[Polední zprávy] • Počet denních transakcí na ETH blockchainu na ATH • a další články

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Připravili jsme pro vás přehled toho nejdůležitějšího, co se událo během uplynulého dne v kryptosvětě. 

TRHY

Bitcoin ve čtvrtek zamířil dolů a na spotových burzách, jako je Coinbase, klesl na 10 735 USD, ale pak se zotavil a v době psaní článku se pohybuje na 10 985 USD. Doposud byly v září bitcoiny dvakrát nad hranicí 11 000 USD, naposledy tak bylo ve středu před oznámením Federálního rezervního systému USA. Druhá největší kryptoměna podle tržní kapitalizace, Ethereum (ETH), ve čtvrtek vzrostla, obchodovala se kolem 388 USD a za 24 hodin vyšplhala o 6,1 %. Průměrný transakční poplatek v síti Ethereum opět stoup, na 0,030806 ETH za transakci (údaje platné v době psaní článku). Většina altcoinů je nyní zpět v zelené barvě.

Naši NEJNOVĚJŠÍ technickou analýzu najdete zde: BTC/USD – Měsíční graf ve prospěch poklesu? (Update) a přehled trhu tady: Ethereum na 380 USD, propad vymazal 100 USD!

Aktuální ceny kryptoměn můžete sledovat na KMC.

Kryptoměny

Počet denních transakcí na ETH blockchainu na ATH

Počet denních transakcí v síti Ethereum dosáhl 17. září nového historického maxima na 1,4 milionu, ukazují nám to data Etherscan. Je pozoruhodné, že předchozí maximum 1,34 milionu bylo zaznamenáno na vrcholu šílenství ICO 4. ledna 2018. Během medvědího trhu v roce 2018 se aktivita v síti postupně začala utlumovat a v únoru dosáhla 381 151 transakcí. Decentralizované finance se nakonec staly další velkou věcí pro Ethereum, přičemž v různých aplikacích DeFi bylo uzamčeno 9,25 miliardy USD. Síť Etherea se začátkem srpna přiblížila překonání rekordu v denních transakcích z doby ICO. Katalyzátorem, potřebným k dosažení tohoto úspěchu, byl automatizovaný tvůrce trhu Uniswap, který spustil svůj nativní token UNI. Nyní již 76 319 adres obsahuje UNI.

Ethereum mining odměny na 5letém ATH

Spuštění nativního tokenu Uniswap a souvisejících odměn za farming způsobilo digitální zlatou horečku, která ochromila síť Ethereum podruhé za několik týdnů. Tato zpráva byla pro těžaře Etherea dobrá, protože jejich příjmy dosáhly, podle údajů společnosti Glassnode, pětiletého maxima.

DeFi

Polkadot Treasury financuje první projekty

Polkadot Treasury právě financovalo svůj první soubor projektů. Mezi čtyři projekty patří Redspot, vývojové prostředí, testovací rámec a pipeline pro paletové smlouvy, Centrifuge a  Go Substrate RPC Client, Polkascan a jeho základní projekt nasazení infrastruktury a Encointer, hledání vlastní suverénní identity. Tým Polkadot usiluje o dosažení cíle, kterým je decentralizace v souladu s vizí decentralizovaného internetu Dr. Gavina Wooda. K tomu musí existovat skutečně decentralizovaný způsob správy fondů a rozhodování o tom, které projekty budou financovány. Zatímco konkurenční projekty, jako je Ethereum, stále financují projekty centralizovaným způsobem prostřednictvím Nadace Ethereum nebo Consensys, Polkdaot přijal Treasury jako způsob zajištění transparentnosti.

Banky, burzy, firmy

Poloniex a KuCoin oznámily spolupráci

Kryptoburza KuCoin odhalila, ve snaze posunout kryptoměnový průmysl kupředu, jednání s další burzou – Poloniex. „Společnosti KuCoin a Poloniex se spojí v oblasti výzkumu a vývoje technologií obchodování, sdílení likvidity, iterací produktů, těžebních fondů PoS [proof-of-stake] a PoW [proof-of-work] a dalších průmyslových průzkumů,“ uvádí se v prohlášení. Společně Poloniex a KuCoin usilují o pomoc kryptoměnovému pokroku jako celku, namísto toho, aby v tomto sektoru navázem soupeřily, vysvětluje prohlášení.

Coinbase oznámila zalistování tokenů YFI a LRC

Kryptoburza Coinbase dnes oznámila, že bude podporovat Loopring (LRC) a yearn.finance (YFI) na Coinbase.com a v aplikacích Coinbase pro Android a iOS. LRC a YFI byly zpřístupněny ve všech regionech podporovaných Coinbase, s výjimkou New Yorku, USA. Toto oznámení bylo zveřejněno téměř týden poté, co společnost Coinbase Pro uvedla YFI a LRC.

Coinbase Pro přenáší s okamžitou platností placení poplatků v síti Ethereum na klienty

Od dnešního dne začne Coinbase Pro přenášet síťové poplatky přímo na své zákazníky.
Obzvláště zajímavá je síť Ethereum, která zaznamenala nárůst poplatků za gas kvůli DeFi. Poslední zvýšení poplatků za gas v síti Ethereum bylo způsobeno tím, že uživatelé požadovali token UniSwap (UNI).

Nvidia koupila výrobce čipů ARM za 40 miliard USD

Společnost Nvidia, která se specializuje na výrobu hardwaru pro herní konzole a odvětví těžby kryptoměn, uvedla v tiskové zprávě, že společnosti Softbank zaplatí za transakci kombinaci hotovosti a akcií. Japonský konglomerát koupil Arm v roce 2016 za 32 miliard dolarů.

Blockchain, tech

Upgrade Ledger peněženky ochrání před tzv. dusting útoky

Výrobce hardwarové peněženky Ledger nedávno upgradoval svou softwarovou sadu tak, aby zahrnovala větší soukromí a kontrolu nad kryptografickými převody, aby se zabránilo tzv. „dusting útokům“. Dusting útok nastává, když hacker pošle malé množství bitcoinů do peněženky, aby narušil soukromí uživatelů pro další útoky. Ledger Live verze 2.11.1 zavádí novou funkci nazvanou Coin Control, která uživatelům umožňuje upravit nastavení transakcí tak, aby zahrnovalo více soukromí.

VeChain se spojil se 130 firmami v Číně 

Nadace VeChain se připojila k Čínské alianci pro zdraví zvířat a bezpečnost potravin jako člen rady. Podle oznámení ze 17. září je VeChain „jediným veřejným poskytovatelem blockchainových technologií v alianci“ a nabídne technickou a infrastrukturní podporu. V alianci je více než 130 společností, včetně čínských dceřiných společností společností Starbucks, McDonald’s a Walmart.

Tip: Pokud jste dočetli až sem a naše články pro vás mají přínos, zvažte podporu našeho webu třeba prostřednictvím nákupu prověřených hardware peněženek Ledger nebo Trezor.

Můžete také využít náš referral, který Vám vrátí 10 % z poplatků na kryptoburze Binance.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img