24.10.20 Technická analýza ETH/USD a LTC/USD – Altcoiny využívají situace a expandují

4.7
(3)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Tento týden jsme měli na Bitcoin (BTC) solidní sérii hned čtyř analýz v řadě, což si myslím, že je už dostatečné. Bitcoin navíc už asi 48 hodin je bez nějakého markantního pohybu a skutečně to i vypadá na snahu vytvořit býčí praporek, jak jsem včera ukázal. Každopádně se dnes budeme věnovat mincím Ethereum (ETH) a Litecoin (LTC).

Je to již skoro deset dní, co jsme se ně dívali naposled a samozřejmě tu toho price action bylo docela dost. Hlavně Litecoin docela překvapil a na krátkou dobu předčil ostatní top altcoiny, které dělaly v posledních měsících mnohem větší pohyby. Litecoin je prostě takový spící drak, který jednoho dne určitě začne dělat soustavně velké pohyby.

Co se týče Etherea, tak zde je to takový standard, se kterým se počítá. Ethereum si zkrátka drží svoji sílu, a když je příležitost, tak jde s chutí nahoru. Trh moc hezky respektuje zaznačené S/R levely, což rozhodně musíme ocenit. Každopádně se v dnešní analýze zaměříme pouze na 4H grafy, neboť na altcoinech k technicky významným posunům určitě nedošlo.

Aktuální situace na 4H TF ETH/USD

Kurz Etherea po nějakou omezenou dobu stranově konsolidoval v rámci toho obchodního pásma. Konkrétně jsme se tam nacházeli cca od 10. října až do 21. října, kdy proběhl průraz skrze horní hranu pásma, kde byl i S/R level 388,94 USD. Spodní stěna toho pásma byla samozřejmě tvořena další S/R úrovní, takže se nám level 363 USD potvrdil jako spolehlivý support.

Pokud sledujete moje analýzy pravidelně, tak určitě víte, že se to kolem té poslední úrovně neustále točí. Těch ataků z obou stran je na tenhle level z posledních několika týdnů už tolik, že je těch 363 USD snad nějaký magnet. Každopádně se podařilo definitivně prorazit skrze těch 388,94 USD, využít posléze level jako odrazový můstek a velmi snadno tak překonat hranici 404,87 USD.

Díky tomu jsme se vrátili na cenové úrovně, kde jsme byli naposledy na počátku září. Jinak včera k večeru si Ethereum dávalo oddech a brzy se muselo bojovat právě o poslední zmíněnou úroveň. Ten pin bar s dlouhým knotem je docela přesvědčivý a řekl bych, že se cenová hranice potvrdila jako možný support.

K price action ještě dodám, že je průběh dost agresivní, a když by vydržel, tak se k zářijovému swing high dostaneme klidně již na počátku listopadu. V případě, že by byli nakupující nějak extrémně agresivní, tak klidně do 48 hodin. Záleží víceméně na okolnostech, na které má největší vliv Bitcoin.

Indikátory

Z pohledu RSI je to vcelku uspokojivé, protože jsme se skoro po dvou měsících dostali docela hluboko do překoupené oblasti hodnot. Proběhlo krátké pročistění a tím se vytvořil prostor pro pokračování v expanzi. Co se týče MACD, tak zde je čerstvě po bearish crossu, ale negativní momentum nemá moc velkou sílu.

Aktuální situace na 4H TF LTC/USD

Jak jsem řekl v úvodu, tak Litecoin moc hezky zareagoval impulsem, čímž krátce zastínil ostatní altcoiny. Nakupující byli hlavně přesvědčivě úspěšní při průrazu skrze střednědobou uptrendovou čáru, čímž se LTC dostal zpátky do své expanzivní struktury. Přesvědčivě to bylo proto, neboť ta impulsní svíce byla jednak velká a také měla rekordní objemy.

Takové bull volume na 4H svíci jsme mohli v grafu vidět naposled v červenci. Plus se kurz dokázal vypořádat s S/R levelem cca 51 USD, což je velmi silná úroveň. Je určitě pozitivní, že jsme nad ní. Co se týče čerstvého price action, tak kurz se omezil na pohyb mezi levely 53,76 USD – 56,57 USD. Cena se odráží sem a tam jako pingpongový míček.

Tady vlastně platí to stejné jako u grafu s předešlým trhem. Z té korekční struktury jsme jednoznačně venku a je zároveň lze snadno poznat, že je snaha posilovat. Pokud si nakupující udrží svoji iniciativu, tak není problém, aby kurz atakoval v řádu dní swing high ze srpna.

Indikátory

Na 4H RSI je vrchol na 80 bodech, kde jsme od poloviny srpna nebyli. Je to důkazem toho, že si býci opětovně věří a my tak budeme moci (snad již brzy) sledovat další pokračování. Nicméně jsou aktuální hodnoty 72 bodů a přijde mi, že se trh nedokázal dostatečně pročistit. Vlastně je tu i středně velká divergence, kterou bychom neměli ignorovat. MACD má po bearish crossu, ale negativní momentum má stále dovolenou.

Závěr

Na altcoinech, jako je Ethereum a Litecoin, ta situace vypadá velmi dobře. Ze strany nakupujících je snaha to zase protlačit výš, čemuž dopomáhá také fakt, že Bitcoin konsoliduje. V případě pumpy BTC to může na krátkou dobu zase alty vysát, ale pak se ho budou snažit dohnat. Když Bitcoin dumpne, tak to altcoiny samozřejmě tvrdě sestřelí.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.7 / 5. Počet hlasujících 3

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img