Instituce očekávají historické maximum! Rekordní open interest na burzách s deriváty

Share This Post

Cena Bitcoinu zatím nedokázala překonat historické maximum 19 906 $ a po včerejší korekci mnoho traderů očekává, že ten finální pohyb nastane až někdy v roce 2021. Bitcoin se z 19 480 $ propadl na 16 320 $. Následně se vytáhl zpět nad 17 000 $, ale dnes už opět klesá. Tento propad odpálily velryby, které v posledních třech dnech na burzy posílaly obrovské objemy Bitcoinů. Výprodeje nakonec odpálily první stoplossy a likvidace long pozic, což způsobilo kaskádový efekt.

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Víme přesně, co způsobilo pád Bitcoinu o 3000 $

Open Interest na BTC Futures trzích svědčí o institucionálním zájmu o Bitcoin

Trpěly i trhy s deriváty. Instituce včera přišly o miliardy. Pouze na burze CME byly zlikvidovány pozice v hodnotě 1,8 miliardy dolarů. Open interest na trzích s Bitcoin Futures však naznačuje, že institucionální investoři se korekce nezalekli a dále drží své pozice.

Agregovaný Open Interest na futures trzích je podle platformy Skew na historickém maximu. Instituce drží pozice v celkové hodnotě 7,4 miliardy dolarů, z toho $1,1 miliardy je na regulovaných trzích největší derivátové burzy na světě CME.

Agregovaný Open Interest Bitcoin futures kontraktov - Skew
Agregovaný Open Interest Bitcoin futures kontraktů – Zdroj: skew.com

Tento trh za posledních šest měsíců narostl na dvojnásobek. To jasně ukazuje, že zájem institucí o Bitcoin je obrovský. Největší růst objemu otevřených pozic jsme zaznamenali za posledních sedm týdnů, což koreluje s rostoucí cenou Bitcoinu.

Obchodujete s kryptoměnami? V tom případě si nenechte ujít naši BLACK Friday akci. Přístup do naší VIP skupiny nyní můžete získat se slevou až 75%! Získáte tak pravidelné analýzy Bitcoinu a 10-15 altcoinů týdně.

>>> Podívejte se na nabídku <<<

Open Interest na trhu s opcemi je na historickém maximu

O zájmu institucí o Bitcoin svědčí i historické maximum na trzích s BTC opcemi. Směnárny dnes podle platformy Skew otevřely na novém high a poprvé v historii atakují hranici 5 miliard dolarů.

Open Interest na trhu s BTC opcemi - Zdroj: skew.com
Open Interest na trhu s BTC opcemi – Zdroj: skew.com

Tomuto trhu jednoznačně dominuje burza Deribit, která je zodpovědná za většinu otevřených pozic (4 miliardy). Na regulovaném CME trhu je to „pouhých“ 326 milionů. Největší zájem o BTC opce byl na CME na konci června, kdy open interest dosáhl 441 milionů dolarů.

Čtěte také: Chcete vydělat na Bitcoinu? Použijte strategii Elliot Waves, viz naše edukační video

Volume na trhu s Bitcoinem dosáhlo nového maxima

Rekord zaznamenalo i volume spotových burzách. 24. listopadu jsme dosáhli nového historického maxima, kdy se podle TradingView zobchodovaly mince s celkovou hodnotou 29 miliard dolarů. Odhadnout skutečný objem na trhu je velmi náročné, protože většina směnáren má tendenci falšovat čísla, ale tato data by měla být relativně přesná.

Celkové volume za poslední týden dosáhlo 285 miliard dolarů. To je o 11% více než v březnu 2020, kdy Bitcoin zaznamenal jeden z největších propadů v historii.

Trh s kryptoměnami vypadá i navzdory včerejší korekci velmi zdravě. Jak jsme vzpomínali včera na streamu, v nejbližších týdnech můžeme očekávat další pokles. Označili jsme i ideální nákupní zónu. Ani hlubší korekce ale nic nezmění na tom, že jsme v býčím trhu a kryptoměny mají skvěle našlápnuto na rekordní rok 2021.

Přihlaste se na odběr kanálu BitLink, a tady je náš poslední stream:

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...