Visa uvádí novou kreditní kartu – Za nákup dostanete BTC zdarma!

Share This Post

Společnosti Visa a BlockFi spolupracují na uvedení nové kreditní karty, která odměňuje uživatele Bitcoinu (BTC). I tento fundament tak potvrzuje, že nejbližší období budeme svědky rostoucí adopce kryptoměn.

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

BlockFi, newyorský startup se specializací na půjčky a spořící účty kryté kryptoměnou, oznámil v úterý partnerství s Visa. Jak informovala agentura Bloomberg, nová kreditní karta bude odměňovat nákupy Bitcoiny. Držitelé karet budou oprávněni získat 1,5% ze svých nákupů zpět v BTC.

Kartu, která je zpoplatněna ročním poplatkem 200 dolarů, vydá společnost Evolve Bank & Trust. Přesto, že kreditní karta bude dostupná pro širokou veřejnost počátkem roku 2021, držitelé účtů BlockFi se budou moci zaregistrovat předem.

Čtěte také: TOP 3 indikátory, které ukazují býčí optimismus BTC

BlockFi tak do portfolia produktů přidává kreditní karty a rozšiřuje dostupnost Bitcoinu pro širší skupinu spotřebitelů, uvedl Zac Prince, zakladatel a výkonný ředitel startupu.

Partnerství BlockFi je součástí Visa Fintech Fast Track Program, jehož cílem je urychlit proces integrace sítě kreditních karet. Terry Angelos, senior viceprezident a globální šéf fintech společnosti Visa, uvedl, že cílem programu je pomoci inovativním společnostem efektivně škálovat.

Visa expanduje na trh s kryptoměnami

Toto není první případ vstupování společnosti Visa na kryptotrh. Začátkem tohoto roku společnost vydávající kreditní karty uzavřela partnerství s digitálním startupem Fold a nabídla debetní kartu, která získává odměny na základě kryptoměny.

Čtěte také: Bitcoin na některých burzách dosáhl historického maxima! 20 000 $ mu ale stále uniká

Společnost nastínila pozitivní vizi přijetí kryptoměn – zvrátila předchozí, nepřátelštější přístup. Rozvíjejícím se postojem společnosti Visa v oblasti kryptoměn je zajistit, aby si udržela své vedoucí tempo na platebním trhu. V současnosti je k systémům společnosti Visa připojeno více než 25 peněženek s kryptoměnami.

Společnost poskytující kreditní karty také pomáhá formovat předpisy týkající se digitálních aktiv po celém světě včetně spolupráce se Světovým ekonomickým fórem na přípravě doporučení týkajících se používání digitálních měn centrálních bank.

Mohlo by vás také zajímat:

Grayscale spouští masivní reklamní kampaň v televizi: Prodejte zlato, Bitcoin je budoucnost!

Related Posts

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...