Bitcoin, Tesla a avokádo spolu korelují a aktuálně míří vzhůru

3.7
(3)
Denisa Ogurcakova
Denisa Ogurcakova
Kryptoměny mi vždy přišly zajímavé a svět blockchainu doslova fascinující, proto jsem se o tomto tématu chtěla dozvědět více a zapojila se do týmu kryptomagazínu.

Akcie Tesly, avokáda a Bitcoin v posledních týdnech vzrostly, může zato prudce zvýšená obchodní aktivita mileniálů.

Mezi 9. a 16. zářím cena Bitcoinu (BTC) vzrostla o více než 11 %. Podobně na tom jsou i akcie společnosti Tesla (TSLA), ty vzrostly z 330,21 USD na 449,76 USD, tedy o 36,2 %.

Miléniálové milují akcie TSLA a bitcoiny

Akcie Tesly a bitcoiny zaznamenaly v posledních týdnech zvláštní korelaci. Ta může pocházet z podobností mezi pohyby cen BTC a S&P 500. Mohla by ale také souviset se skutečností, že miléniálové aktivně obchodují jak s BTC, tak s TSLA.

Cena bitcoinu klesá s poklesem ceny akcií Tesly v předobchodním obchodování

Cena bitcoinů klesá s poklesem ceny akcií Tesly v předobchodním obchodování. Zdroj: TradingView

Akcie Tesly se přiblížily historickému maximu, zatímco bitcoiny vzrostly nad 11 000 USD

V den, kdy cena bitcoinu vzrostla nad 11 000 USD na hlavních burzách kryptoměn, se cena akcií Tesly přiblížila rekordnímu maximu.

TSLA se od začátku září propadla poté, co byla společnost SoftBank odhalena jako velryba na burze Nasdaq. V návaznosti na tuto zprávu pokračoval tržní výprodej na této burze s poklesem 10 % během šesti dní.

Po tomto poklesu se ale americký akciový trh začal rychle zotavovat a cena akcií společnosti Tesla odskočila. Shodou okolností ve stejném období Bitcoin vzrostl z 10 300 $ na 11 100 $.

Trh avokáda roste v korelaci s cenou BTC

Dalším aktivem, které zaznamenalo určitou korelaci s cenou bitcoinů, je avokádo. Aktuální cena Mexického Hass Avocada z Michoacanu se od června 2018 pohybuje podobně jako BTC.

Jediná souvislost, která mezi BTC, avokádem a Teslou existuje, je, že se líbí zejména maloobchodním investorům a mileniálům.

Spotová cena avokáda a bitcoinu

Aktuální cena avokáda a Bitcoinu. Zdroj: Obchodní trhy

Například 14. července Bloomberg uvedl, že 10 000 denních obchodníků na Robinhoodu zakoupilo akcie Tesly během jediné hodiny.

Souvislostí si všímají i přední poskytovatelé údajů o trhu. Například Cointelegraph či TradingView uvedli, že Tesla a Bitcoin byly v červenci nesledovanějšími aktivy, jelikož poptávka po denním obchodování prudce vzrostla.

Většina investorů do bitcoinů je 18 až 34

Většinu bitcoinových investorů tvoří obchodníci ve věku 18 až 34 let. Zdroj: Coin.dance

Poptávka po avokádu se podle dodavatelů v posledních měsících zvýšila. Manažer společnosti Axarfruit Álvaro Martínez k tomu uvedl:

“Pravdou je, že během prvních měsíců pandemie se poptávka zbláznila a my jsme byli zavaleni objednávkami. Poté, s masivním příchodem peruánského avokáda, ceny klesly, protože andská země dodávala do USA menší objemy kvůli tomu, že byla dobře zásobována Kalifornií a Mexikem. Pokles cen podpořil poptávku, která byla vyšší než ve stejném období v předchozích letech.“

Kam směřuje Bitcoin

V krátkodobém horizontu očekávají obchodníci buď další test na úrovni 11 100 $, nebo propad na 10 200 $.

Cena akcií společnosti Tesla v předobchodní fázi klesla o 2,55 % a zbývá zjistit, zda by se pohyb opět shodoval s cenami BTC.

Když akcie TSLA poklesly přes noc, cena bitcoinu klesla z 11 000 USD na 10 800 USD, což znamenalo 2,5 % pullback.

Michael van de Poppe, obchodník na plný úvazek na amsterdamské burze, uvedl, že se BTC nachází v bodě rozhodujícího odporu:

“Úrovně, které sleduji u $ BTC, jsou zde strukturovány. Krátkodobě stále směřuje nahoru, ale zároveň se nachází na rozhodujícím bodě překonání odporu. Pokud se BTC neudrží na 10.750 $, je 10 600 $ a s největší pravděpodobností až oblast kolem 10 200 $ dalším bodem poklesu. Pokud  si Bitcoin hodnotu 10 750 $ dokáže udržet, zdá se pravděpodobný další test na úrovni 11 100 $.“

Závěr

Korelace mezi mezi těmito třemi aktivy je více než zajímavá, především pak graf, výše na kterém je vidět, jak křivka avokáda téměř totožně kopíruje cenu BTC v rozmezí několika měsíců. Myslíte, že za tím vězí opravdu jen mileniálové?

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 3.7 / 5. Počet hlasujících 3

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Mirek Dušín
Hodnocení článku :
     

Jdu si honem koupit nějaké avokádo. To by v tom byl čert, abychom nevyhnali cenu BTC na těch 100 000 USD !!!

spot_img