[Polední zprávy] • Kryptovelryba tvrdí, že altcoiny v dalším cyklu býčího trhu propadnou • a další články

5
(4)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Připravili jsme pro vás přehled toho nejdůležitějšího, co se událo během uplynulého dne v kryptosvětě. 

TRHY

Ethereu se podařilo dosáhnout vytoužené mety 400 USD, zatímco Bitcoin se snaží udržet úroveň 13 000 USD. Bitcoin se nakonec vyšplhal nad 13 000 USD a přiblížil se dosažení dalšího maxima roku 2020. Ethereum vyskočilo nad 410 USD a většina altcoinů následovala s výrazným nárůstem lídry trhu. Celková tržní kapitalizace vzrostla za týden o 11,5 % na téměř 400 miliard dolarů.

Více informací najdete v naší TA a v přehledu trhů:

Naši NEJNOVĚJŠÍ technickou analýzu najdete zde: BTC/USD – Riziko neustále roste, pád nebo stranový pohyb? a přehled trhu tady: Přehled trhu+BTC: Bitcoin roste! PayPal poslal Bitcoin nad 13 000 USD

Aktuální ceny kryptoměn můžete sledovat na KMC.

Kryptoměny

Wrapped Bitcoin (WBTC) se dostal mezi top 20 kryptoměn na CMC

Tokenizované bitcoiny na Ethereu se nyní staly top dvacátou kryptoměnou podle tržní kapitalizace. Od července letošního roku vzrostly z pouhých 120 milionů USD na 1,4 miliardy USD, a to během pouhých tří měsíců. Primárním důvodem je decentralizované financování, kde lze WBTC použít jako kolaterál pro půjčování, jakož i pro získání úroků, zejména při spuštění nového tokenu.

Kryptovelryba tvrdí, že altcoiny v dalším cyklu býčího trhu propadnou

Bohatý investor říká, že obchodníci s bitcoiny, kteří doufají v oživení zájmu o předchozí generaci altcoinů, budou pravděpodobně zklamáni. Pseudonymní obchodník Joe007 tvrdí, že každý den vycházejí nové a „zářivější“ altcoiny, které divoce soutěží o stejnou hromadu peněz. Věří, že starší altcoiny budou nakonec zapomenuty. Investor dál tvrdí, že plán PayPalu na podporu Bitcoinu a řady altcoinů je přehnaný, protože společnost nedovolí investorům přesunout jejich kryptoměny do soukromých peněženek. Trajektorie Bitcoinu by podle investora byla zcela vzestupná, kdyby byla makroekonomika v lepší kondici. Předpovídá, že se blíží velká ekonomická krize, která by mohla oddálit další velký bitcoinový býčí běh. Joe007 uvedl, že ke krizi dojde, protože se vlády mylně domnívají, že si mohou cestu ven z ekonomického šoku vytisknout.

Obsahu na WordPressu může být nyní přiděleno “časové razítko” na blockchainu  Etherea

Plugin pro platformu pro publikování na webu WordPress nyní umožňuje uživatelům orazítkovat obsah v blockchainu Etherea tzv. časovým razítkem. Plugin může pomoci s řešením problémů s autorskými právy, důkazem, kdo vytvořil část obsahu, a dát čtenářům jistotu, že nebyl změněn. WordPress v současné době spravuje přibližně 37 % všech webů a má 60% podíl na trhu CMS. Amsterdamská WordProof učinila oznámení na virtuální konferenci Blockchain 3D v Londýně 2020 BlockDown, která se konala 22. října. Časové razítko je důležité, protože poskytuje důkaz, že vlastník obsahu jej vytvořil, a obsah nebyl upraven ani s ním nějak manipulováno. Kromě toho má web důkaz o čase publikování, který lze použít pro potenciální konflikty autorských práv.

Banky, burzy, firmy

PayPal chce údajně koupit krypto firmu BitGo

Podle agentury Bloomberg holding Nordea jedná o koupi společnosti BitGo, společnosti poskytující custody služby pro digitální měny. BitGo pomáhá zákazníkům bezpečně ukládat velké množství kryptoměn. BitGo také poskytuje klientům pojišťění až do výše 100 milionů dolarů, za kterým stojí pojišťovna Lloyds z Londýna. PayPal také údajně plánuje uzavřít partnerství s Paxos Trust Company, regulovaným poskytovatelem kryptoměn. Podle zdrojů, které si přály zůstat v anonymitě, citovaných agenturou Bloomberg, by PayPal a BitGo mohly dosáhnout dohody během několika týdnů. Zdroj poznamenal, že to ale zatím není jistá věc.

Grayscale investovala během týdne 1 mld. USD do kryptoměn

Společnost Grayscale Investments, což je přední správce aktiv v oblasti kryptoměn, obnovila přidávání kryptoměn do svých aktiv a během týdne přidala ke svým aktivům další v hodnotě 1 miliardy USD. Zpráva ukazuje, že spravovaná aktiva zahrnují Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Ethereum Classic, ZCash, Stellar Lumen a Horizen. Nejdůležitější je, že hlavním aktivem firmy je Bitcoin. Barry Silbert, CEO Grayscale, komentoval zprávu o aktivech, která byla nedávno přidána do fondů společnosti, když v tweetu poznamenal, že firma přidala „skvělých 300 milionů dolarů v AUM za jeden den“.

DeFi

Investice do DeFi přesáhly 12 mld. USD

Po šestitýdenním období ochlazování u většiny decentralizovaných finančních protokolů jsou býci zpět v akci, protože celková hodnota uzamčených aktiv vzrostla na nová rekordní maxima. Množství uzamčených kryptoaktiv dosáhlo nového historického maxima 12,3 miliard dolarů. Za pouhých 48 hodin byla k celkové hodnotě USD přidána více než jedna miliarda dolarů, i když přesné údaje se u jiných platforem liší. TUL na Coingecko’s Tracker uvádí, že to bude kolem 11,6 miliard dolarů.

Regulace, CBDC

Digitální Euro jmenováno jednou ze 4 priorit ECB

Člen výkonné rady Evropské centrální banky (ECB) Fabio Panetta ocenil navrhované digitální euro jako „jednoduchý, nákladový, bezrizikový a důvěryhodný digitální platební prostředek“, který bude všeobecně přijímán v celé eurozóně. Panetta ve svém projevu ve Frankfurtu 22. října označil digitální euro jako jednu ze čtyř klíčových strategií, které ECB přijme do budoucna. Mezi tyto strategie, které podle něj reagují na měnící se platební prostředí v Evropě, patří pokračující poskytování hotovosti, další rozvoj celoevropské infrastruktury maloobchodních plateb, jednotný dohled nad technologií elektronických plateb a digitální euro.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 4

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
2 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Rob

Jj, Joe007 je ten chytrák, co přišel shortováním Bitcoinu o desítky milionů dolarů, ikdyž se snažil všem namluvit, že cena půjde rozhodně dolů. Je také známý tím, že se snaží manipulovat společnost tak, aby bohatnutí on sám a média jej rády citují, protože přeci je to velryba. Něco jako Babiš. Toho taky plno lidí glorifikuje. STBka. No… O reálných aplikacích altcoinů ví prd. Něco jako Tony Vays.

pinďa

Bitcoin jen tak lehce shortovat nepůjde čím větší kapitalizace btc tím obtížnější manipulace bude

spot_img