Tři důvody, proč obchodníci očekávají před novou BTC rally drop na 13 000 USD

4
(7)
Michaela Nocarová
Michaela Nocarová
Už od mala mě táhla technika a sci-fi. Studium IT mě dotáhlo až do světa kryptoměn, kde se pohybuji od roku 2014. Od té doby jsem se toho naučila již mnoho. A stále se mám co učit. Nejvíc mě na nich fascinuje, že spojují tolik světů dohromady a možnost svobodné volby. Bez hranic.

Cena Bitcoinu (BTC) se 28. listopadu konsolidovala nad 17 000 USD po zásadní korekci z 19 400 USD. V blízké budoucnosti obchodníci očekávají, že dominantní kryptoměna uvidí další prudký zvrat.

Tři důvody

Existují tři hlavní důvody, proč obchodníci očekávají v blízké budoucnosti hlubší pokles, a sice historické cykly, Fibonacciho posloupnost a rekordně vysoký otevřený zájem trhu s futures.

BTC/USDT (Binance) | Zdroj: TradingView.com

Historické cykly naznačují hlubší korekci BTC

Cena BTC během minulých býčích trzích často zaznamenala pokles o 20 až 30 %, jako třeba rally na téměř 20 000 USD v roce 2017. Ačkoli rally pokračovala i poté, došlo k přelidnění trhu s deriváty a došlo k zásadním korekcím.

Několik obchodníků nyní tvrdí, že pokud dojde k podobnému vzoru, cena Bitcoinu by se měla pohybovat mezi 13 800 – 14 500 USD.

Někteří analytici navíc zvažují i nejhorší scénář, kdy BTC spadne na vrchol srpnové rally. Tím by se cena Bitcoinu pohybovala kolem 12 468 USD.

Pseudonymní obchodník známý jako „Salsa Tekila“ uvedl, že technický výhled Bitcoinu je relativně přímočarý.

Pokud BTC stoupne nad 17 500 USD a zůstane nad, bude trend opět býčí. Pokud však BTC zůstane pod 17 500 USD, neměl by být neočekávaný pokles do rozmezí 11 000 až 13 000 USD. Obchodník k tomu napsal:

“Můj výhled na BTC: 1) Bearish pod oblastí 17 500 USD. 2) Bullish, když rozbijeme 17 500 USD, v takovém případě kupte dipy. 3) 18 700 USD oblast = pouze velká rezistence před ATH (Možná je tady velmi důležité slovo). Může vidět 11 – 13 000 USD. Neudržel by ≈ 14 500 USD.”

Fibonacciho sekvence

Obchodníci určují úroveň 0,618 pomocí Fibonacciho sekvence jako potenciální oblasti zájmu kupujících.

Fibonacciho sekvence zahrnující celou rally BTC až do výše 19 400 USD staví úroveň 0,618 kolem 13 500 USD. V sekvenci je 0,618 považována za klíčovou úroveň pro potenciální zvrácení trendu.

Otevřený zájem trhu s futures zůstává vysoký

Když otevřený zájem na bitcoinovém futures trhu zůstane nad 1 miliardou dolarů, cena BTC má tendenci klesat. V průběhu historie BTC se jeho cena často korigovala, když na trhu s futures došlo k vyšší úrovni obchodní aktivity.

Podle údajů společnosti Skew přesahuje otevřený zájem na hlavních burzách futures 1 miliardu dolarů. OKEx, Binance Futures a CME, tři největší trhy BTC futures, nyní dosáhly historicky vysokého otevřeného zájmu ve výši 1,4 miliardy USD, 0,94 miliardy USD a 0,93 miliardy USD.

Otevřený trh s Bitcoin futures | Zdroj: Skew

Protiargumenty

Ostatní obchodníci se však domnívají, že Bitcoin by se před jakýmkoli stažením mohl buď zkonsolidovat na 18 000 USD, nebo bychom dokonce mohli vidět pokračování obecného vzestupu k novým maximům.

Michael van de Poppe, obchodník na amsterdamské burze, dříve řekl, že rozmezí nízké ceny BTC se aktuálně drží, což je více než 16 000 USD.

To může mít za následek uvolnění na 18 000 USD. Klastry velryb také ukazují, že oblast 16 000 USD zůstává silnou úrovní podpory.

Podobně to vidí i další pseudonymní obchodník – známý jako „Crypto Capo“. Ten uvedl, že na základě předchozích fraktálů by BTC mohlo nejprve vidět 18 000 USD před dalším velkým poklesem.

Závěr

Každý, kdo není úplným nováčkem v obchodování a držení kryptoměn, ví, že růst trhu není nekonečný. Korekce je možná. Uvidíme, na jaké půjdeme úrovně, nebo zda nás Bitcoin znovu překvapí.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4 / 5. Počet hlasujících 7

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
29 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Libor

nojo, je 17700 takze nahoru 🙂

ryban.mark

Co je na 17,7k take zaujimave?

Libor

reakce na clanek

Petr 2

18,2 k a pak letíme zpět tam kde patří.

Petr 2

A ještě jedna neg věc dnešní růst jako prase s polovičním objemem…..

Baggio

kam patří?

Petr 2

No za mně na +-12k pozdeji na +-9k a od poloviny ledna opět nahoru .
Tohle je ma strategie které se držím i kdyby trakaře padaly ,no a pokud ne,nedá se nic dělat počkam ,tento týden jsem prodával po x letech a na kafe bude .

ryban.mark

+- 13,8 a +- 9,9K. a intervali percentualne sa len odvijaju od nespocet veci.
Tu mas dolezite hladiny, splechnut tam 12 a 9k chce riadnu davku odvahy. 🙂

Este by v pripade crashu bola zaujimavych 7K +-

Ak si prisel zrovna na tych 12 a 9 radsej ani vediet nechcem.

Poslední editace 3 let před přes ryban.mark
SwingTrader

Zatim to i pres ty minuska vychazi, ale uvidime jak od pondeli. Zda naskoci jeste nejaka vlna pomatencu.

ppetr1

smutne na tom je,ze ty lidi vubec nevi a nechapou co to jsou futures kontrakty !!
jen priklad – nakoupim opci na 2 roky s cenou btc za 18k – a za dva roky budu pozadovat btc – tedy vyrovnani opce.cena btc me nezajima jaka v te dobe bude!!!muze byt nula ale taky vice nez 20 nasobna.
kde spolecnost vezme btc na vyrovnani meho kontraktu s pozadavkem navratu btc do me penezenky??

SwingTrader

Co to placas michas opce a futures? Opce na dva roky u BTC vubec existuje ?! To bude asi hodne draha a zalezi na jakou strike pokud 18k tak ji musi call opce mit, resp. cena bitcoinu musi byt na strike nebo vyssi v dobe vyprseni opce. Kde na to vezme musi mit margin, pokud ho vycerpa broker pozici uzavre a proda opci pripadne nekomu jinymu.

ppetr1

Opce na dva roky u BTC vubec existuje ?! – proc asi neni :-))

SwingTrader

Deribit vypisuje opce asi jen na pulroku a jsou pomerne drahe. Kdyby cena nesla v te dobe nad 22k slo by je pekne vypisovat a brat premia, ale je to risk jak prase v bullrunu pokud bude, ale lze zvolit i tri mesice. Vsechno ma svoje rizika je to kasino.

ryban.mark

Tych 13500 to sice je, ale bolo by to moc krasne aby to bola pravda.
Odraz by mohol byt niekde medzi 13,5 az 14,5K.
Ja vidim zaujimavu hodnotu okolo 14K, problem akurat je, ze ta hodnota nie je presne danna, takze citim nejaky podraz.

Na 13,5K by som sa nefixoval ale.

SwingTrader

kluci instituce pri pullbacku k 18k mohly nakrasne cast svych pozic prodat, pokud si dokazi hrat s trhem, tak nakoupi nize a zase to vyzenou, pohybuji, ze drzi celou zasobu bitcoinu jako hodleri i kdyz vetsi cast zrejme ano. Dve tretiny pohybu se vezly. Posledni tretina bylo hype retailu, proto se pocita fibo, ale muze byt dlouhodobe pokles i 50 procent. Tedy k 10 tisicum, i kdyz jen k 12 se jevi jako pravdepodobnejsi, kdyz uz, ale uvidime.

ryban.mark

12K je nezaujimava pre mna, musia si nahravat nejake BTC ale, este by som to videl zeby mohli dennu sviecu zatvorit u 11K, s tym, ze knot potiahnu co najnizsie, mozno aj tesne pod 10K.

Za mna bud to chytat tesne pod 14K,alebo to risknut a chytat tesne v okoli 10ky, ale na to treba cas.

treba si dopodrobna rozanalyzovat jar a leto 2019.

Miroslav

a nebo taky vůbec, když na to všichni čekáte…

SwingTrader

mozny je vsechno je to jen zalozene na statistice navratu ceny k ferove hodnote ale treba uz je ta hodnota v coudu i to je mozny.

AjRep

Jakákoliv predikce udělaná jen základě TA je jenom věštění z křišťálové koule. Teď budou důležité hlavně fundamenty, tedy rychlost (pomalost) oživování světové ekonomiky.

Kal

No tak isto čakam na zostrel, zlomila ma Ta Čuraja, myslím ze on fakt vie o čom píše, dosť ma ale deprimuje že to tu funguje ako banda detí v škôlke, ste tam skupina traderov a jeden píše to ďalší niečo iné, to niektoré články sú len ctrl-c ctrl-v btc ide dole potom následne ta ze ide hore wtf ako…. Či keď btc padne tak mal pravdu Jurko keď ide up na pravdu Ferko čiže ste odborníci tak či tak, čisté Kocúrkovo, mal by jeden človek písať Ta a dohodnúť sa z ostatkom dajte hlavy dokopy a nie takto.

Petr 2

Ta není návod!!!!!!!! Je to dil skladačky do celkoveho obrazu a cim více TA poz. nebo neg . Tim lepší obraz .
A sory Ale Čuraj to střílí jako ze samopalu v Petrohradě po Rusech ten netrefí ani den v týdnu a v pátek před pařbou nebo v so po už vubec ne !!!
Držel bych se zde ostřílených analytiku.

Kal

Mne sa zdal v poriadku práve že veľmi rozumne aj na videách vystupoval

Kal

Moj plán bol na 16 k nakúpiť aj alty každý tu hustí o prepade. Na 14k az 9k prvý krát som sa nechal strhnúť dávom, čiže a Rázu to tak nie je alebo zacina sa crtat niečo iné čiže typujem že pôjdeme hodne up a zas sa to zostreli mohol som byť v btc a dat si Sl…. Namiesto toho človek čaká ako orech a dúfa že padne aspoň na 14 a typujem že spraví opak a 10 dec ujde samozrejme aj Ada, keďže ma chH prehlásenie proste fomo je tu stále ta ta ešte nefunguje korekcia deň wtf a Bull back instant čiže len 2k čiže v podstate bola korekcia na btc 10 percentná,, hlavne ze tu píšu ze to bude týždne že až budúci rok prekonané ath iste že, atď atď jasné to fomo je obrovské aby si polka. Ľudí nemusela vyfarbit obrázok ako začínam Súhlasiť s Ľuďmi čo pičujú práve tu

ryban.mark

Tak preco ste nekupovali od polovice marca dlhych 100 dni, za ceny 4500 az 9000… ??

Ja blazon som nadaval ako pes, ze som nevstupoval do trhu neskor.
Vtedy sa dalo skupit 3-5 BTC uplne v pokoji.

Teraz nevysiluj, ci kupit za 10 alebo 20K, je to rovnaka metrika…

Kupovat ked bol BTC za 4 az 10K. Vtedy to bolo jedno. Ked sa bavime o tejto dobe.

BTC dokaze urobit 150% rozdiel kedykolvek.. a sumu si mozes navolit aku chces … 3200 – 8000 … 4000-10 000 aj… 10 000 alebo 25 000…

Kdo veri, ze BTC pojde nad 100 000.. da za BTC aj 30 000…
Kdo veri ze pojde na milion, da za BTC aj 200 000.

A vy sa tu budete storcovat za +- 50%.

Ak si v BTC sporis, je ti u prdele ci stal 3000 alebo 20 000…
Dolezite je aby stale rastol nahor.

Pokial si nemozes dovolit vziat 100 000 korun a splachnut ich do haj*la, tak sa na to mozes rovno vy*rat.

SwingTrader

Kazdej si musi rict co snese jeho psychika a jaky ma financni moznosti, nekdo da do bitcoinu miliony nekdo statisice nekdo desetitisice nekdo radsi vubec nic a ma klidnejsi spani. Cim vic budete riskovat tim vice budete pod vlivem emoci. Kali vubec neres jestli naskocit nebo ne, vykasli se na to a bude ti lip. Nebo si pockej na lepsi prilezitost ci prikupuj postupne. Nakup treba neco i ted a pokud to pujde niz tak prikupuj.

Kal

Chcem kúpiť za 14 k aspoň keď už som vystupil

SwingTrader

Jo to jsou trhy sestreli nebo ne? Jeden analnik bude tvrdit toto druhy zase neco opacneho a jen cas ukaze. Bohuzel kazdy si musi udelat rozhodnuti sam. A hlavne vyplati se to za ten risk nyni naskakovat, ja myslim ze ne.

Kal

Tak nejako teraz môžem kukať ako. To rastie v priamej úmere z ta zrazu iná Rétorika

SwingTrader

Ale jasne zpetne lze vysvetlit vse, tady se strasilo, ze uz 14k je moc aby to slo jeste na 20. A nyni je otazka jestli se to na 14 aspon vrati. Ale korekce budou vzdy, jde jen o to chytit co nejlepe dalsi trend, kdo umi presne predvidat podle TA vzdy vicemene dna a vrcholy??, ano nekdy to vyjde, ale samo o sobe je taky podstatne kdy to tam zacnou pumpovat a to chce sledovat prilepenej ke grafu. A hlavne neriskovat cely kapital, aby jsi mel pripadne jeste sanci na dalsi pokus. Pokud jsi hodler tak 2000 sem nebo tam by te nemelo rozhodit, kdyz to pujde jednou mozna na 50. Ale je treba myslet i na to ze cena bude stagnovat nebo se posere neco jineho. Proste se neklepat z toho co se tvymi penezi stane.

Poslední editace 3 let před přes SwingTrader
spot_img