Zdroj: fumbi.network

Bitcoin překonal rekordní hodnotu, jeho cena poroste zřejmě i nadále

Nejznámější virtuální měna světa Bitocoin opět láme rekordy. Podle společnosti Coindesk, která shromažďuje a vyhodnocuje data o Bitcoinech dosáhla hodnota této měny na počátku prosince svého dosavadního maxima 19 920,53 amerických dolarů. Jedná se o překonání dosavadního rekordu, o 137 dolarů. Zajímavostí je, že k tomuto rekordu došlo také v období před Vánoci, a to tři roky zpět.

Hodnota Bitcoinu od března letošního roku, kdy došlo k významnému propadu, stabilně rostla a cena jedné jednotky narostla o neuvěřitelných 170 procent. Podle analytiků může za tento nárůst ceny především víra větších investorů, kteří považují virtuální měnu jako bezpečné úložiště v době globální krize.

Bitcoin je stále považován za velmi turbulentní komoditu. Od svého předchozího maxima stihl spadnout až na hodnotu 3 300 dolarů. Pár hodin po dosažení nového rekordu se jeho cena propadla dokonce pod 18 300 dolarů.

Mezi faktory, které pomáhají Bitcoinu růst, patří i krok platební brány PayPal, která začala vybrané druhy kryptoměn, včetně právě Bitcoinu, oficiálně podporovat ve svých obchodech. Spolu s tím začaly do Bitcoinu investovat i mnohé fondy a investiční společnosti s poměrně velkým kapitálem. Patří mezi ně společnost Guggenheim Partners, společnost z Wall Street, která v pátek oznámila, že může investovat až 530 mil. dolarů.

Nyní se předpokládá, že pokud nedojde k nějaké náhlé změně, překoná v nejbližší době hodnota Bitcoinu hodnotu 20 000 dolarů za jednotku. I přes tento růst se objevují varování odborníků, že do projektů, jako je Bitcoin, se vyplatí investovat pouze takové peníze, který si dotyčný může dovolit ztratit.

Zdroj: bbc.com