[Polední zprávy] • Bitcoin pokračuje v růstu • Během posledních 36 hodin bylo vydáno téměř 500 mil. USDT • a další články

5
(5)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Připravili jsme pro vás přehled toho nejdůležitějšího, co se událo během uplynulého dne v kryptosvětě. 

TRHY

Včerejší zásadní zpráva o tom, že PayPal umožní krypto platby a držení kryptoměn způsobila prudký nárůst ceny Bitcoinu. Integrace bude nejprve k dispozici „v nadcházejících týdnech“ pro uživatele se sídlem v USA a do dalších zemí se dostane příští rok. BTC býci vyhnali cenu na maxima, která nebyla registrována více než rok – 13 220 USD (na Bitstamp). Bitcoin však od té doby ztratil určitou páru a v současné době se obchoduje mírně pod 12 800 USD.

Tento působivý výkon opět kontrastoval s vývojem na Wall Street. Všechny tři nejvýznamnější akciové indexy se sídlem v USA uzavřely včerejší obchodní relaci mírně červeně. Na rozdíl od předchozí růstové etapy BTC, kdy se trh s altcoiny zastavil, se události tentokrát lišily. Ethereum krátce prolomilo 400 USD, ale podobně jako u bitcoinů se od té doby poněkud stáhlo a obchoduje za zhruba 395 USD.

Celkově se tržní kapitalizace kryptoměn zvýšila o 23 miliard USD ze včerejšího minima 364 miliard USD na 387 miliard USD.

Naši NEJNOVĚJŠÍ technickou analýzu najdete zde: BTC/USD – Na týdenním grafu medvědí divergence, velké riziko? a přehled trhu tady: Přehled trhu + BTC + BNB – Bitcoin atakuje hodnotu 12 000 USD za kus!

Aktuální ceny kryptoměn můžete sledovat na KMC.

Kryptoměny

Během posledních 36 hodin bylo vydáno téměř 500 mil. USDT

Treasury Tetheru (USDT) vydala za posledních 36 hodin téměř půl miliardy nových tokenů USDT a distribuovala více než 185 milionů tokenů na burzy a jiné adresy. Jak ukazuje blockchain tracker Whale Alert, dvě transakce v hodnotě 150 milionů a 300 milionů USDT tokenů byly provedeny 20. října a 21. října. Prvních 150 milionů bylo vydáno jen několik hodin před oznámením PayPalu a následným růstem ceny bitcoinů (BTC).

Ripple by se mohl přestěhovat do Japonska

Ripple by mohl přesunout své sídlo do Japonska nebo Singapuru, pokud opustí USA kvůli regulační nejednoznačnosti, uvedl CEO Brad Garlinghouse. Garlinghouse řekl agentuře Bloomberg, že na seznamu pravděpodobných nových destinací jsou také Švýcarsko, Spojené království a Spojené arabské emiráty, protože všechny tyto země mají zavedený jasný regulační rámec pro kryptoměny. USA mají na druhou stranu různé názory na to, zda jsou kryptoměny komoditou, měnou, majetkem nebo cenným papírem, uvedl Garlinghouse. Společnost Ripple již v Japonsku aktivně působí prostřednictvím svého partnera SBI, hlavní skupiny finančních služeb v zemi.

Banky, burzy, firmy

Čínský gigant Ant Group oznámil novou blockchainovou platformu pro autorská práva

Čínská fintech Ant Group – která je nyní připravena zahájit to, co by mohlo být největší počáteční veřejnou nabídkou na světě – oznámila novou platformu pro své blockchainové podnikání. Ant Group se odčlenila od gigantu Alibaba a je mateřskou společností největší čínské služby digitálních plateb Alipay. Blockchainová skupina Ant Group, AntChain, dnes zavedla novou platformu služeb digitálních autorských práv. Kombinuje technologii blockchain s umělou inteligencí a umožňuje tvůrcům bezpečně ověřovat všechny druhy původního obsahu – ať už jde o video, obrázky nebo písemné materiály. Platforma generuje pro každé dílo nahrané do databáze jedinečnou certifikaci autorských práv chráněnou proti neoprávněné manipulaci a notářské razítko. Certifikace jsou navrženy tak, aby byly platné pro použití v případech porušení autorských práv a deliktů. Společnost tvrdí, že tyto služby mohou svým uživatelům ušetřit až 95 % nákladů obvykle spojených se získáním registrace a certifikace autorských práv.

Dvě kryptofirmy se spojují, včetně svých tokenů

Voyager Digital, veřejně obchodovatelná společnost pro zprostředkování digitálních aktiv s kancelářemi v New Yorku, souhlasila s nákupem LGO, francouzské kryptoburzy sloužící primárně institucionálním investorům, protože společnost expanduje do Evropy. Transakce vyžaduje souhlas regulačních orgánů, který strany společně se sloučením tokenů očekávají do konce letošního roku. Hodnota obchodu bude záviset na hodnotě akcií Voyageru a tokenů firem při uzavření; při současných cenách by byla na nízkých sedmimístných číslech.

Jihokorejská telcom firma spouští blockchain na ukládání dokumentů

Jihokorejský telekomunikační gigant SK Telecom oznámil, že se souhlasem ministerstva veřejné správy a bezpečnosti vydá svou první digitální peněženku pro ukládání a správu digitálních certifikátů využívajících blockchain. SK Wallet je kompatibilní s vlastní iniciativou digitálního certifikátu ministerstva Government24, která v důsledku pandemie COVID-19 podporuje používání elektronických systémů vydávání a distribuce certifikátů v Jižní Koreji. Digitalizované veřejné certifikáty SK Telecom zahrnují mimo jiné kopie papírových a ručně podepsaných kopií registračních karet rezidentů, osvědčení o kvalifikaci zdravotního pojištění, imigračních osvědčení. Budou nyní vydávány prostřednictvím mobilní aplikace, jež je podporována technologií blockchain.

Raiffeisenbanka přidává blockchainovou interoperabilitu do svého projektu stablecoinu

Rakouská Raiffeisen Bank International (RBI) se obrací k technologii, která umožní, aby se její tokenizovaná fiat měna připojila k více blockchainům. Podle této čtvrteční iniciativy bude token RBI Coin integrován prostřednictvím blockchainu Pantos z vídeňské kryptoburzy Bitpanda.

DeFi

DeFi šílenství vyhnalo tržní kapitalizaci stable coinů na 20 mld. USD

Letošní šílenství kolem služeb decentralizovaného financování (DeFi) vyvolalo takovou poptávku po stablecoinech, že jejich kombinovaná tržní kapitalizace nyní přesahuje 20 miliard dolarů. To je více než kterákoli jiná kryptoměna (kromě Bitcoinu a Etherea). Boom v roce 2020 u DeFi vedl k obrovskému množství kolaterálu v kryptoměnách do protokolů a yield farmingu. Drtivá většina z toho pochází ze stablecoinů, což má za následek zvýšenou poptávku a prudce rostoucí agregovanou tržní kapitalizaci. Nedávný výzkum kryptoanalytické firmy Messari se hluboce ponořil do rozšiřujícího se světa stablecoinů. Data ukazují, že ve třetím čtvrtletí došlo k historickému růstu, protože k jejich kombinované tržní kapitalizaci bylo přidáno více než 8 miliard dolarů.

Regulace, CBDC

CFTC vydává směrnice pro obchodníky s krpyto futures a swapy

Podle středeční tiskové zprávy divize CFTC informuje poradenská společnost FCM o tom, jak držet a hlásit některá digitální aktiva držená zákazníky v souvislosti s fyzicky dodávanými futures kontrakty nebo swapy. Ředitel divize CFTC Joshua B. Sterling ve svém prohlášení uvedl, že komise byla „odhodlána podporovat zodpovědné fintech inovace“, protože pracuje na vytvoření „holistického rámce pro deriváty digitálních aktiv“.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 5

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
4 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
ppetr1

za 15k bude prodavat btc jen magor co nezna hodnotu btc.

Begy

věc názoru.
Za 15tis to trader prodá – hodler ne.

ppetr1

defi – to je kapitola sama – at si to kazdy prebere.

ryban.mark

Vsetko sa vyvija v case, pri priaznivom scenari moze byt kapitalizacia kryptomien v priebehu x mesiacov aj nad 500 mld USD, mozeme klesnut aj pod 300 mld. este.
Zbytocne tu bude niekdo cokolvek glorifikovat, ceny a hodnoty stupaju a klesaju stale v realnom case. :-D… v priebehu mesiacov, tyzdnov, dni a dokonca aj niekolko hodin…

Poslední editace 3 let před přes ryban.mark
spot_img