Analýza Bitcoinu (BTC) – Týdenní svíce zavřela bullish, je šance prorazit?

Share This Post

Od poslední analýzy na Bitcoin (BTC) máme několik dní, takže si to zaslouží menší update. Především je důležitý close minulého týdne, který je neoddiskutovatelně na první pohled dost bullish. Už jenom ten kontrast s létem 2019 je dost do očí bijící a možná je tu skutečně šance na průraz skrze rezistenční pásmo 12 000 USD – 14 500 USD.

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Aktuální situace na 1W TF BTC/USD

Jak jsem řekl v úvodu, close svíčky z minulého týdne je dost bullish a v kontextu vývoje z posledního 2,5 roku nemůžeme tvrdit, že to nevypadá slibně. V létě 2019 totiž každý pokus o průraz znamenal close týdenních svící s dlouhými knoty, které byly jasnými zamítnutími na rezistenci. Nyní se to ovšem nestalo, a dokonce se zdá, že nakupující překonali roční pivot R1.

Respektive máme týdenní close nad R1. To se též minulý rok v létě nepovedlo, čímž trh udělal nyní mnohem větší krok. Nicméně jsme stále uprostřed toho cenového rezistenčního pásma. Tudíž není ještě nic vyhráno a člověk musí kalkulovat i s crashem. Kdybych to měl říct polopatě, cena Bitcoinu je na území nikoho, kde není nic jisté.

Osobně mám ještě problém s tím, že ten bull volume za předchozí týden není zrovna přesvědčující. Není to sice málo, ale vzhledem k velikosti té impulsní svíce to prostě vůbec není úměrné. Proto mi to dost páchne nějakým bull trapem. A vězte, že se průrazem skrze těch 12 000 USD – 13 000 USD už teď dost retailu chytá do potenciální pasti, která je tvrdě vylije.

Dokud nemáme cenové close nad 14 500 USD, je to příliš riskantní. A na základě toho je aktuálně nejlepší strategií pouze vyčkávat. Však ono nám nic určitě neuteče.

Indikátory

Na týdenním RSI stále straší ta medvědí divergence. Je sice malá a stačila by pumpa o 500 USD na její zneplatnění, ale dokud tam je, tak je to riziko. Bohužel je ta divergence i na třídenním RSI, a to mnohem větší. Co se týče MACD, na histogramu je též anomálie v podobě medvědí divergence. Ovšem bez bearish crossu křivek indikátoru je nemalá šance na zneplatnění.

Aktuální situace na 4H TF BTC/USD

Ještě se v rychlosti podíváme na 4H časový rámec, kde jsme měli extrémně bearish svíci shooting star. Nakonec se ovšem nepotvrdila, protože trh dokázal udělat vyšší high. Na druhou stranu z toho jde cítit jakási nejistota, která se může přetavit v dump. Podmínky k tomu bez debat jsou.

Na druhou stranu musíme kvitovat to, že ten malý nedělní dumpík nepřerostl v něco většího. Trh to mohl brát jako signál k výprodeji, ale nakonec se tak nestalo. Přece jenom objemy ten cenový pokles markantní neměl. Zároveň je z grafu poznat, že cca těch 13 000 USD mají nakupující snahu bránit.

Indikátory

Z pohledu 4H RSI je trh v situaci, kdy se dostatečně pročistil na to, aby býci obnovili svoji iniciativu. Prostoru pro růst je tu dostatek. Co se týče MACD, na histogramu je skrytá býčí divergence. Nicméně je zatím nepotvrzená, protože na to je potřeba bullish cross.

Závěr

Není třeba vykládat, že se to v těchto chvílích tváří nadějně. Těch bearish signálů je na různých časových rámcích však nezanedbatelné množství a člověk s tím musí být prostě srozuměn. Navíc jsme uprostřed silného rozsáhlého rezistenčního pásma, a dokud se z něj nedostaneme, riziko rychlého a těžko crashu je ve vzduchu.

Mohlo by vás také zajímat:

Analýza technologických gigantů – AMD válcuje konkurenční Intel


Tato analýza je pouze orientační a neslouží jako doporučení k nákupu či prodeji. Situace na trhu se kdykoliv může změnit. Spekulativní obchody na kapitálových trzích jsou velmi rizikové!!

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...