortařů nedostala ani šanci pro vstup, protože spousta z nich určitě čekala na otestování 60 000 USD, kam jsme se nedostali, protože se kurz povedlo shodit mnohem dříve.

Indikátory

Denní RSI využilo zaznačený support pro odraz, ale zatím to nemá žádné momentum. Rozhodující je pro nás reakce na hraničních 70 bodech, což tak nějak odpovídá rezistenčnímu pásmu okolo 61 500 USD. Těch rezistencí je tedy na cestě nahoru docela dost. Pokud se býkům povede průraz, asi to ATH vážně pokoříme. Je ovšem otázkou, zda budou mít dostatek sil na pokračování v expanzi. Na MACD máme pozitivní momentum, ale jinak nic moc.

BTC závěrem

Na základě toho, že trh momentálně pohání hlavně emoce, nikoliv racionalita, trh s kryptoaktivy může stoupat navzdory mnoha masivním prodejním signálům. Ty davy lidí nezajímá, že jsou na nějakém týdenním RSI medvědí divergence, nebo že proběhl bearish cross na MACD. Budou bezhlavě nakupovat i tak. Leč dá se čekat, že až dostanou strach, a jedno z jakéhokoliv důvodu, začne volný pád.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
5 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Jan Zizka
Hodnocení článku :
     

Nakup nezenou jen emoce. Ja napriklad mam mesicni trvaly prikaz do Bitstocku. Smenu realizuji do 5 dnu dle situace. Minuly rok jsem na smenu cekal cele leto, az jsem nakonec prosvihl zacatek bull runu. Myslim ze Retail nezajima jestli je aktualni cena BTC 40k nebo 60k, ale zajima ho vidina 200K do peti let. K rychlemu zisku slouzi spise Altcoiny.

E15

Mně jako reailovému Joudovi se “cílových” 200k taky líbí, ale zase si nemyslím, že 233% je totéž jako 400% a tedy, že jedno, jestli na těch 200k půjdu ze 40k a nebo ze 60k… ;-))).

Jan Zizka

Jde spis o to ze Retail ma volne penize k investovani po kazde mesicni vyplate.
Nejde investovat penize, ktere vydelam az za pet let. Leda si vzit uver a to uz by se nejednalo o volne penize. Takze to co jsem investoval loni 400% da, ale to co investuji za 4 a pul roku da treba jen 5%.

Ty analyzo
Hodnocení článku :
     

Lol, sorry ale napsat trh nám ukazuje nerozhodnost když musk nakupuje botama 10k transakcí za vteřinu na 25 coinech je trošku mimo

Spaik

Jaryn nikdy nebyl jinde nez mimo, jeste jsis nezvykl?:D

spot_img