Nakupovat bitcoin denně nebo týdně?

4.5
(6)
Michal Fortýn
Michal Fortýn
Jsem kryptoměnový nadšenec a redaktor, působící na portálu kryptomagazin.cz, rád pracuji s novými technologiemi. Jako gamer rád sleduji herní scénu a zajímám se o propojení herního světa s tím kryptoměnovým. #memelord

Růst nebo pokles ceny Bitcoinu nelze adekvátně předvídat. Kryptoměnový trh nelze načasovat, co však načasovat lze, jsou naše investice. Vyplatí se tedy nakupovat nejdůležitější kryptoměnu světa denně nebo týdně?

Den či týden?

Zpravodajský portál AMB Crypto se ve své poslední analýze zaměřil na to, zda se více vyplatí nakupovat Bitcoin každý den, nebo jednou za týden. Analýza tak sledovala průměrné období, které by přineslo nejvyšší možnou návratnost na základě cenových údajů.

Analýza vycházela pouze z letošního roku, konkrétně z období 1. ledna 2020 až do 21. listopadu letošního roku. Zhodnotili tak čtyři průměrná období: denní, týdenní, měsíční a čtvrtletí. Veškeré nákupy jsou v amerických dolarech, které jsme převedli na české koruny v kurzu ze dne 30.11 2020.

Denní nákupy BTC

Pokud bychom investovali každý den mezi 1. lednem až 20. listopadem letošního roku, investice by trvala 325 dní. Celková investovaná částka by činila 3250 USD, po přepočtu na české koruny tudíž 71 545 CZK.

Denní investice ve výši 10 amerických dolarů (220 CZK) by měla za následek nákup 0,0347 BTC, které by na konci období mohl daný jedinec prodat za 6 491 USD (142 892 CZK). Investice ve výši 3250 USD by tedy přinesla výnos 99,7 procenta.

Týdenní nákupy BTC

Pokud bychom změnili strategii na týdenní, v každém nákupu tak musíme nakupovat sedmkrát vyšší částku než u denní strategie. Za 47 týdnů od začátku roku bychom v našem časovém období měli investici za 3 290 USD, v přepočtu na „naše“ 72 426 CZK.

K 20. listopadu letošního roku bychom drželi 0,348 BTC v hodnotě 6 197,9 USD ( 136 440 CZK). Výsledkem investice by byl výnos 88,3 procenta. Ačkoliv se jedná stále o příjemný výnos, oproti dennímu nákupu bitcoinu je o 11,4 procenta nižší.

Závěr

Jakou strategii používáte vy k nákupu Bitcoinu a dalších kryptoměn? Pochlubte se do komentářů a nezapomeňte sledovat naše pravidelné technické analýzy.

Veškeré uvedené ceny jsou orientační vzhledem k cenovým změnám na trhu. V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 19 400 USD dle KMC.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.5 / 5. Počet hlasujících 6

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
3 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
David

Nerovná se více transakcí více poplatkům?

Praetorian

Samozřejmě že ano, tohle kritérium ve výzkumu evidentně nezohlednili…

Nody

Nastavil sem si na Coinbase příkupy každý týden a když ty poplatky vidím, jdu to zase nějak zrušit.
Dík za radu kluci, tentokrát ste pomohli od peněz…

spot_img