26.11.20 Technická analýza BTC/USD – Korekce je tady, jak může být hluboká?

4.4
(26)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

V pondělní analýze na Bitcoin (BTC) jsem uvedl, že ta přepálenost trhu byla vyšší už jen v roce 2013, ale tehdy panovaly zcela jiné podmínky. Proto se nedalo moc očekávat, že se cena nějak extrémně výš protlačí. Každopádně Bitcoin spíš konsolidoval a pouze mírně rostl, díky čemuž dostaly především altcoiny šanci se projevit.

Alty byly též nesmírně přepumpované a když Bitcoin padne o 40 %, tak vězte, že ostatní coiny padnou spíše o něco víc. Záleží samozřejmě na tom, co má daná mince aktuálně za kapitalizaci. Ty rádoby coiny se klidně mohou propadout o 70 %, což na těchto trzích není nic nezvyklého.

Tip: Chcete si koupit Bitcoin, nebo vydělávat obchodováním kryptoměn? Zaregistrujte se na Binance ještě dnes a zdarma, lepší kryptoměnovou burzu nenajdete.

Dovolím si ještě okomentovat i sentiment, neboť se na sociálních sítí zase množí komentáře typu: „Co se stalo, prodala velryba?“ a podobné slátaniny. Prosím vás, pokud si kladete stejné otázky, když se trh začne čistit, tak se to raději vykašlete. Jste potom jak malé dítě v uniformě, co jde na frontu, kde na něj čeká jistá smrt.

Pokud nechápete technické fungování trhu, tak si zajděte do velké knihovny a půjčte si tam vše, co může mít něco společného s kapitálovými trhy. Já to tak před lety udělal, takže vím, že to jde a nemusíte si pak klást tyhle naprosto hloupé otázky.

Aktuální situace na 1W TF BTC/USD

Nepřekvapivě začnemě s týdenním grafem, kde máme vůbec nejlepší přehled. Asi si napřed rozebereme aktuální a poslední svíci – pamatujete, jak jsem minule varoval předtím, že korekce může začít úpllně stejně jako začal bear market na konci roku 2017? Přišlo to tehdy naprosto bez varování v podstatě přes noc a nyní to není jiné. Jediný rozdíl je prozatím v tom, že aktuální svíce ještě zcela nepřekryla předešlou.

Nicméně jsme pouze za první půlkou týdne, takže finální close bude mít třeba úplně jinou podobu. Všimněte si ještě té konfluence několika faktorů – zamítnutí začalo u horní hrany broadening wedge, ročního pivotu R2 a zároveň ATH ceny z konce roku 2017. Ideální místo na začátek čištění trhu. Co se ještě týče broadening wedge, tak tím odrazem od horní stěny vzrostla jeho validnost.

Tip: Ceny kryptoměn můžete sledovat i na našem webu. Kromě cen tam najdete i jiné užitečné nástroje pro obchodování a těžbu. 

Jestli na základě struktury trhu počítáme s tím, že kurz využije veškerý prostor, tak lze kalkulovat i s poklesem ceny na cca 7 000 USD. A když by cena klesla až sem, tak by to byly hodně velké nervy, protože broadening wedge není bullish pattern. Tím neříkám, že nutně musí cena až sem. Avšak z technického hlediska žádné překvápko, když k tomu dojde.

A teď akorát zopakuji dřívější známé faktory. Objemy od března stále klesaly – sice ty předešlé čtyři týdny nebyly slabé, ale klesající trend se nezvrátil. A objemy jsou nedůležitější tržní faktor. Co se týče Volume profile, tak horní hranice oblasti hodnoty je až na 12 000 USD – proto osobně předpokládám, že řečený level otestujeme a trh by měl být dost silný na konečný odraz.

Navíc je tu zase ta konfluence v podobě zmíněné horní hranice oblasti hodnoty, cenového supportu a 20týdenního klouzavého průměru. Avšak fibonacciho hladina 61,8 % retracementu je až u cca 10 000 USD. Korekce až sem by nás tedy případně nepotěšila, ale neměla určitě kdovíjak překvapit.

Indikátory

High RSI je na 84 bodech, což je dle historických dat úroveň, kde se korekce zpravidla spouštějí. Každopádně by během čištění trhu neměly hodnoty spadnout pod 45-40 bodů. Za dob předešlého bull runu se dna korekcí tvořila na cca 54 bodech.

Aktuální situace na 3D TF BTC/USD

K cenovému grafu na třídenním časovém rámci bych chtěl pouze říct, že předešlá zavřená svíce má podobu spinning top, ale těch tu bylo během několikatýdenního runu vícero. Leč tady zase zmíním tu konfluenci – nestačí pouze jeden faktor, ale jejich soubor.

Close té svíce má podobu spinning top a zároveň platí psané u předešlého grafu. Co se týče aktuální svíčky, tak ta je hrozně bearish, protože její tělo v podstatě překrylo tří dřívější. Ke close je ovšem ještě daleko a výsledná podoba může být dost odlišná.

Indikátory

Třídenní RSI má vrchol na neuvěřitelných 90 bodech – kolem těch 90 bodů vždy při minulém bull runu korekce začínaly. Je proto naprostá zhovadilost blouznit o dalším 100% růstu, když jsme blízko této hodnoty. U Stoch RSI již křivky indikátoru nabraly negativní momentum.

Aktuální situace na 1D TF BTC/USD

Na denním grafu vidíme, že stále drží ten strmý trend. Myslím si však, že je to pouze krátká zastávka, během které na trhu dojde k pullbacku up a posléze ještě jedna vlna směrem dolů. Ještě si všimněte, že S/R level 17 164 USD zrovna propad moc nezbrzdil. Jak jsem dříve mnohokrát opakoval, tak my nevíme, co vlastně můžeme považovat za relevantní support. Bude ještě i chvíli trvat, než to zjistíme.

Indikátory

U denního RSI bylo zřejmé, že trhu dochází palivo pro větší momentum. Bylo proto zřejmé, že pokles je za dveřmi. Jinak tu byla i medvědí divergence, která se uplatnila – jako jedna z malá mnoha. Nynější hodnoty jsou 54 bodů – drop byl dost strmý.

Závěr

Teď je pravý čas na držení se nějaké vaši strategie. A pokud žádnou nemáte, tak si rychle něco racionálního vytvořte. Během korekce trh hledá dno, ze kterého se může pokračovat zase nahoru. Je to těch 12 000 USD? Nebo 10 000 USD? Nebo třeba 14 500 USD? To vám nikdo nepoví, protože nikdo věštit nedokáže.

Avšak člověk může hledat cenové levely, kde je ta tolikrát omílaná konfluence faktorů. A určitě se opětovně vyplatí všechny čtenáře varovat, ať nepropadají emocím – věřte tomu, že vrchol té paraboly už vykupovali pouze retailoví investoři, které popoháněly jenom emoce.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.4 / 5. Počet hlasujících 26

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
56 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Rob

Této analýze podle mého názoru opět vůbec nic nechybí. Beru to od vás i jako osvětovou činnost i pro ten apel na střízlivější způsob uvažování. Nemá smysl si myslet, že trend, kdy je v podstatě kolmá čára nahoru, se udrží. Ten propad je logický. Pokud jde cenovka příliš rychle nahoru, nestihnou se vytvořit žádné levely, při kterých by šlo předpokládat, že buď dokážou zvrátit trend nebo alespoň udržet kurz. A hledání dna znamená, že se patrně dostaneme do přeprodané oblasti, protože se bude ten spodní level teprve tvořit. Je to samozřejmě smutný pohled, ale má přísnou logiku. Myslím, že v takové chvíli je pak ideální v souvislosti s Bitcoin sledovat hashrate, který dokáže o férové ceně ledacos napovědět. Chamtivost je opět potrestána. A trhy to dělají z principu, bez emocí. Emoce mají pouze lidé. A mohu-li si dovolit predikci, pak hádám low v tomto cyklu na $10’000 za předpokladu, že významně neklesne hashrate. Reálně se v některých obdobích můžeme dostat na $7’000, což považuji za kritický level, při kterém budou těžaři houfně kapitulovat, což vytváří prostor pro další pokles. Pokud jich to zabalí opravdu hodně, dá se samozřejmě klesat jakkoliv hluboko. Ovšem to se na Bitcoinu moc nestává, proto s tím spíše nepočítám. A samozřejmě strategie (ať už jakákoliv) je naprosto nutná. Obzvlášť v kryptoměnovém sektoru, který je extrémní a proto má i extrémní vliv na psychiku a emoce. Nebo se alespoň držet toho, že nakupuji, když se nejmíň chce a prodávám, když se nejmíň chce. Je to lepší než nic.

E15

Fakt bych rád viděl, co se honí hlavou někomu, kdo prodává za 10 a nebo dokonce 7tis. Co ti lidé čekají? Pád na 4tis? Kdo prodává za 4tis, jako letos na jaře, tak to nechápu už vůbec. To mi připadá jako v té pohádce “Jak chudák do ještě větší nouze přišel” :-)).
Jinak nic proti korekcím, na každé si taky trošku přivydělám… Ale zase nepřehánět, aktuálních 15% bylo tak akorát…

pietro

Kdo prodává na nízkých cenových hladinách? Stručně a jednoduše: “Weak hands”. Instituce to určitě nejsou.. 🙂

whistleblower

jj. nejdřív to skopnou velký hráči, co jedou podle pravidla “buy low, sell high”, a pak, díky ostatním, co dohání ujetej vlak ve jménu “buy high, sell low”, ten hupík nabere setrvačnost, až dokud se toho ti první opět nechopí jako nový příležitosti. 😀

Zvláštní je – kde jsou teď všichni ti, co tu zarputile tvrdili, že korekce nebude, protože je uplně jiná situace? 😉

Jinak taky díky autorovi, za fajn článek s validním pohledem na věc.

Faburoe

Kdyby nebyly na finančních trzích nebo na Bitcoinu korekce, tak by byl každej bohatej 🙂 Bylo by to moc jednoduchý. Otázka však je, jak to správně načasovat, jestli má smysl chytat padající nůž nebo rozjetý vlak? To záleží na strategii obchodníka, někdy to vyjde jindy ne. A také na jaké míříte zhodnocení, zda máte fyzicky BTC nebo obchodujete přes páku.

Begy

na Coinbase BTC/EUR je knot na 11400€ (cca 13500USD)
(krásně jsem ho chytil)
takže cíl možná tušíme 🙂

Apas

Jo, taky jsem tam nakupoval… Podobná situace byla asi o hodinu dřív, že kurz padal mnohem víc vzhledem k euru než k dolaru, tak jsem se připravil na to, že se to bude opakovat. Docela by mě zajímalo, čím to bylo. Ten rozdíl byl tak extrémní, že šlo vydělat hezké peníze i na pouhém nákupu BTC za EUR a okamžitým prodejem za tether.
(tuším, že odpověď bude, že se aktivovali automatické SL)

Poslední editace 3 let před přes Apas
ppetr1

odhad je spravny – tleskam.

whistleblower

Hh, jen jestli dnes není na nákupy ještě moc brzo. Přeci jen, chytat padající nůž v letu, to chce nejen kuráž, ale i dávku štěstí. Každopádně přeju ať to klapne, a risk se změní v zisk! 😉

ppetr1

prosim vas co blaznite vzdyt se btc propadl za tyden o necela 3 % a vy z toho hned vyvozujete dusledky:-)) co by jste asi tak delali na burze :-)) – tam je pad nekdy podstatne vetsi nez na btc.
byl bych v klidu a nedelal zadne zavery.minimalne do konce roku.
mate se jeste co ucit.

Libor

dobrá práce, nezpochybňuji analýzu, odbornost, ale tak se ptám, jaký by mělo smyslo tohle zacyklení, 2018 ath cca 20 litrů, pak postipně až ke čtyřem, teď jsme dojeli jen na 19.5 a zpět na třeba až deset a pak zas dokola ? vlastně jsme ani ath nepokořili

Begy

ty 4000USD osobně beru jako “fake out”. To byl následek vnějšího vlivu (Covid19) a né cíl obchodníků

pietro

Smysl korekce je v tom, že je potvrzena platnost nové cenové úrovně. Žě býci jsou připraveni dobyté cenové úrovně při poklesu bránit a aktivum se slevou dokupovat. Všechno chce svůj čas.. i kapitálové trhy.

ppetr1

jaci byci – mohl by jste konkretizovat??
toto mi jaksi unika.

pietro

Býci jsou ti, kteří nakupují, protože v dané situaci hodnotí aktivum jako podhodnocené s potenciálem růstu. Konkrétně je všechny bohužel neznám..

Rob

Jsem přesvědčen, že jsme teď v silné fázi BTC cyklu. Ani bych nečekal, že by propad na zmíněné low měl přijít v této korekci. Mám na mysli extrém v horizontu měsíců a let. Jen…: Čím vyšší momentum, tím hlubší propad. Takže korekce by mohla být klidně slušná. Chybí tomu zkrátka ten čas, aby si to trh mohl pořádně rozmyslet ve smyslu tvorby silných cenových hladin a proto to musí přiměřeně spadnout. Je to zákon. Nic víc, nic míň. O dlouhodobém horizontu, přesahující několik let, se nebavím. Já hlavně věřím v neotřesitelný potenciál krypta. Myslím, že to přinese plno dalších možností, které budou důležité pro společnost.

mattczsk

To se tak dlouho volá po korekci, až nakrásně jednou přijde. Ač tedy: že by tohle byla nějaká zásadní korekce … – v kontextu posledních týdnů spíše lehká úprava.
Nic se neděje, nádech a jde se pozvolna opět nahoru. Trh chce ATH ještě letos. Hodleři nakoupili vánoční dárky do svých bagů, já jsem to taky parádní vyztužil 🙂

ppetr1

predpokladam,ze toho cloveka znate
https://cs.wikipedia.org/wiki/Warren_Buffett
tak se drzte jeho radami a nespekulujte na pokles.
toto je jen klasicky vykyv – ktery poznaji jen institucialni investori – my jsem je mrnavy rybycky v uvahach.
TA jsou vhodne pro spekulanty – nikoli dlohodobe investory – je totiz TA vubec nezajimaji. – ridi se vyvojem a zprav ze sveta.

pro spekulanty ma jiste vase predikce vyznam – osobne bych se ji ale neridil – nejsem spekulant.

Libor

ovšem Buffett by do BTC a crypta nevlezl, tady se pořád pohybujeme na tenkém ledě

ppetr1

taky rikal ze do FAANG nikdy nepoleze :-))
taky sefove bank – kdo koupi krypto je okamzite propusten :-))))))))))

Fantom

Pak nechápu proč hodler kritizuje článek o tradingu.
A právě Buffet bitcoin nenávidí, jednou ho nazval jedem na krysy.
Já naopak kryptoměny mám rád, moc jim fandím a věřím že ty nejlepší budou mít obrovský úspěch. Nemám ale problém je prodat když vidím že je cena právě extrémě vysoko, protože vím že si jich za čas, při cenovém propadu koupím víc 🙂

ppetr1

Nemám ale problém je prodat když vidím že je cena právě extrémě vysoko, protože vím že si jich za čas, při cenovém propadu koupím víc – preji vam to vychytani dne a vrcholu.ja to zkousel 30 let.dnes uz na to kaslu.

mattczsk

Jistě, četl jsem … ale nijak zvlášť se mne nedotkla. Já u každého poklesu jen přikupuji, takže se pro mne nic neděje. To není emotivní myšlení – to je můj přebytek volného fiatu, který ukládám do krypta. Holt mám k němu pozitivní vztah … joo, tohle už emoce je, pravda 🙂 A inženýre, nehrej si na soudce a samozvaného boha, zase taková moudra z tebe historicky nepadají :-)))

Lakatosh(i)

Ja se jenom smeju,jedni rikaji ze teda ta korekce uz probehla a pujdeme jen UP a dalsi cekaji jeste aspon -50%.. Tak sem rovnou davejte vase vysledky obchodovani at je videt kdo ma pravdu :)))

Mirek

Je třeba vykrvit všechny i hodlery, aby jím povolili nervy, takže pojedeme možná až na 10 tisíc doláčů, chce si to však počkat 🙂 Ale jinak se to může nyní plácat, nejen retail, ale také instituce se musí mezi sebou vymlátit. Zajímavý, že když už začnou psát o Bitcoinu všude, tak je třeba začít prodávat! Nicméně uvidíme, na pořádnou korekci jsem čekal, přišla dost pozdě, mezitím se cena ukrutně vyhajpovala, o to větší bude možná pád. A v lednu zase pojedeme nahoru.

E15

Mě jako hodlera teda nevykrví i kdyby šli na 1tis, ba právě naopak :-)). A tak by to měl mít nastaveno každý, jinak není hodler :-)).

Petr 2
Hodnocení článku :
     

Pane Jarolím to co jste tady predikoval skoro tyden se splnilo uz i tim jak btc stál na místě. Váš odhad xrp take vynnikajici , dobrá práce.
Jinak to že musí prijit korekce bylo tak do oči bijíci že to musel videzi totální mamlas .
A ten kdo to neviděl nemá na trhu co dělat .Ještě jednou moc dobra prace .

E15

Tak zatím se nic nesplnilo. Zatím je to nějakých 15% a ty tu připouštěl dokonce i moonboy ppetr1. Jestli půjde na (dokonce pod?) 12tis, tak to se teprve uvidí. Nechvalte dne před večerem, zajíci se sčítají až po honu ;-)).

Petr 2

Jsem na 3 burzách a koukni co jsem psal 2 až 3 dny zpět, nevim sice jak mohli chytit na 12k na coinbase btc když tam stojim pro prvni korekci na 10, 11,12 13,14k ale asi to nekomu seplo a nekomu ne . Ja už sve 2 zajice chytil nova zase pustil 🤣🤣🤣🤣

Miluji kryptoburzu❤❤❤

Ted už čekam na 9k 😉

E15

Tak vydávat lokální nedostatek likvidity na nějaké burze za kurz svého druhu není úplně korektní. Sám jsem pěkných pár takových obchodů s často úplně bizarními kurzy taky udělal, ale nemyslím, že je to něco ke chlubení, je třeba vidět taky toho Joudu na druhé straně ;-)). Na coinmarketcapu je dneska minimum na 16,6k.

Petr 2

Jj stalo se to teď i u xrp na upu ,na binance 0,78 a coinbase 0.9 , ale než jsem je tam převedl bylo to jedno …😃 a byl jsem rad ze jsem je vyhodil za 0.7 .
Kdo chce moc vetsinou o vse prijde .

Ozazka je co bude ted , mozna zase rok cekani nebo 2

Fantom

On psal cenu v eur. A na jednotlivých burzách se cena může lišit. Na některých altech to musí být pro stop lossy až likvidační, mě se podařilo několikrát chytit extrémě levnou cenu na altech – vzpomínám si na DASH na Krakenu. Nevím jestli tomu pomáhá burza nebo je to jen nedostatek likvidity.

Petr 2

No dolu asi nedostatek likvidity a nahoru snaha burzy ukazat kde to umi vytahnout .
Jednou se mi to povedlo nahoru na oax , procenta byly luxusni ale vklad byl jen 50usdt .

Miroslav

Teda pane inženýre, musím vám dát –

Spaik

co to meles:D vsak hned vedle tohodle clanku je clanek ze vcera kde je jasne napsano v zaveru ze nas pravdepodobne na XRP ceka jeste jedna vlna UP, tak nevim kde vidis ten vynikajici odhad 😀

Spaik

komu rikas trolle ty osle. S kym se bavis? pokud nezvladas to ze nekdo glosuje text tvych vlastnich clanku a navic vubec nemluvi s tebou tak do tech diskuzi ani nelez.V clanku z 25.11 XRP-USD je v zaveru napsano-tentokrat tedy presne cituji: “V těchto chvílích je situace taková, že se trh asi chystá ještě na jednu vlnu nahoru. ” …..Tak nevim co konkretne je na mem predchozim prispevku nepravdiveho kdyz pouze konstatuji temer DOSLOVNE to co je v tvem textu….kdo ze to neumi cist?

Jan

Trapná odpověď pane.

Petr 2

Spaik nemelu ,čtu … promiň nesmíš čist jen názvy članku
25.11 xrp
25.11 Evidentně je tu tedy dost silný odpor a minimálně krátkodobé zamítnutí je opodstatněné. V těchto chvílích je cena na S/R levelu 0,659 USD. Úroveň se vlastně testuje jako support a čekáme buď na obnovení expanze nebo korekci. Pro úplnost chci dodat, že kdyby začal na této úrovni korekce, tak pokles až k cca 0,38 USD je naprosto reálný.

Petr 2

25.11 Evidentně je tu tedy dost silný odpor a minimálně krátkodobé zamítnutí je opodstatněné. V těchto chvílích je cena na S/R levelu 0,659 USD. Úroveň se vlastně testuje jako support a čekáme buď na obnovení expanze nebo korekci. Pro úplnost chci dodat, že kdyby začal na této úrovni korekce, tak pokles až k cca 0,38 USD je naprosto reálný.

Libor

noo, jak bude hluboka ta nora? toto je vzdy parada, shortaci maji ted asi zne, nahoru to jo docela rychle, ale dolu to je mazec, kde jsou ted ti co tvrdili ze letos zadna korekce nebude

Jirka

Tato technická analýza se spíš hodí na Forex. Kryptu se obloukem vyhýbá. Možná se dá využít v rámci menších timeframe. Samotný Bitcoin je už nyní spíše komodita s potenciálem zlata, takže fundament bude mít před TA do budoucna hodně navrch.

Petr 2

V to v co se tahle debata tady zvrhla je dětinské. Žadný nováček nemá dřív nebo později analytiky rád protože vždy o investice většinou přijde a víni z toho analytiky .
Pokrocilí investoři co o peníze přišli a dal investují po svém a svým zpusobem analytiky rád čte a nikdy je nehaní za špatné nebo dobré analýzy vychází ze všech analýz a tvorí si vlastni obraz .

Chci říct že tyhle věci by měl dobrý analytik znát mít je zpracované a hlavně se nad ně povznést , myslet si že ho někdo bude mít rad nebo ne je v této práci nepodstatné , tak jako si vynucovat slávu .
Ja tady reaguji hen na nektere analytiky a jen když se něco děje. A nejen že čtu analýzy ale i komenty lidi kteří sem tam daji nejake info aniž by o tom třeba věděli.
Je treba brat info vseho druhu a opravdu povznést se nad ostatni.

ryban.mark

Jedna z moznosti bola odpredavat cast BTC u 13,6 a cast u 14,4 ako podporu.
Dalsie zanedbatelne percento v okoli 16K a potom niekde medzi 17,5-20K.
Vsetko zavysi od toho ak si to clovek v hlave predom nastavi, to je cele.

Potom sa dalo spatne nakupovat cast u tej 16ky.
ale toto je pre hracov co sa sustredia na 1D, 3D a 1W sviecky.

Nie pre tych co to maju ako napln povolania a sleduju to na mensich time freamoch, mensich casovych ramcoch.

Petr 2

To byl rychly obchod pouze po propadu byla šance že prijde korekce naciloval jsem dopad a svezl se nic vic ,neobchuduji intraday . Ted do toho už nepolezu dřív než spadne na me hodnoty třeba za rok a nebo vyleze na nove hodnoty . A budu stavět shorty. Na prodej jsem čekal 3 roky a u xrp jeste vice.

Jan

Konečně je tady alespoň prdel :-).

Večernice

😂😂👍🏻

ryban.mark

Prisiel dump ak hovado a vsetci su z toho na prasky. :-))
holt, krypto nikomu nic nedaruje.

Dariusz Matuszyński

Mnohdy zajímavé názory 😀

Co je moc to je moc, klidně se tu škádlete, ale pls bez nadávek a urážek, kdo to pak má číst, je to skoro bych řekl ubohé…. Díky všem, jsme v tom spolu, tak se tak chovejme.

Rob

Jak jako ubohé!!? To jako že jsme všichni ubožáci, jo??????
———————
😀 tak prosím bez urážek!

spot_img