Bitcoin na nejvyšších místech! S&P Dow Jones spustí krypto index v roce 2021

Share This Post

V poslední době stále častěji informujeme o obrovském zájmu institucí o Bitcoin. V minulosti byl problém hlavně v tom, že přístup ke kryptoměnám regulovaným způsobem nebyl vůbec jednoduchý. Institucionální investoři mají na výběr futures a options od CME a Bakktu, akcie kryté kryptoměnami od Grayscale a… to je víceméně všechno.

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Současné cesty ke kryptoměnám v očích velkých investorů vzbuzují nedůvěru. Jistě, podporují je sice uznávané instituce, jako jsou ICE či CME, ale hodně bankéřů či ředitelů hedge-fondů stále není spokojených. To by se však mělo změnit v roce 2021, kdy správce největších amerických akciových indexů přijde na trh s novým kryptoměnovým indexem.

Čtěte také: Ředitel 631miliardového fondu AllianceBernstein doporučuje Bitcoin

Nový kryptoměnový index pro Wall Street od nejuznávanějších společností

Nový index vytvoří S&P Dow Jones Indices, spojený projekt firem S&P Global, CME Group a News Corp. Společnost v tiskové zprávě označila kryptoměny za novou třídu aktiv a vyhlásila záměr vytvořit index, do kterého zahrne 550 různých coinů.

„Digitální aktiva, jako jsou kryptoměny, se extrémně rychle rozvíjejí. Myslíme si, že nastal čas vytvořit nezávislé, spolehlivé a uživatelsky přívětivé standardy,“  napsal v tiskové zprávě šéf inovací a strategického plánování S&P DJI Peter Roffman.

S&P DJI se spojila s firmou Lukka, aby využila její zkušenosti s kryptoměnami ve světě institucí.

„Naše spolupráce s S&P DJI je dalším milníkem, který přemosťuje propast mezi ekosystémem kryptoměn a tradičními finančními službami, řekl Robert Materazzi, CEO společnosti Lukka.

„V rychle se rozvíjejícím průmyslu je důležité dodržovat institucionální standardy a spolupracovat s vysoce respektovanými značkami, jako je S&P DJI. Společnost Lukka je nadšená, že ve spolupráci s S&P DJI pomáhá inovovat.“

Čtěte také: 3 důvody, proč se Bitcoin tvrdě odrazil od ATH a nepřekonal 20 000 $

Co to znamená pro kryptoměny?

Pokud již déle sledujete krypto, asi se neumíte ubránit dojmu, že se opravdu děje to, o čem fanoušci Bitcoinu mluví celých deset let. Ještě nedávno se z něj každý smál, dnes se o něj instituce perou. Na trhu není dostatek mincí, aby pokryly poptávku po tomto aktivu. Nejrespektovanější firmy na světě se spojují, aby vytvořily cestu k Bitcoinu.

Kryptoměny přecházejí do mainstreamu. Přišla krize, vlády po celém světě „tisknou“ peníze jako šílené, podkopávají tím důvěru firem ve své měny (obyčejní lidé o tom zatím netuší) a přichází změna.

Zatímco dolar rekordním tempem slábne, Bitcoin dosáhl nového historického maxima. V úterý o tom informovala i agentura Reuters. Přichází změna a každý, kdo je při penězích, chce být v jejím centru.

Kryptoměny čekají nejlepší léta historie. Zatímco systém fiat měn pomalu končí, digitální aktiva nabírají na důležitosti.

Pro nás, obyčejné lidi, je naštěstí mnohem jednodušší nakoupit Bitcoin, či jinou kryptoměnu. Stačí si otevřít účet na neregulované burze, poslat tam peníze a začít nakupovat. My doporučujeme Binance. Jde o největší krypto-směnárnu na světě s širokým výběrem mincí. Založte si účet přes >>> náš link <<< a získáte doživotní slevu 5% na poplatky.

O Bitcoinu jsme se bavili i dnes večer ve 20:00 na streamu. Tak nezapomeňte jej zhlédnout. Přihlaste se k odběru našich videí na BitLinku a nenechte si ujít naše videozpravodajství.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...