20.01.21 Technická analýza BTC/USD – Začíná menší nervozita?

4.8
(22)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Jak jsem říkal ve včerejší analýze na Bitcoin (BTC), drtivá většina lidí sleduje zmiňovaný triangl s velkým očekáváním, že se ještě jedna vlna nahoru podaří. Vzhledem k tomu, že se pořád nestalo, tržní účastníci začínají být trochu nervózní. Jde to znát zkrátka z chování trhu a sociálních sítí, kde se začíná hemžit obsah připouštějící potenciální vrchol.

Když už začínají být i moon boys nervózní, o to větší šance je, že se Bitcoinu řečená vlna up ještě podaří. Nicméně opakuji, že vstup do trhu je za těchto okolností značně rizikový. Pokud si absolutně riziko neuvědomujete, je to špatně. A ještě horší je, když o rizicích víte a záměrně je ignorujete.

Je v každém případě docela zajímavé, jak je sentiment na trhu velmi proměnlivý. Dlouho byli všichni hrozně bullish, pak stačí první delší zakopnutí a už to s tím sentimentem tak růžové není. Respektive mi současné emoce do jisté míry připomínají jakési doufání, že se bearish scénáře nevyplní.

Aktuální situace na 4H TF BTC/USD

Na 4H jsem byl nucen opětovně překreslit spodní stěnu pokračovacího trianglu. I tak si ale nejsme vůbec jistý s výslednou podobou spodní stěny. Teoreticky se může pattern ještě rozšířit, ale cena by asi neměla jít pod tu zvýrazněnou oblast. Jinak by to byl docela dost kvazi-symetrický trojúhelník. Jsou to každopádně nervy, protože včera večer se kurz už blížil k horní stěně.

Nákupní tlak byl dle nižších TF docela obstojný a zdálo se, že trh má šanci pattern breaknout. V těsné blízkosti však postup nahoru selhal, což jsem teda bral jako dost negativní znamení. Vyplynulo z toho, že podoba spodní stěny patternu není jaksi ještě výsledná a trh ji teprve vytvoří. Vycházím z objemů obchodů, které jsou stále zanedbatelné.

Tudíž si ve všeobecnosti tržní účastníci stále myslí, že konsolidujeme. Že se trh z konsolidační struktury vylil, definitivně poznáme z výrazně sílícího prodejního tlaku. I když tedy na první pohled může vypadat, že kurz proráží spodní hranu trianglu, nemáme řečenou věc ještě potvrzenou právě ze strany prodejních objemů.

Takže není třeba hned panikařit, protože stále existují šance na obrat. I když je pravdou, že čím níž cena jde, tím víc rostou šance, že se trh totálně vysype. Nezapomínejte na fakt, že dle vyšších časových rámců je struktura trhu pořád parabolická. A když se parabola sesype, cena má tendenci padnout dost hluboko.

Indikátory

Indikátory technické analýzy jsou v podstatě stále neutrální, ale musím uznat, že na RSI se začíná momentum překlápět na tu špatnou stranu. Bullish podmínky na indikátoru rozhodně nepanují.

Období 2017/2018 na 1D TF BTC/USD

Uvedeným grafem nechci strašit, ale v závěru minulého bull marketu byla tržní struktura hrozivě podobná tomu, co máme v grafu nyní. Strmý růst, posléze „nečekaný“ selling climax, po kterém následovala částečná snaha o navázání na předešlou expanzi, což selhalo. Nakonec byla šance v podobě symetrického trojúhelníku. Nicméně, jak všichni dobře víme, Bitcoin se poté tvrdě vylil.

Aktuální situace na 1H TF BTC/USD

Na hodinovce vidíme, že trh vytvořil v rámci trianglu menší pattern – rising wedge. Na základě řečeného útvaru se dalo předpokládat, že kurz bude mít tendenci prorazit spodní hranu a znova jít ke spodní stěně větší struktury. Avšak nakupující v jedné chvíli zkusili průraz, nicméně byl pokus neúspěšný.

Neúspěšný pokus skončil podobou shooting star, což jsem v grafu označil šipkou. Bylo zřejmé, že nakupující po ukázaném neúspěchu ustoupí, a taky se stalo. Sami můžete každopádně posoudit, zda je nynější sell volume adekvátní v konotaci na průraz z trianglu. V tolikrát skloňovaném patternu kurz konsoliduje dost dlouho, takže není možné, aby proběhl breakdown bez doprovodu markantního prodejního tlaku.

Indikátory

Z RSI je znát, že medvědi jsou bezesporu aktivnější. Uvedené můžeme seznat z toho konkávního tvaru vývoje křivky indikátoru.

Závěrem

Prodejci jsou bez debat za posledních 24 hodin dost aktivní a jejich iniciativa každou hodinou sílí. Podotýkám ale, že dokud nedojde k markantnímu navýšení sell volume, je pořád šance na nějaký zvrat. Avšak vzhledem k současným okolnostem, je trh s Bitcoinem nesmírně riziková záležitost. Buďte tedy opatrní.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.8 / 5. Počet hlasujících 22

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
62 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
ryban.mark

Tak to skusim este raz, pokdym nie sme pod 33K, nic sa nedeje, ak nas nepodrzi ani tych 33,0K, mali by sme ist k 30K ale nie prudko, dokial neuzatvorime denne sviece do konca mesiaca pod 30K, stale je tu mozny odraz smerom nahor.
mozete si tam malovat co chcete, ja sa riadim psychologiou trhu. ak je BTC nad 30K vsetci co kupovali nad 30K su v poho a takto primitivne tozmyslaju ti co to nakupovali, teda v to dufam.

Poslední editace 3 let před přes ryban.mark
ppetr1

https://www.e15.cz/domaci/schillerova-prosazuje-celoevropske-sporeni-na-duchod-chce-je-danove-zvyhodnit-1377186
dam pouze 2 matematicke ulohy pro zaky 1.stupne.
investovat se statni podporou do penzijniho fondu 3 000kc/mesic po dobu 15-20 let.vcetne statnich prispevků.
investovat do BTC bez statni podpory s rocnim zhodnocenim 10% (velmi konzervativni odhad) pri stejne castce 3 000kc.
otazka – kdo vydela vice v tomto horizontu?
predpokladam, ze ti co rozumeji investicim si dokazi doplnit i inflaci a zhodnoceni v penzijnich fondech.

rekl jste to ale skvele – nic se nedeje :-)deje se pouze inflace a QE plus usd.juan bude posilovat – pokud jej neoslabi cinska centralni banka z duvodu oslabovani usd.toto stejne lidi nepochopi.
japonsky jen bude rovnez posilovat – vetsinu dluhu vlastni obcani teto zeme.to je taky zajimave do budoucna – nikdo nevi jak to muze dopadnout pri starnuti obyvatel.dle meho dobre – dluhy zustanou v hrobe.

ryban.mark

Kedze isnt. investori vykricali do sveta, ze BTC je novodobe virtualne zlato, tak ma zmysel si v nom najozaj sporit, narozdiel od zlata leboa cohokolvek ineho ma BTC vyrazne kratsie cykly ana trhu, jedna sa o anomaliu, cize sporit by sa oplatilo aj tym co to nemaju ak sa hovori 10 az 15 rokov do dochodku.

Zatial co cena zlata a striebra sa moze ludom vratit az po 40 az 50 rokoch, z BTC sa to neda porovnat.
Hoci je v kryptomenach menej ako 7% z hodnot zlata striebra tak obchody u kryptomien uz prevysuju cely trh so vzacnymi kovmi.

Kryptomeny su dnes na urovni a sile Nemecka o sile vacsej ako 40 mil. vsetkych zamestnanych Nemcov dohromady, ak sa to od korony nezmenilo.

Tlacit vsetko do beznych trhov a nafukovat cenu len najbohatsich firiem na svete sa neda vecne.
Snad si niekdo nemysli, ze trzna hodnota apple je 2 200 mld. ci kolko to bolo…

Poslední editace 3 let před přes ryban.mark
ryban.mark

Navyse ceny nehnutelnosti vo vyspelych krajinach uz nejde tolko sponovat, jedna z veci co este drzi trhy nad vodou hoci najmy uz zacali klesat…

ppetr1

nez k cene zlata ci stribra bych btc prirovnal k akciim.
btc je proste btc a nikdo nevi jaka bude jeho cena za 15-20 let.
me jen pripada rocni 10% zisk celkem relevantni a hoooodne konzervativni.

Franta

Ty vogo spořit na důchod přes Bitcoin a spoléhat se jen na něj mi přijde trošku uhnutý a hlavně riskantní, ale jste vizionář 🙂 Třeba až překročíme 100k, tak pohyby nebudou tak velký, dá se tomu nějaký rámec a tradá … proč by třeba penzijní fondy nemohly mít dvě procenta v BTC a krypto?, zbytek klasicky v akciích a dluhopisech. Co ztrácí časem na hodnotě jsou hlavně peníze na účtu, i spořícím, nepřekoná inflaci, a tak investoři hledají jiná aktiva.

Marek

Nevím proč to sem píšeš, tady nikdo nevybírá mezi fondy a crypto. Ty jen musíš ventilovat furt dokola ty samý odstavce, který jsme tu četli už snad 1000x. Jak bys rekl ty- ,,je mi vás líto,,Je pravda, že v tomhle příspěvku aspoň nejsi tak povýšenej za coz ,,vás musím pochválit,, 😉

ppetr1

marku mylite se ve sve uvaze.
ze bych od vas cetl nejaky alespon vyvazeny rozbor – tak me na nej upozornete – treba jsem jej prehledl.

uz jste spocital matematickou ulohu !!!!!!!!!!!!!!

HonzaM

Větší blbost sem neslyšel. Ty nebudeš moc chytrej co?

Fantom

Souhlasím. Viz můj příspěvek k videoanalýze. Teprve průraz pod 30k může nastartovat paniku. Já si ale myslím že k němu dojde. Srovnej 1M TF hlavně svíčky 12/17 a 01/21.

ryban.mark

Panika by mohla prist, ak by sme sli k 20K, to uz by malo vela z tych co nakupovali u 40k predane a nasledovali by ti co nakupovali tesne nad 30K.

Fantom

Na to je moc brzo. Pod 20k půjdeme až v únoru nebo březnu. Takhle rychle se to nevyleje. Očekávám další triangl. Potřebují nalákat další lidi – hlavně budoucí weak hands a ty pak vyděsit. Ale dají si na čas. Stejně jako v roce 2018. Pak přijde v médiích opačný sentiment – Gensler sestřelí XRP a Yellenová půjde po privacy coinech.

ryban.mark

na to zabudni, media to zariadia a bude sa vykrikovat ak sa ide pod 10k a nikdo to nenakupi, povedia si, padli sme o vyse 20k a ak padneme o dalsich 20k tak sme na nule.

Jedine, ze by mal niekdo v zalohe 10 miliard a nevedel co s nimi, a dalsich 50 mld. pripraveni na to vyhnat cenu k 50.. problemom je ze z tych bohacov by to dokazal jedine Musk a je mu to moze byt jedno, uz najbohatsi clovek planety je a nikdy o to ani neusiloval..

Retail by vyckaval.. kym cena z 20K pojde k 30 a nakupil len mensiu cast, zo strachu, ze znova pojdeme k 20K.. a tym by sa kruh uzatvoril..

Mienka by sa zmenila a sme v bera markete a ideme hladat nove dno, podotykam, ze to posledne bolo u 3 800.

A garantujem ti, ze ak by sme z 41 900 padli co i len na 8000 co je vyse -80%… uz by sa blazni nenasli co tu chvu vytiahnut na milion. :-DD

Poslední editace 3 let před přes ryban.mark
Jan M.

Nevěřím tomu, že to padne níž než na 16,5k. I ceně pod 20k moc nevěřím. Pokud to půjde pod 20k, tak jen krátkodobě v řádu minut a to jen třeba na 19,4k. Vy se na to díváte moc technicky. A dáváte moc velkou důležitost minulosti. Není už rok 2017 ani 2018. Připomínám, že důvody, proč byla cena na 42,8k, stále trvají. Korekce bude. Ovšem jen z pouze technických důvodů, nikoliv z fundamentálních. Klidně může být měsíc bear market. Pak se to ale rychle nebo pomalu vydá opět k ATH a pak k 50k a dále.

ryban.mark

Grayscale ani microstrategy nie su hlupici, oni si nemozu to zhodit ani na 22K.

Je to ako hranie pokru, hra je primitivna, nejde ani o vyssiu kombinatoriku, Cela hra je o psychologii ak chces hrat zive turnaje o slusne vyhry..

Fantom

Microstrategy může prodat a znovu dokoupit. Proč by to neudělali? Mohli brát zisk 100%. Kdo by odolal? Obchodníci určitě neodolají obchodují všechno i zisk 10% je fajn a 100%? Kdo by to nebral? Jako kdysi Novogratz když litoval v roce 2019 že neprodal více BTC za 13,8k. I když je dlohodobě bullish. Grayscale tohle asi neudělají, ale když byl propad v r. 2020 pod 5k tak to taky hned nevytáli i když by mohli.

ryban.mark

a preco by to robili, Grayscale by ich zozral.
Microstrategy su mali hraci, ale maju velki dosah vdaka Saylorovi.

A na co by predaval Grayscale, ked cieli na zakaznkov ako paypal?
Nebudu vyd*bavat so zakaznikmi, ak nie su pred krachom, oni ich potrebuju o mesiac, o rok, aj o 10 ci 20 rokov, toto nie su rychlokvasky..

Ak odrb*s raz zazanika a on si to uvedomi, ak ide o jeho prachy a nic mu za tie prachy neponukas, len vynos, ktory mu zmenis za stratu…

Vacsina k tebe uz nikdy nepride.

marnim tu svoj cas..

Poslední editace 3 let před přes ryban.mark
Fantom

Stejné FOMO jako v roce 2018 stejný výsledek. Grayscale tady byli i v roce 2017 i nyní a pádu pod 5k v roce 2020 nezabránili. A proč by to dělali? Přesvědčí svoje klienty aby nakoupili se slevou. Všechno je možné. Já se stejně teď soustředím na alty.

ryban.mark

lenze BTC tych krachov zazil uz dost.. ale to ho nikdo nepoznal…

Ak zacal byt v povedemi ludi, zazil krach na prelome 2017/18 …
kedy cena padla.. behom par mesiacov o 70%.

A druhy krach bol 3.2020, ale to vacsina veci sla do kopru…
Dalsi krach pod svoje high uz nerozdycha..

Mas moznost sledovat zralokov v akcii, nezaspi na vavrinoch…

Neviem na ak velke prepady na altoch cakas alebo rsp. cielis, ale neprekombinuj si pozicie, ale dobre si to vsetko prepocitaj aby si nevysiel na prazdno. A ak ti nieco nebude vychadzat tak ak si to predikoval poznas, ze ta predikcia bola mylna, co je bezna vec..

Jedina moja zasadna predikcia bola v lete, ked som tvrdil… ze nemusime vyplnit gap u 9 600 a na dennych sviecok nemusime ist pod 10K.
Dufam, ze aj teraz mi to aspon ako tak vide..

Fantom

Máš naprostou pravdu s tou psychologií trhu. Já za sebe cítím přesně to co na začátku roku 2018. Eufórie z konce roku 2017 která se právě nyní mění na nejistotu. Pokud budeme pokračovat dál, tak to bude strach,panika a nakonec rezignace. Pak se bude krypto plácat dlouho u dna a teprve potom přijde další bull run. Nyní jsme ve fázi začínající nejistoty a případný propad pod 30k nás přivede na začátek fáze strachu. 20k už může znamenat paniku. Můžou přijít zprávy o regulaci nebo naopak něco pozitivního. U BTC se začíná posouvat spodní hrana trianglu to ukazuje na nervozitu. Přitom čistě technicky pád na 20k znamená původní ATH a není to žádná tragédie, ale jako spouštěč panických výprodejů pro nováčky je to ideální hladina. Jakou lavinu to může spustit oba dobře víme.

ryban.mark

super a preto tie kecy traderov, ze korekcie o 40 az 50% su zdrave…
na to uz som alergicky… premotivovanost, potlapkavanie po pleci a clovek si mysli aky je dobry.. ja som nemal taku vychovu, aspon mi nemazali med kolem huby..

Apropo ani v zivote neboli na burze mam ten pocit.. na burze uz pri prepadoch x percent zatvaraju burzy na nejaku hodinku, pri este vacsich mozu zatvorit na cely 1 den..
U krypta to neplati, je to socialny experiemnt ak sa ludia budu chovat.. a ludia su ovce, len odovzdavaju stale vacsie a vacsie casti kryptomien velkym hracom a ti velki zas este vacsim a tak az na vrchol…
Najvacsi hrac je burza, je to ako kasino, kdo hra proti kasinu nikdy nevyhra…
Preto sa hrava poker, tam hravas proti hracom a kasinu davas len “desiatok za hru.”

Sranda, ze hazardne hry maju dane sice z kazdej jednej hry, ale len okolo troch percent, u krypta pytaju pokojne aj 15 az 40% a kdo je potom vacsi vypalnik? :-))

V rulete su to necele 3%, ale ked tam clovek odohra nespocet hri, je to ako obchod na paku, na kazdeho raz pride rada…

Ja to dokazem matematicky spocitat, vsetky pravdepodobnosti, ale hl*pak to nedokaze, cize netusi ako ma nevyhodu oproti kasinu samotnemu…
nebudem to ani skusat preto.

Krypto je hazard sam o sebe, ci si to niekdo pripusti alebo nie a kazdy hlada genialnu strategiu a pritom ma stale pasku cez oci…

Cele krypto nie je o ziadnych TA a podbne… je to o datach, atd.. nebudem to rozvadzat..
A swingtraderi su najvacsi gambleri, okrem teda 2% ktori si tym dokazu zarobit na zivobitie bez toho aby na internete ponukali svoje clenstva a pytali za to peniaze…

Na Ceskoslovenskej scene mozem menovat, nie je tam jediny profik, ani jeden, mylil som sa, ked som si myslel, ze nejakeho na youtube najdem, nestalo sa.. nemaju na to.

Furt si idu rovnake myslienkove pochody… aspon Adam Kracik nie je uplny tlk, ale on ani traiding nejako nerobi.

Poslední editace 3 let před přes ryban.mark
Petr 2

Nikoho nemusí odrbat, pod jejich nákup což je průměr 15k mohou jen dokoupit a snížit si celkový nákup, pořad nechapu proč se tak všichni bojí korekce kolem 10 k ?

Václav

Odkud víš že nakupovali kolem 15k? Nějaké relevantní info. Jinak diskuze o ničem. Ono je dost pravděpodobné že na trhu celé ty dny co jsme se flakali mazi 33 a 38 probíhala distribuce. To znamená že prodávali ve snaze z toho co nejvíce vystříkat. Jinak nikde není psáno že trh se nevysype pod 15k. Oni to klidně shodí i pod cenu jejich původního nákupu. Když máš 100 zisk a více. A na prdeli další miliony. Osobně mám nákup na poslední Gap 8800, myslím si že trh tam postupně vyklesa bit jen knotem. Protož jde vždy o to levně koupit draho prodat. A vždy jde o zisk. Proto to shodí, pro zisk a levný nákup a opětovné maximalizovani zisků.

Fantom

Taky si myslím že probíhala distribuce. A stále probíhá a bude. Jen nikdo nevíme kdy to shodí. Těch 8,8k může klidně klapnout. Jestli padne 10k bude další panika.

Franta

To se asi fakt tak rychle nestane, i když možné je všechno. Zatím se bitcoin plácá v nějakým pásmu nahoru a dolů.

Petr 2

Minimálně 2 články s odkazy tady byly o tom na kryptomagazinu psány , je třeba číst vše .

Vaclav

Diky dohledam….

Petr 2

A přesně tak ,naprosto s tebou souhlasim.

David

Konečně někdo při smyslech, tady ti ostatní neví kolik je 1+1, hezký den přeji 😉

Franta

Jeden triangl, co nakreslil inženýr už byl proražen směrem dolů. Pokud se nejednalo o falešný průraz, tak je trh zralý na sestřelení!

ryban.mark

ten triangel treba brat s rezervou, ja tam mam dva.. zalezi ak si to clovek nacmara… ja tomu vzdy dam nejaku toleranciu…
Pan ing taral, ze ak prerazime 39 000, sme up, ja som pisal, ze ak to prerazime razantne.. a cast BTC som predaval uz pod 39K z tych co som nakupoval pod 32K.

U mna je najspodnejsia hranica, dnes bola u dvoh hodnotach, 34 000 a 32 800 a stupa to, z prveho trojuholniku sme vonku, uz je to nahrane, ak skrtneme hoci na minutu i ten druhy triangel.
nastava alternativa, aby sme nesli na denkach pod 30K a validne to mam az do 27.1, co je buduca streda…
a o vikendu by sa rozhodlo a zalezi kde by sme uzatvarali mesacnu sviecu, stale plati to co som povedal.

Fantom

Ano k průrazu už došlo, ale tak rychle to nepůjde. Můžeme pozvolna vyklesávat. Velcí hráči budou chtít ještě vytahat nějaké peníze. Tyhle patterny se dají obchodovat swingově na obou hranách. Nákup 34k, prodej 35k, zítra 33k prodej 34k ale jen s částí kapitálu 🙂 Prostě se vždycky jen posune spodní hrana trianglu. Já čekám na alty 🙂 Už dříve jsem tu zveřejnil svůj tip na bitvu o bull run na 20k 🙂 Zdejší moon boys se jenom smějí. Tak uvidíme 🙂

ppetr1

reknu to jinak – retail uz se poucil a ten kdo nakupil i na 40k si jej ponecha.
zrejme jste necetli odkaz co jsem psal.krach burzy
https://www.idnes.cz/technet/internet/krach-bitcoinove-burzy.A140225_082931_sw_internet_pka

no a proc btc neklesne 🙂
https://www.idnes.cz/technet/internet/krach-bitcoinove-burzy.A140225_082931_sw_internet_pka

ryban.mark

S emociami sa treba naucit pracovat na vlastnej kozi, hlavne ak to cloveka zivilo alebo zivi.
ale spravanie ludi je nemenne, podlieha tym istym prejavom, tym istym vzorcom chovania..

Psychologia je najviac podcenovany faktor v business(e).

ppetr1

to je pravda.
casem se i btc vyselektuje a nebude tak volatilni – chce to jen cas.

Petr 2

Bože muj , retail nakoupil na 40 k a na 33 k to nechce , protože to je moc levné🤣🤣🤣🤣🤣tvl tj fakt mentol 🤣🤣🤣🤣

David

Do psí díry, proč furt srovnávate historii s přítomností? Před tím byl btc úplně jinde, tak se probud’te, omg 🙉

Fantom

Protože vždy v historii po prudkém růstu následoval prudký pád. Vždy to tak bylo a bude to i v budoucnosti. Až spadneme na 20k – 50% korekce tak se nedivte. Když dříve vyrostl BTC z 100 USD na 1000 a pak spadl na 400 tak to bylo ještě horší.

Franta

Zítra bychom se pod 33 mohli dostat. Technicky byl BTC v minulých dnech v chopu. Křížily se klouzavé průměry, avšak nyní se sklopily dolů, což by mohl být signál k výprodeji. Jasně nevyjde tento kalkul vždy, ale někdy jo. Pokud převáží medvědi, a momentálně mi přijde, že jsou o trošku silnější než býci. Trh má spíše snahu padat, stačí cinknout a letíme, takže pokud někdo umíte shorty, můžete zase vydělat na druhou stranu. Pokud držíte Bitcoin, přeji vám pevné nervy, budete je potřebovat 🙂

Begy

nervozita? – nee, mě nakupuje DCA robot a cena je mi putna.

ppetr1

on vas ten robot o penize pripravy o tom nepochybujte ani minutu :-))

Franta

Jj, roboti fungují dobře než se trh začne chovat jinak, pak je ho třeba vypnout 🙂

Begy

proto píšu DCA
prostě v PRAVIDELNÝCH intervalech nakoupí za stále stejnou částku.
v podstatě “spínací hodiny”

Fantom

Jasně já to chápu. Jesli nakupuješ dlouhodobě už pár let tak jsi v pohodě. Zajímá mne jestli jsi nepřemýšlel nad tím pravidelné nakupování upravit podle cyklů. Takové “upravené DCA”. Když trh jde to paraboly a udělá nárůst 400% tak stopnout nákupy na několik měsíců a když přijde propad dokoupit za “naspořenou částku” více?

ppetr1

hlavne si prectete diskuze ze zacatku roku 2014 :-))))))))
https://www.idnes.cz/technet/internet/krach-bitcoinove-burzy.A140225_082931_sw_internet_pka

dnes je rok 2021 🙂

ryban.mark

Technicka analyza sem, technicka analyza tam, ale naucit Vas rysovat triangle, to Vas na ekonomke nikdo nenauci, treba chodit na stavarinu, tam budete rysovat az scernate…. :-D…

Poslední editace 3 let před přes ryban.mark
ppetr1

pro marka – zrejme to prehled a zcela jiste jej spocita spravne – jsem zvedav na vysledek.

https://www.e15.cz/domaci/schillerova-prosazuje-celoevropske-sporeni-na-duchod-chce-je-danove-zvyhodnit-1377186
dam pouze 2 matematicke ulohy pro zaky 1.stupne.
investovat se statni podporou do penzijniho fondu 3 000kc/mesic po dobu 15-20 let.vcetne statnich prispevků.
investovat do BTC bez statni podpory s rocnim zhodnocenim 10% (velmi konzervativni odhad) pri stejne castce 3 000kc.
otazka – kdo vydela vice v tomto horizontu?
predpokladam, ze ti co rozumeji investicim si dokazi doplnit i inflaci a zhodnoceni v penzijnich fondech.

ryban.mark

Aby si BTC udrzal vobec v chodu, potrebujes u neho aspon 20 az 25% rocne urocenie, co su extremne cisla a to v horizonte na dekady. :-))

Franta

Pokud to má bavit retail, který si myslí, že na něm zbohatne jako v kasinu, tak určitě 🙂
Ale navíc náklady těžařů taky rostou, aby se jim vyplatilo furt těžit i po halvingu. Dohromady co neroste zanikne, plus mining, musí být prostě zájem, to je pravda.

Poslední editace 3 let před přes Franta
ryban.mark

poviem to znova, mam to na binance momentalne tak, ze som 25% USDT, 34% BTC. Otazne je ci existuje nejaky balance.

ale potom co predviedol teraz DOT a ETH, neviem, uz je to na hrane, lieta to kade tade.. ale ak sa nedaju robit ani hrube predikcie v horizonte aspon 6 mesiacov… tak je otazka co budem robit dalej…
venovat sa tomu denno denne sa mi nechce.. ako hranie pokru, ak to robis ako robot je to uplna nuda…

Franta

jo taky trejduju na binance, vet se držel i když vše padalo, ba mírně rostl, měl jsem v něm většinu a vyplatilo se. Jaký chceš balance? Máš nastavené stopy, nebo si to chceš jistit přes futures? DOT a ETH určitě přešponovaný je, já většinou vybírám určité zisky, a zbytek nechám růst, ale chce to sledovat, situace se mění každej den 🙂 Není umění jen dobře vstoupit, ještě větší je vystoupit. Stát se může cokoliv, otázka je co vše snese tvoje psychika, aby jsi byl v pohodě a tomu přizpůsob svůj styl. Já si třeba určité zisky vybírám, sere mně pak, když to spadne a umažou mi doláče.

ryban.mark

myslel som to per. rozlozenie.
Za mna je to momentalne 1/4 USDT, som opatrny.
35%, kleslo mi to a 41% alty…

chcem mat tri kolace, najmensiu bude tvorit USDT, ale musia mi tam pribudat, cize za ne obchodujem..
ale dost obchodujem za BTC skoro ako USDT … len DOT mi uplne ustrelil… mam tam priemer predaja na 0,00..39 a dnes je to uz vyse 0.00…5…necakal som u neho taku pumpu popravde..
ETH som drzal, to je stabilne..

ale co predvadzaju niektore alty je chore.. ale tak uvidime..

ryban.mark

inak ja som naliaty v BTC samozrejme… v ETH…
a nieco donedavna DOT…
dalej ADA, LINK, LTC, BNB.. ale BNB je celkom shit…

V mensej miere VET, ATOM, TRX… s nim som to dosral.. a XRP
BCH

a v malej miere v roznych somarinach.. to neriesim…

chcem sa zbavit TRX ak to urobi pumpu, samozrejme aj XRP…… zredukovat BNB ak to urobi pumpu, doplnit stav DOT ak padnu nahodou…

a to BCH sa mi tiez nelubi.. ale zatial ho drzim .. prinajhorsom v buducnosti predam zo stratou…

uplne mi bude stacit BTC, DOT, ETH, ADA. (LTC sa uvidi, je to bratricek BTC a je tu dlho.)
nieco VET, LINK ATOM a BNB a na tie sa chcem zamerat,

ostatne ma nezaujima… nastavit limity a neriesim…
padne, nepadne, nevadi, mam v nich smeti…

radsej par projektov ale venovat im aj dost casu…

Franta

Nervozita určitě je při prolomení supportů – to jsou velmi hezké sešupy 🙂 Klidný jsou ti co nakupovali nízko, ale až bude pořádný sešup, jestli někdy bude hmm. Výkupy kromě posledního nebyly až tak rychlé. Člověk by řekl, že takto nějak se chová “normální trh”.

Poslední editace 3 let před přes Franta
Jib

Tvl tady v ty diskuzi jsou bud blazni co čekají ze to spadne zase na 5k a pak blázni co čekají ze to bude 100k v březnu a 1m do konce roku….
A všichni se ujistuji ze mají pravdu

ryban.mark

ja neckam ani jedno a nikdy som ani necakal…

Kalkulon

Když prorazime spodní stranu,target je 25K ,nic dramatického 43% normální korekce – příležitost pro nákup

ryban.mark

u 25,1K to mas rovnych 40%, ale nevadi…

Ak vychadzame zo zlateho rezu, tak dolezite je pre nas hodnota 38,1966…%
Ak si das u toho 6,25% odchylku, tak si na hodnote 40,58…% az 35,95%…

Inymi slovami ak som bral ATH u BTC u 41,9K… tak je to 26,8K az 24,9K.
Dolezite je nepadnu pod 25,9K, ak sa tak stane je mozne vsetko momentalne…
Este nas moze podrzat ak by sme nesli pod 24,9K,a le to je naozaj limitna hranica…

Ak sermujes percentami, semuj s nimi s nepresnostou na 4 promile aspon… Vacsia nepresnost je nepristupna…
a som velmi velmi tolerantny!

Poslední editace 3 let před přes ryban.mark
Kalkulon

Nevím jak to chceš měřit přesně, když nevíš kde,kdy, k průrazu dojde

Franta

A už to jede do řitě, přikupujte a hledejte dno borci, musíte si to trošku naředit, tedy pokud nepojedeme až na dvacku 🙂

Fantom

Na dvacku dojedeme, ale až tak za 1-2 měsíce. Mezitím ještě průběžne porosteme. Potřebují ještě vytahat z lidí peníze. 40 už nedáme a tak 37k je max. Kdo na to má nervy může swingovat hrany trianglu. Já se na to chystám u BNB, jsem 97% fiat tak co by ne 🙂

ryban.mark

skoro rano som sa zbavil vsetkych nadbytocnych shit altov, skoro vsetko zamenil za USD-..
ak pada BTC, portfolio o take tazke percenta nepada, ale som dost vo fiatu, takze preto.

Link drzi, DOT drzi, ADA drzi .. ak to popada aspon akumulujem coiny aj ked budem v strate… mne uz o ceny nejde…

Uz mi ide len ojedine, aby som na binance zvysoval porfolio v prepocte na BTC a snazims a preto urobit maximum…
Netlacim na pilu, ale mienim to navysovat aj za cenu strat v USD..

spot_img