[Polední zprávy] • Bitcoin udržel 13 000 USD a roste • Paul Tudor Jones: Kupovat Bitcoin je jako investovat do akcií Apple  • a další články

5
(5)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Připravili jsme pro vás přehled toho nejdůležitějšího, co se událo během uplynulého víkendu v kryptosvětě. 

TRHY

Cena Bitcoinu se v rozpětí několika dní po dosažení ročních maxim trochu uklidnila, ale stále se pohybuje nad 13 000 USD. Stojí za zmínku, že se jednalo o nejvyšší týdenní uzavření Bitcoinu od ledna 2018. Dále by BTC mohlo narazit na rezistenci na 13 400 USD, než bude mít šanci zaútočit na maximum roku 2019, které se nachází na hodnotě téměř 13 900 USD. Většina altcoinů zůstala relativně stabilní a tržní kapitalizace zůstává těsně pod hranicí 400 miliard dolarů.

Po třech měsících růstu opět důvěra v ekonomiku poprvé klesá a ceny akciových indexů padají. Zajímavé je, že souběžně na kryptotrhy se vrátila nálada chamtivosti – resp. FOMO, podle indexu Fear and Greed se nyní trhy pohybují kolem hodnoty 75 bodů.

Více informací najdete v naší TA a v přehledu trhů:

Naše NEJNOVĚJŠÍ technické analýzy najdete zde: ETH/USD a LTC/USD – Altcoiny využívají situace a expandují, XMR/USD a ChainLink/USD – Dostatečná iniciativa na altech? a přehled trhu tady: BTC+ETH – Bitcoin ve víkendu roste nad 13 000 USD!

Aktuální ceny kryptoměn můžete sledovat na KMC.

Kryptoměny

750 mil. USD v bitcoinových opcích vyprší na konci října

Ke konci měsíce by mohlo dojít k velkému nárůstu volatility ceny bitcoinů (BTC), protože do hry vstupují hned dva faktory. Trh s opcemi BTC se blíží masivnímu vypršení platnosti 750 milionů USD a otevřený zájem na trhu futures CME také prudce vzrostl. Když se blíží vypršení platnosti opcí, držitelé opčních smluv musí upravit své smlouvy před nebo hned po vypršení platnosti. To často může způsobit volatilitu ceny Bitcoinu.

Paul Tudor Jones: Kupovat Bitcoin je jako investovat do akcií Apple nebo Google

Cena bitcoinů, která se tento týden vyšplhala na meziroční maxima a zrcadlí některé vzestupy z konce roku 2017, které ji posunuly až na hodnoty kolem 20 000 USD za Bitcoin, našla letos novou podporu u Wall Street a tradičních investorů. Legenda z Wall Street a miliardář Paul Tudor Jones, který se dostal na titulní stránky, když prozradil, že kupuje bitcoiny, aby se zajistil proti inflaci na začátku tohoto roku, tentokrát uvedl, že nákup bitcoinů je jako investice do společností Apple nebo Google v začátcích těchto firem.

Velryby přesunuly 80 000 BTC

Bitcoin znovu testuje svá maxima v roce 2020. Přes jeho zjevný vzestupný trend v současné době existuje několik medvědích znaků, které mohou naznačovat, že se připravuje výprodej. Analytik, vystupující pod názvem Byzantine General, poukazuje na velké hodlery, prodávající 80 000 BTC, jako na potenciálně medvědí znamení. Rovněž poznamenává, že několik dalších indikátorů naznačuje, že vzestupný trend bitcoinů by mohl být přehřátý.

Banky, burzy, firmy

Microstrategy CEO: Bitcoin je milionkrát lepší, než zlato

Generální ředitel MicroStrategy Michael Saylor tento týden uvedl, že jeho společnost bude držet své bitcoiny 100 let. V rozhovoru pro finanční zpravodajství Real Vision multimilionářský šéf firmy Business Intelligence také uvedl, že při investování do bitcoinů se vždy obává, že neinvestuje dostatečně. Saylor, jehož společnost letos v létě investovala 425 milionů dolarů do bitcoinů, dodal, že pokud Bitcoin „skutečně získáte“, investování 1 % portfolia není dostatečné.

JP Morgan doporučila investovat do Bitcoinu – s desetiletým zpožděním

Bitcoin jako investice konkuruje zlatu, a to hlavně díky mileniálům, sdělila včera největší americká banka JPMorgan v dopise investorům. Investiční banka v pátek uvedla, že „potenciální dlouhodobý vzestup Bitcoinu je značný“, protože mileniálové se „postupem času stanou důležitější součástí vesmíru investorů,“ uvádí zpráva Business Insider. JP Morgan dodala, že „i mírné vytlačení zlata jako alternativní měny z dlouhodobého hlediska by znamenalo zdvojnásobení nebo ztrojnásobení ceny Bitcoinu.“

CEO Libry: podpora institucí a korporací je bod zvratu pro Bitcoin a stablecoiny

David Marcus, člen představenstva Libry, vyjádřil ve svém tweetu nadšení pro nedávný příval podpory kryptoměn od velkých korporací, jako je PayPal. Podle něj jde o bod zvratu.

DeFi

Protokol Harvest Finance napaden, útočník vybral 24 mil. USD

Harvest Finance, protokol decentralizovaného financování (DeFi), který byl vyvinut anonymním týmem, byl v pondělí brzy ráno zneužit. Útočník vyčerpal z Harvestu 24 milionů dolarů a poté z neznámých důvodů vrátil do protokolu 2,5 milionu dolarů. Harvest je protokol pro tzv. farm yields, podobný YFI. Útočník provedl arbitrážní útok pomocí velké flash půjčky. Cena nativního tokenu FARM se od útoku propadla o zhruba 57 %.

Regulace, CBDC

Čína navrhuje zákon, který vyřadí všechny konkurenty digitálního jüanu

Čínská lidová banka (PBOC) vypracovala zákon o legalizaci digitálního jüanu a zákazu digitálních měn, vydávaných kýmkoli jiným, kdo by mu chtěl konkurovat. Centrální banka mezitím tvrdě zakročila proti webům s hazardními hrami, které využívají stablecoiny, jako je například Tether.

Američtí regulátoři by mohli brzy chtít identifikace pro transakce nad 250 USD

Americké regulační orgány doufají, že finanční instituce budou mít povinnost zaznamenávat a sdílet údaje s úřady o všech transakcích nad 250 USD, včetně kryptoměn. Úřady navrhly snížit hodnotu z 3 000 USD na 250 USD, čímž budou všechny převody pod touto prahovou hodnotou, včetně kryptoměn, podléhat souladu s AML. Navrhovaná pravidla by se vztahovala pouze na převody uskutečněné do zahraničí. Domácí transakce by byly z návrhu vyloučeny.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 5

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
12 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
ppetr1

Dále by BTC mohlo narazit na rezistenci na 13 400 USD, než bude mít šanci zaútočit na maximum roku 2019, které se nachází na hodnotě téměř 13 900 USD. – at tech 80 k btc prodaji – bude to jen dobre.smutne na tom je ze se to neuskutecni ani za rok.lidi ci firmy by to ihned skoupili pri propadu a do tydne by to bylo opet zpet.proste logicka uvaha.

balbe

Jo Bitcoin je moc přehřátý pojedeme na tisíc dolarů až se dostaneme na tisíc dolarů pak budou opět analýzy a prdikce pro hlupáky že bitcoin půjde na 100K (aby jim to vytlačili zpět na 10K a pořád dokola bla bla bla ).Rovnou řekněte že btc se v životě nedostane na žádných 50K jen potřebujete shodit cenu někam k 7K aby jste měli zisk a pak bude opět bitcoinu trvat dalších 6 měsíců než se dostane přes hranici 10K , ptám se tak kdy se má dostat bitcoin na těch 50K ? za 200 let? , tyhle bláboly už se vykřikují od roku 2017 že rok 2020 bude bitcoin na 30K či výš ale pořád se to nikomu nelíbí jak moc roste je to špatně musí být brutál korekce jinak je to nezdravý růst , aha tak máme ten nezdravý růst už pomalu 3 roky a počítám že dalších 50 let bude trvat než se bitcoin odsune z hranice pod 20K jinak to bude všechno nezdravý růst . Další blbost velryby přesunuly na prodej 80 tisíc bitcoin aha a který hlupák to bude kupovat od těch velryb aby ty velryby z jistotu vydělaly a ti tupci co to od nich budou kupovat z jistotu prodělaly protože velryby to jdou přeci prodávat tak 100% vydělají protože to prodají nějakému tupcovy který to od nich koupí dráž a velryby si to nakoupí zase na 7 tisících ..tupec prodělá velryby vyhraje vždycky , takže žádných 50K se nikdy konat nebude , já být Paulem Tudorem tak se vyseru na celý bitcoin jako investici proti inflaci a dumpnu to celým svým prodejem , proč to nechávat nějaké jiné velrybě to shodím první a je klid ,protože všechny velryby vyhrát nemůžou při tak nízké ceně bitcoinu protože by prodávali už ve ztrátě kdyby všechny velryby začali prodávat .

Spaik

myslim ze jedine co tu ma nezdravy rust je tva tupost….
a to nejsem zadny btc maximalista abych usoudil ze tenhle coment je totalni sratchka…

SLK 55 AMG

Takových zhrzených rádoby investorů co vlítli bezhlavě a neúspěšně to Bitcoinu, draho koupili a lacino prodali znám víc. Přišli vlastní hloupostí o sebevědomí i peníze a tak aspoň blábolí po fórech jak tento “expert”.

Spaik

cim dal tim vice mi pripada ze btc by rad rostl mnohem vice a silneji. Ale ten hype je kontrolovane priskrcovan…. staci aby se par velkych hracu dohodlo na strategiji nakup-prodej a hned vam dojde ze parabolicky rust se nikomu nevyplati…proc nechavat cenu vysponovat v kratkem case na vysoke urovne a pak jednorazove prodavat kdyz muzu realizovat nakup-prodej se znacnym ziskem behem cesty na vrchol klidne 1000x namisto 1x….. kdyz se ohlednu za posledni rok btc vzdy nekolikrat prekonal 9,5k a byl nekolikrat dumpnut …to same se delo u 10k, pak 11k ted nedavno u 12k a nyni se to same deje u 13k…
zkratka jsem toho nazoru ze masivni vykyvy at uz pump nebo dump se vyplati mnohem mene a mnohem mensimu poctu velkych hracu nez postupny rust/korekce…
je treba si uvedomit ze do popredi vlastniku vysokych objemu btc se tlaci treba burzy…staci kdyz se domluvi binance, kraken, coinbase,bitfinex v enjake strategicke kartelove dohode cimz ziskaji znacne silnou pozici na trhu a maji vsichni 4 zajisteny zisk v prubehu let…vzdyt jejich zasoby btc den ode dne rostou na spreadech…

lofas

A proč by to ty burzy dělaly Coinbase , Binance mají roční miliardové zisky proč by si špinili jméno na víc kdyby shortovali bitcoin moc dobře ví že si vyženou investory protože každému je jasné pokud bitcoin padá dolů nové investory nenaláká ale spíš odradí .Pro burzy je daleko lepší aby btc rostl cenově protože čím víc bude růst tím větší pozornost získá a přiláká víc retail investic .

ryban.mark

Pokial by to chceli zabalit, OK
ale preco by to preboha robili, ak nepocitam bitmex.
Lofas to vysvetlil, nabalili by sa, ale boli by mensie objemy na burzach a oni praveze z toho ziju, + feecok.

Nebudu tunelovat vlastny ziskovy podnik, toto ziaden sialenec robit nebude…

Kasina, stavkove kancelarie su s nami desiatky rokov a budu tu i o 100 rokov pravdepodobne. ak maju stalu klientelu, preco by potom riskovali svoju reputaciu na trhu?

Skor ci neskor by sa dostali pod hladacik regulacnych uradov a mozu to zabalit a este budu stihani. Oni nie su hlupi, vedia si spocitat mieru rizika, aspon toto dokazu povacsina z nich a neoplatilo by sa to.

O kryptomeny sa zaujima cim dalej tym viacej ludi, takze boli by to od nich nelogicke a kontraproduktivne kroky.
Manipulacie su, ale na takej to urovni asi tazko..

Spaik

ocividne jste ani jeden nepochopili jak jsem to myslel…to byl pouze hypoteticky priklad ne to ze to tak bude nebo ze to tak je je, ciste teoreticka uvaha…zkusim to jinak… pokud si je predstavis jako nepravnicke subjekty nepodnikajici = tedy fyzicke osoby se znacnym kapitalema mozna pochopis myslenku. Jakym zbusobem se na takove lidi zameri hledacik regulacnich uradu? nijak… jakym zpusobem si poskodi reputaci? nijak…btc neni regulovany , neni nijak osetreny zaken nebo antimonopolnim uradem… nehlede na to jak je v tomhle pripade vlastnictvi zcela anonymni….tzn ze staci dostatek subjektu s dostatecnym kapitalem sdruzenych do jedne skupiny s jenz bude rizena jendim cilem a ziskas sanci na ovladnuti celeho trhu…matika… btw: tim nehanim btc, vlastim ho stejne jako jine alty nebo B shares krakenu… jen pdootykam fakt ktery si chce malokdo pripustit…
A mistre lofasu, burzam muze byt fuk jestli roste nebo neroste, svuj zisk maji tak ci tak …na kazdem spreadu kazdeho obchodu z kazdeho obchodnika at uz nakupujou, nebo prodavaji…to co pises nedava smysl.

ryban.mark

Som ochotny pripustit, ze od 9.2019 po 2.2020 doslo k manipulaciam na trhu..

Do urcitej miery ma na tom podiel i samotny bitmex, ale konspirovat tu nebudem..

Cena opakovane bola v kanali, v pasme, nazvite si to ako chcete.. medzi 6,5 az do 10,5K…

si pametam prepad BTC za jeden den o pff velke percento a nasledne vystrel na 1 denynch svieckach o vyse 40%, myslim, ze v historii sa to neopakovalo..

Ak mi niekdo netvrdi, ze to bolo urobene nahodne, nebolo. 😀

Proste ti najvacsi z najvacsich to drzali od menej vyvajali tlaky od necelych 11 po menej ako 6.. zase vystrel k 10k, zase prepad pod 7…

Dokazili vyhnat cenu o 50% hore… potom ju zas stlacit dolu… znova vyhnat o 50% a takto to robili mozno pol roka…
A stale dokola a dokola, mohli pokojne zdablovat BTC…

Ale uvazovat o manipulacie najvacsich burz, zase nezachdzajme do konspiracii. :-)))…

Podla toho som si povedal, ze 8.2020 BTC moze lietat nieco medzi 8-12K…
Ak siel k 12K… predaval som vtedy asi polovicu svojich altov ak nepocitam BTC a ETH..
Napokon BTC podrzalo 10K… a dokazal konecne vyjst z kanalu v ktorom bol…

Otazka dalej zostava.. dokaze ist BTC nad 14K aby na dlhe mesiace potom neklesol pod 10K?
Neviem…

Ale hromada moonboyov hovori, ze staci ist nad 14K a bude all time high..
Ale im ide o senzaciu a prachy a je im uplne jedno, ze ich sledovatelia sa mozu pripravit o nemale zisky…

Uznavam, ak by sa DXY prepadal a to vyrazne, moze to naozaj cenu BTC vyhnat az k all time high a vsetky tie rezistenice casom prepali ako nic…

ale zeby sa dolar vratil na 1,4 az 1,5 k 1,0 Euru.. no moc sa mi to praveze nezda… a v pripade vyhry Bidena uz vobec nie pokial ale demokrati nestratia zbytok rozumu co maju…

Poslední editace 3 let před přes ryban.mark
Kunděj

To bude zas mrtvejch az to spadne..

Jan

Tady je spousta chytrých lidí, tak mi, prosím, vysvětlete něco, čemu nerozumím. Na Coinbase Pro je např v tuto chvíli v Order Booku. 17,057BTC na prodej na hodnotě 13,360 USD a ta stejná hodnota je na nákupu na hodnotě 13180. Když se kurz pohne nahoru, tak se těch 17,057BTC přesune z té hodnoty 13360 výše. Co je to za trik? Díky

Poslední editace 3 let před přes Jan
E15

Jaký trik? To, co popisuješ, je úplně normální chování “robotů” na jakékoliv burze.

spot_img