FLIPPENING – Bitcoin padá a Ethereum dominuje celému trhu! Stane se z něj lídr kryptoměn?

Share This Post

Těžko tomu uvěřit, ale zatímco Bitcoin poslední týden stagnuje, a poslední dva dny dokonce klesá, hodnota Etherea stoupla o neuvěřitelných 30 %. Když něco takového předvede Dogecoin, je to docela sranda. Pár spekulantů vydělá a Elon Musk postne další tweet. Ale pokud Ethereum vůči Bitcoinu stoupne o 30 % za týden, má to dalekosáhlý dopad na celý trh.

Druhá největší kryptoměna na světě nyní absolutně dominuje a táhne altcoiny nahoru. Korelace Etherea a Bitcoinu je v posledních týdnech mizivá. Etheru můžeme poděkovat za aktuální altcoinovou sezónu a skvělou šanci namnožit si BTC.

Ethereum v roku 2021
Ethereum v roce 2021

Hodnota této kryptoměny za sedm dní stoupla z 2550 USD na dnešních 3450 USD. Kapitalizace tak narostla o neskutečných sto miliard dolarů. Hodnota Etherea tak po třech letech překročila třetinu hodnoty Bitcoinu. Index dominance Bitcoinu klesl na 46,4%, zatímco dominance Etherea stoupla na 17,1%.

Přečtěte si naši nejnovější ANALÝZU – Bitcoin (BTC) je již v rizikové oblasti!

Ethereum vs. Bitcoin – Dočkáme se tento rok flippeningu?

Jedno Ethereum se obchoduje za téměř 0,06 BTC. V minulosti jsme na této hodnotě zaznamenali silnou rezistenci. Flippening – moment, kdy kapitalizace Etherea překoná Bitcoin, nastane těsně po překonání historického maxima na grafu ETH / BTC, tedy přibližně na hodnotě 0,17 BTC.

Ethereum vs. Bitcoin od roku 2017
Ethereum vs. Bitcoin od roku 2017

Pokud by Bitcoin stagnoval, Ethereu by stačilo dosáhnout hodnoty 10 000 dolarů. Takový scénář však není moc pravděpodobný. Ethereum může pár týdnů růst na úkor Bitcoinu, ale ne dlouhodobě.

Z BTC do ETH se v poslední době přelévá kapitál. Právě to způsobilo aktuální situaci. Bitcoin se nachází v překoupených hodnotách a tradeři v brzké době nečekají nějaký velký růst. Na druhou stranu, Ethereum je stále docela levné (resp. před týdnem ještě určitě bylo) a tato kryptoměna má nejsilnější fundamenty.

Flippening můžete sledovat přes tento index, který nesleduje pouze kapitalizaci, ale osm dalších metrik. Vysvětlení flippening indexu naleznete zde.

Cena Etherea roste díky silným fundamentům, ale i spekulacím

Ethereum je technologicky nejvyspělejší projekt ve světě kryptoměn (Optimistic Rollups, Ethereum 2.0, EIP-1559…) a používá se více než jakýkoli jiný blockchain (DeFi, NFT, blockchain gaming). To jsou důvody, proč přitahuje tolik pozornosti. Flippening ovšem v roce 2021 rozhodně nečekáme. A ani v roce 2022. Nicméně dříve či později k němu dojde a Ethereum se stane lídrem celého trhu.

Není třeba zapomínat, že za aktuální růst může děkovat právě Bitcoinu, do kterého instituce v posledních měsících investovaly desítky miliard dolarů. Část tohoto kapitálu nyní přechází právě na ether.

Chcete nakupovat Ethereum, resp. další kryptoměny? Doporučujeme burzu Binance, kde najdete široký výběr kryptoměn. A pokud si vytvoříte účet přes >>> tento odkaz <<<, získáte navíc doživotní slevu 5% na obchodní poplatky.

Mohlo by vás také zajímat: Společnost FundStrat to vidí jasně – ETH dosáhne hodnoty 10 000 USD ještě letos!

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Related Posts

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...