Celebrity, které podporují růst a přijetí kryptoměny

3.4
(11)
Kytka
Kytkahttps://kryptohodler.cz/
Člen týmu KM od začátku roku 2018. Zástupce hodlerské komunity, zakladatel webu KryptoHodler.cz. Autor se zaměřením na zajímavé novinky z kryptosvěta, propagátor finanční svobody a osobního rozvoje. Kytka je oddaný šiřitel "semínek" pozitivního přístupu k životu a snahy o změnu k lepšímu.

Vyprávěli byste ten příběh komukoli před pěti lety a nikdo by vám nevěřil… Píše se rok 2021, Bitcoin se vyšplhal nad 50 000 dolarů a Logan Paul mimochodem právě vydělal 3,5 milionu $ prodejem digitální kartičky. Popularita digitálních aktiv se stala globálním fenoménem a celebrity nyní otevřeně podporují kryptoměny a zapojují se do trhu. 

Celebrity v kryptosvětě

Pojďme se podívat na některé vlivné celebrity, které ozdobily kryptotrh svou přítomností a staly se aktivními účastníky světa kryptoměn. 

Elon Musk

Jeden z nejbohatších lidí na světě a momentálně také jedna z nejvlivnějších postav současnosti. Zakladatel Tesly Elon Musk je aktivním členem kryptokomunity a často se účastní diskuze a komentuje dění. Občas umí být poněkud kontroverzní, což dokázal svou více než podporující sérií komentářů zaměřených na Dogecoin.

Korelace růstu DOGE a Muskových Tweetů vykazuje četnost prakticky vylučující náhodu. Jinými slovy, výroky celebrity působily jako spouštěč hypu memecoinu, který následně několikanásobně zvýšil svou cenu a v reakci na to na něm vývojáři po dlouhé odmlce opět začali pracovat.

Musk také podporuje Bitcoin a známe třeba jeho výrok, že je lepší nápad držet Bitcoin, než držet fiat měnu. Ačkoli Tesla nedávno koupila Bitcoin za 1,5 miliardy dolarů, Musk uvedl, že to nebyla přímá akce založená na jeho názoru, ale spíše diverzifikace firemní strategie

Jack Dorsey

Byť Jack Dorsey nemusí být skutečnou celebritou, je skutečným podpůrcem přijetí kryptoměn. Není jen zakladatelem společnosti Square, která drží nezanedbatelné množství BTC, ale také CEO Twitteru, tedy místa, kde je kryptokomunita velmi aktivní. Twitter je díky Jackovi mnohem více krypto-friendly, než většina ostatních sociálních sítí.

Nejnověji Dorsey vytvořil bitcoinový nadační fond s rapperem Jay-Z. Zatímco rapper neměl v prostoru kryptoměn velký nástup, Jackova pomoc umožnila dvojici vytvořit nadační fond ₿trust, který se zaměří na vývoj Bitcoinu v Africe a Indii a je naložen 500 BTC.

Akon

Mezi celebrity v kryptokomunitě jistě právem řadíme rappera z poloviny dvacátých let, který má “na svědomí” fantastickou hudební kariéru, ale i ambiciózní krypto projekt budoucnosti. Akon potichu pracuje na zrodu prvního afrického kryptoměsta. Akoncity by měla pohánět nativní kyptoměna Akoin.

Akon mezitím také provozuje iniciativu pro osvětlení Afriky, prostřednictvím využití solární energie ve více než 28 zemích. 2000akrové město v Senegalu má být dokončeno do roku 2030, bude fungovat na solární energii a jako způsob platby za cokoli ve městě se bude používat Akoin.

Zdroj: akoncity.com

BEEPLE

Mnohé celebrity se nyní zaměřují na prodej svých NFT. Namátkou – člen skupiny Linkin Park prodal svůj první NFT token za 30 tisíc $ a výtěžek věnoval na charitu. Pravděpodobně největším NFT tvůrcem je známý digitální umělec Mike Winkelmann alias Beeple. Beeple v současné době drží rekord v nejdražším NFT, který byl prodán za neuvěřitelných 6,6 milionu dolarů. 

art, býk, bitcoin

Závěr

Leckteré další celebrity nyní otevřeně přiznávají zájem o kryptoměny a zapojují se do trhu. Mnoho jiných, které se do článku nevešly, investovaly do Bitcoinu a altcoinů a daly o tom vědět svým početným fanouškům. Jestliže máte pocit, že jsme nějakou podstatnou osobnost vynechali, budeme rádi, když nám její jméno napíšete do komentářů.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 3.4 / 5. Počet hlasujících 11

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img