ANALÝZA – Býci se na trhu s Bitcoinem (BTC) probudili?

Share This Post

Jsme uprostřed druhého obchodního dne a Bitcoin (BTC) sice nepumpuje, jak jsme byli zvyklí, ale je bez debat, že se býci na trh vrátili. Leč stále platí rizika, která jsem nastínil v nedělní analýze. Vyšší časové rámce nevypadají moc dobře, a navíc i makroekonomické konotace nejsou vyloženě ve prospěch Bitcoinu a akcií. Respektive ta rizika jsou stále dost markantní, na což bychom měli neustále myslet.

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Stále je vysoké riziko

Problém je, že finanční trhy nefungují jako hodinky, takže vysoké riziko hned neznamená, že BTC nemůže na nové all time high. Nicméně by si každý měl uvědomit, že s rostoucím rizikem je třeba uzpůsobit svoji obchodní/investiční strategii. V každém případě by bylo fajn, když Bitcoin udělá ráznější pohyb, ať je to jakýmkoliv směrem. Alespoň budeme mnohem lépe vědět, na čem jsme.

Aktuální situace na 4H TF BTC/USD

btc

Napřed si rozebereme 4H graf, kde si ukážeme pár důležitých věcí. Hned první je, že se podařilo definitivně prorazit z té zakreslené tržní struktury. I když o víkendu vypadala situace ještě beznadějně, nakonec se nakupující chopili iniciativy. Po proražení z řečené struktury se povedlo překonat i S/R level 48 183 USD a cenu nad touto úrovní i zavřít.

Popsané ale není všechno, protože kurz překonal i křivku exponenciálního klouzavého průměru s periodou 55, což je dynamická rezistence, u které nedávno proběhla rovnou dvě zamítnutí. Cena každopádně ještě krátce pokračovala k S/R levelu 49 800 USD, ale zde již býci nebyli schopni pokračoval.

Kurz zarotoval zpátky k EMA 55 a S/R levelu 48 183 USD, kde jsme v podstatě i nyní. Abych řekl pravdu, konsolidace se mi moc nezdá, protože se jedná o čiré váhání. Čím déle budeme v zakresleném obchodním pásmu, tím hůře pro Bitcoin (BTC). Čím dříve budeme pokračovat nahoru, tím spíš máme šanci prorazit na nové all time high.

Navíc při průrazech dalších úrovní bychom mohli o aktuálním růstu mluvit jako o opravdové snaze pokračovat na nová historická maxima. Takhle je to bohužel jen obyčejný retracement v rámci korekce. Co se týče objemů, v pondělí byl nákupní tlak docela obstojný. Nicméně dneska dochází zase ke strádání.

Indikátory

Křivka 4H RSI konečně překonala 50 bodů, což je takový malý úspěch. Trh byl hrozně slabý, takže nám řečené potvrdilo, že se býci do určité míry na trh vrátili. Těžko ovšem říct, jak dlouho vydrží. Pravdou ale je, že dokud 4H RSI nevzroste nad 70 bodů, bullish trh rozhodně není.

Aktuální situace na 1H TF BTC/USD

btc

Na hodinovém grafu BTC chci pouze ukázat, že dnešek tak příznivý není. Sice se cena nevysypala, ale zaregistrujte ty dvě označené svíce s dlouhými knoty. Mimoto první označená svíce má relativně velké objemy, což můžeme považovat za potvrzení zamítnutí v dalším postupu. Druhá svíčka sice kdovíjaké prodejní objemy nemá, ale její podoba jaksi značí, že i druhý pokus o růst se nesetkal zrovna s pochopením.

Závěrem

Nyní je potřeba být extrémně opatrný, protože dnešní price action je dost podivný. Včera byli býci vcelku aktivní, ale od rána jako by zase z trhu zmizeli. Jestli kurz nevydrží nad S/R levelem 48 183 USD, bude asi namístě počítat s tím, že se korekce spíše prohloubí. Samozřejmě zase záleží i na potvrzení ze strany objemů.

Mohlo by vás také zajímat:

ANALÝZA – Zlato zase hluboce padlo, je v blízké době šance na obrat?


Tato analýza je pouze orientační a neslouží jako doporučení k nákupu či prodeji. Situace na trhu se kdykoliv může změnit. Spekulativní obchody na kapitálových trzích jsou velmi rizikové!!

Related Posts

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...