Bitcoin je „nutnost“ a může sloužit jako záchranný člun, říká autor Ceny zítřka

5
(4)
Kytka
Kytkahttps://kryptohodler.cz/
Člen týmu KM od začátku roku 2018. Zástupce hodlerské komunity, zakladatel webu KryptoHodler.cz. Autor se zaměřením na zajímavé novinky z kryptosvěta, propagátor finanční svobody a osobního rozvoje. Kytka je oddaný šiřitel "semínek" pozitivního přístupu k životu a snahy o změnu k lepšímu.

Autor knihy Cena zítřka poukazuje na problémy dluhů centrální banky. Jeff Booth, podnikatel a oblíbený autor, doporučuje použít kryptoměnu jako záchranný člun.

Inflace je problém

Kanadský technologický podnikatel Jeff Booth je autorem, který zastává názor, že je třeba přijmout deflaci, jako primární model monetární politiky. Věří, že deflaci vyvolají pokroky v oblasti technologie a umělé inteligence, které značně zvýší produktivitu a doporučuje se tomu nebránit a naopak to uvítat. Po překonání krátkodobých obtíží nás podle něj díky tomu může čekat lepší budoucnost.

Použijte záchranný člun

Booth se vyjádřil k současným problémům. Uvedl:

„Neexistuje žádný způsob, jak se vyhnout konečnému zhroucení boomu způsobeného úvěrovou expanzí.”

Pokud jde o to, co dělají banky, naznačil, že jde o vytloukání klínu klínem. Říká:

„Jejich cílem je uniknout masivnímu dluhovému problému exponenciálním přidáním dalšího dluhu.“

Tyto problémy pak podle něj může řešit Bitcoin, jako záchranný člun. Nejedná se přitom o krátkodobé problémy, které by vznikly až v souvislosti s opatřeními proti šíření epidemie Covid-19. Autor Ceny zítřka poukazuje na to, že začaly dávno před tím.

Dluh roste

Záchranný člun podle Bootha potřebujeme proto, že dluh roste ohromnou rychlostí.

„Tento dluh (před Covidem) činil 250 bilionů dolarů v globální ekonomice 80 bilionů dolarů, přičemž za posledních 20 let bylo přidáno 185 bilionů dolarů z těchto 250 bilionů dolarů dluhu. A to se díváme dozadu… A další přidáváme nyní exponenciálně vyšší rychlostí.”

„Podle mého skromného názoru – bitcoin je nutností,” uvedl s tím, že řešením by mohla být hlavní kryptoměna. Boothova kniha, která vyšla v lednu 2020, nastínila několik témat, která se od té doby stala relevantnějšími, když přišla vládní opatření, včetně nebývalého tisku peněz, vrtulníkových peněz, atd. Jedna z kapitol věnovaných tisku peněz zkoumá nepříznivé účinky nadměrného množství fiat měn vytištěných v relativně krátkých obdobích.

Závěr

Bitcoin může být odpovědí na problémy centrálních bank, inflaci a zadlužení. Podnikatel a spisovatel Jeff Booth, kterému v roce 2020 vyšla kniha Cena zítřka, vidí BTC jako záchranný člun.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 4

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img