Čekáte na lepší cenu? Instituce ne! Grayscale za jediný den vybral $700 milionů

Share This Post

Bitcoin již třetí týden konsoliduje v pásmu 33-40 tisíc dolarů a trh se rozhoduje, kterým směrem se zase vydá. Dočkáme se nového historického maxima, nebo budeme pokračovat v korekci? Těžko říct. Máme dostatek argumentů pro oba scénáře, a věštit se v takové situaci nevyplatí.

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Směr dalšího pohybu však naznačují nákupy ze strany institucionálních investorů. Zatímco mnoho obyčejných lidí to vzdává a na sociálních sítích se množí příspěvky o tom, jak Bitcoin HYPE skončil, velcí hráči nadále vesele nakupují. Je to evidentní i z pohledu na weekly graf Bitcoinu.

1W BTC / USD - bitstamp
1W BTC / USD – bitstamp

Zajímavost: Co se stane, až budou všechny Bitcoiny vytěžené?

Institucionální investoři po novém roce výrazně zvýšili kadenci nákupů

Svědčí o tom i rekordní nákupy institucí přes společnost Grayscale. Ta umožňuje velkým hráčům z mainstreamového finančního světa bezpečně a regulovanou cestou investovat do digitálních aktiv. Ve čtvrtém čtvrtletí 2020 firma od bank, hedge-fondů a dalších bohatých investorů shromáždila 3,3 miliardy dolarů.

To je úctyhodné číslo, jsou zde ale náznaky, že během prvních patnácti dnů nového roku bylo překonáno. CEO společnosti Grayscale Trust Michael Sonneshein totiž nedávno na svém Twitteru ohlásil, že 15. ledna přijali investice ve výši dalších 700 milionů dolarů za jediný den!

Chcete nakupovat Bitcoin i vy? Doporučujeme k tomu využít burzu Binance, kterou denně používají miliony obchodníků. Vytvořte si účet přes >>> tento odkaz <<< a získáte doživotní slevu 5% na obchodní poplatky.

Čtěte také: TOP události pro Bitcoin v roce 2020: Takto nás to ovlivní v roce 2021

$700 milionů za jediný den, a rok teprve začíná!

15.1.2021 se tak stal nejlepším dnem v historii fondu a nový rok ještě ani pořádně nezačal. V průběhu následujících 11,5 měsíců očekáváme další přísun kapitálu do trhu s kryptoměnami, což výrazně zvýší ceny všech velkých digitálních mincí.

Institucionální investoři totiž mají přebytek peněz. Fed tiskne dolary jako divý. A všechno to jde do akciových indexů, které následně stoupají a manažeři portfolií si mohou dovolit větší míru rizika.

Vedlejším efektem současné monetární politiky centrálních bank je rostoucí hodnota kryptoměn. Toto téma na Trading11.com ostře sleduje náš ekonom Jaroslav. Přečtěte si jeho nejnovější článek:

Bostonský šéf Fedu podporuje fiskální stimuly – Další negativní zásah pro dolar?

Related Posts

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...