UPDATE – Bitcoin na novém dně! Prolomil se klíčový support?

Share This Post

Korekce na trhu s kryptoměnami je v neděli v plném proudu. Na čele s Bitcoinem, který se v době psaní tohoto článku obchoduje na novém dně. Před chvílí otestoval kulatou hladinu 43 000 dolarů a spolu s ní i spodní hranu formace klesající klín, v níž se aktuálně nachází.

Čtěte také: Banka JP Morgan doporučuje klientům investovat 1 % kapitálu do Bitcoinu

Bitcoin je na novém dně a pod klíčovým supportem

Před pár hodinami se navíc na 4h grafu propadl pod fibo hladinu 0,5 (cca 44 100 USD). Ta v průběhu týdne sloužila jako silný support, který Bitcoin několikrát podržel.

4h BTC / USD - Bitstamp - Fibo retracement + padající vedge
4h BTC / USD – Bitstamp – Fibo retracement + falling wedge

Další fibo hladina 0,618 se nachází na ceně $41 000, takže prostoru na pokles je teoreticky dost. Bitcoin se však zároveň nachází ve formaci klesající klín (falling wedge) a aktuálně se již dostává do jejího cípu. Pokud se má udržet v této formaci, pod fibo 0,618 bychom klesnout neměli.

Přečtěte si naši dnešní analýzu: ANALÝZA – Bitcoin má pár hodin před měsíčním close, v jaké podobě se zavře?

Proč Bitcoin tento týden tak prudce padá?

Již nyní můžeme zhodnotit, že aktuální korekce je nejsilnější za poslední rok. Bitcoin ztratil více než 30% hodnoty a některé kryptoměny (jako Ethereum) jsou na tom ještě hůře. Ale proč tak padáme, když všude kolem vidíme samé dobré zprávy?

Nuž, těžko říct. Ale jistě jste si všimli, že Bitcoin za poslední měsíc udělal neskutečný zisk. Z ceny 30 000 dolarů stoupl na téměř 60 tisíc a jeho kapitalizace stoupla o 550 miliard dolarů. To je absolutně šílené číslo, které vůbec nereprezentuje realitu. Toho si všimlo hodně velkých hráčů (velryb) a začali prodávat. Zisk mají přece slušný, takže proč ne?

Z analýzy společnosti Glassnode vyplývá, že velryby v únoru prodaly minimálně 140 000 BTC. A proto cena Bitcoinu klesá. Trh musí najít rovnovážný stav, nějakou dobu konsolidovat a pak se uvidí, kterým směrem budeme pokračovat. Vzhledem k fundamentům je však velká pravděpodobnost, že ještě letos dosáhneme nového historického maxima.

Pokud chcete investovat do Bitcoinu, doporučujeme využít služeb burzy Binance, která nabízí široký výběr kryptoměn. Vytvořte si účet přes >>> tento odkaz <<< a získáte doživotní slevu 5% na obchodní poplatky.

Je možné, že Bitcoin padá kvůli akciím?

Mnoho analytiků také zastává názor, že cena Bitcoinu padá kvůli zvýšené volatilitě na akciových trzích. Bitcoin s akciemi občas koreluje, takže to určitě může být faktor. Nejistota na finančních trzích vyděsí investory, kteří kryptoměny považují za spekulativní investici, a ti pak vše prodávají. Něco podobného se po období růstu stalo i v březnu 2020. Bitcoin tehdy padl o 60%.

Může trh s kryptoměnami zase padat kvůli volatilitě akcií? Zde je vše, co víme

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Related Posts

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...