21.09.20 Technická analýza BTC/USD – Zamítnutí na rezistenci, CME gap zase ve hře? (Update)

5
(6)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

K analýze na Bitcoin (BTC) ze soboty jsem ještě týž den přidával update, že se povedl ten avizovaný breakout z býčího praporku. Dalo se tak kalkulovat se dvěma bullish scénáři – brzký průraz rezistence bez protahování nebo throwback k horní hraně praporku. A po úspěšném retestu druhý pokus o průraz rezistence na 11 200 USD.

Update 16:50

Letí dolů jako kámen naprosto celý kapitálový trh, což se mi moc nelíbí. Co se týče Bitcoinu, tak jsem si naprosto jistý, že otestujeme ten support na 9 934 USD. Pravděpodobně půjdeme níže a pak se zkrátka uvidí, zda se podaří jednotlivé podpory ubránit. Opakuji, že bychom pod nějakých 8 880 USD jít neměli.

Jestli se zmiňovaný support nepodaří ubránit, tak může začít volný pád s nejistým koncem. Co se týče dneška, tak si myslím, že propad pomalu začne ubírat na dynamice a dočkáme se krátké stranové konsolidace, ale zítra to může klidně pokračovat se stejným tempem.

————

Ta první varianta byla hodně rychle pasé, ale u té druhé to chvíli vypadalo, že se naplňuje. Bohužel nyní víme, že ten retest jaksi nevyšel, což akorát potvrdilo to, co signalizovaly indikátory technické analýzy. Jaké jsou tedy nyní možnosti? Máme zamítnutí považovat jako signál, který avizuje vyplnění toho CME gapu?

Aktuální situace na 4H TF BTC/USD

Negativní reakce kurzu na 11 200 USD byla samozřejmě očekávaná, ale řekl bych, že to medvědům prošlo až moc snadno. Nakupující se moc dlouho o průraz teda nesnažili. Odraz je o to nepříjemnější, neboť k němu došlo na Fibo 0,5. Retracement byl tedy 50% a to nám značí, že se jednalo pouze o korekci toho samotného pádu.

Určitá část analytiků na tohle právě čekala a zase se o něco více bude kalkulovat s vidinou vyplnění toho CME gapu – tudíž se počítá s možností propadu po cca 9 400 USD. Trh si s námi dost zahrává, protože jsme se na tu mezeru dosti předtím upínali a nyní nás to k tomu opět vede. A musím uznat, že je skutečně na pořadu dne to brát v potaz.

Každopádně, první významnější support je na úrovni 10 481 USD a druhý v řadě je samozřejmě 9 934 USD. Poté 9 400 USD a 8 880 USD. Když by se kurz dostal až pod poslední zmíněnou podporu, tak by to automaticky znamenalo problém a nejspíš by to znamenalo odklad bull runu až na rok 2022. Jestli nerozumíte nyní proč, tak se podívejte na první graf v mé předešlé analýze.

Pozorně se ještě podívejte na objemy, které jsou stále dosti zoufalé. Vzhledem k tomu zamítnutí jsem docela překvapený, že prodejní objemy takřka nevzrostly. Vzhledem k tomu, že kurz nyní klesá, tak z toho vyvozuji, že nakupující jsou zcela bez iniciaitivy, když je pro pokles dostačující tak marginální prodejní tlak. Nevidím na tom zkrátka nic pozitivního.

Indikátory

Jak jsem říkal v úvodu, tak se nakonec ukázalo, že prodejní signály z RSI a MACD se ukázaly jako validní. Ve spojitosti s tím zamítnutím na rezistenci se tedy nedivím, že se býci vzdali. Navíc na indikátorech byly mohutné anomálie v podobě medvědí divergence, které se uplatnily. Co se týče vývoje křivek, tak na RSI se vykresluje broadening wedge.

Závěr

Jak jsem podotkl, tak holt zase na místě uvažovat nad vyplněním CME gapu. Myslím si ale, že bychom se na to neměli až tak upínat a v případě, že býci projeví zase sílu na supportu 9 934 USD, tak to brát tak, že trh zaplnění mezery prostě nechce.

Každopádně, od lokální low až po high na rezistenci 11 200 USD to trvalo přes více jak deset dní. Vzhledem k tomu, že poklesy jsou vždy mnohem dynamičtější, tak je atakování supportu na 9 934 USD do pěti dní reálné.

CME gap by tak mohl být do konce týdne klidně vyplněný. Na druhou stranu nám trh může naservírovat double bottom na tom několikrát řečeném supportu. Tudíž se určitě vyplatí sledovat objemy ve spojitosti s price action.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 6

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img