Bitcoin je podle Grayscale bullish jako v roce 2016! Tyto metriky to dokazují

Share This Post

Šedá eminence na trhu s kryptoměnami společnost Grayscale, která zprostředkovává obchodování kryptoměn institucionálním investorům, nedávno publikovala studii, podle níž vyplývá, že Bitcoin je na tom podobně jako v roce 2016. V onom roce začal bullrun na trhu s kryptoměnami, který vyvrcholil parabolickým růstem v roce 2017.

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Společnost Grayscale se zaměřila na analýzu blockchainu a srovnání spekulativních coinů na trhu (adresy, kde se coiny pohnuly v posledních 90 dnech) proti adresám hodlerů (adresy, kde se mince nepohnuly více než tři roky). Index HSI (Hodler-Speculator Index) vykazuje historická maxima.

Na tomto webu jsme několikrát informovali, že počet HODLovaných mincí dosahuje historických maxim. 

Poměr HODLerů vs. spekulantů dosahuje ATH

HSI index podle Grayscale ukazuje, že lidé vnímají Bitcoin jako dlouhodobou investici, i když v posledních letech prošel obdobími s vysokou volatilitou. Nemají zájem prodávat ho. Podobně jako v roce 2016. Dlouhodobý sentiment na trhu je tedy jasný. Hodnota Bitcoinu by měla pokračovat v růstu.

Bitcoin HODLeri vs špekulanti
Bitcoin HODLeři vs. spekulanti – Zdroj: Grayscale/CoinMetrics.com

“This chart looks potentially promising for Bitcoin, as there are a growing number of Holders relative to a small number of Speculators in the market.”

„Tento graf vypadá nadějně, protože na trhu zaznamenáváme zvyšující se množství hodlerů oproti relativně malému množství spekulantů,“ řekl autor studie Phil Bonello.

„Všimněte si podobnou strukturu jako v roce 2016.“

Vakcína proti koroně způsobí pád Bitcoinu, tvrdí Robert Kiyosaki

Bitcoin 18 měsíců před ustanovením nového historického maxima?

Současný stav Bitcoinu připomíná ten z roku 2016 – 18 měsíců před dosažením současného historického maxima. S tímto narativem souhlasí i manažer fondu Capriole.

Potenciál Bitcoinu si všimla i investiční společnost MicroStrategy, která v polovině srpna nakoupila 21 000 BTC. Firma nedávno potvrdila, že v září svou pozici ještě navýšila a momentálně má v portfoliu BTC v celkové hodnotě 400 milionů dolarů.

Bullish sentiment vykazuje i počet Bitcoinů, které se nepohnuly jeden rok. V současnosti již přesahuje 50 % všech mincí v oběhu.

Počet Bitcoin HODLovaných více než jeden rok
Počet Bitcoinů HODLovaných více než jeden rok

„Tato metrika poukazuje na silnou odhodlanost současných BTC investorů. Také demonstruje, že Bitcoin se skutečně stává úložištěm hodnoty a spekulativní komoditou, která se nakupuje pouze kvůli profitu. Současní vlastníci Bitcoinu ho drží i navzdory vysoké volatilitě,“ dodává Bonello.

Related Posts

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...