[Polední zprávy] • Binance zalistovala UNI token pár hodin po jeho spuštění • “Mladé BTC peněženky” jsou na ATH od roku 2018 • a další články

5
(1)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Připravili jsme pro vás přehled toho nejdůležitějšího, co se událo během uplynulého dne v kryptosvětě. 

TRHY

Během včerejška, kdy se Bitcoin obchodoval za cca 10 800 USD, se zdálo, že cena reaguje pozitivně na oznámení amerického Fedu, že plánuje udržovat úrokové sazby ukotvené poblíž nuly minimálně do roku 2023. V následujících hodinách směřoval BTC nahoru. Nejprve aktivum prolomilo odporovou a psychologickou linii na 11 000 USD, než dosáhlo svého nového 2týdenního maxima na 11 085 USD (na Binance). Primární kryptoměna však neudržela tuto hladinu a klesla pod 10 900 USD. Většina altcoinů se vzpamatovává a celková tržní kapitalizace se zvýšila o 10 miliard dolarů. Fear and Greed index se dostal do neutrální polohy na 48 bodech.

Naši NEJNOVĚJŠÍ technickou analýzu najdete zde: NEO/USD a ChainLink/USD – Chýlí se korekce ke konci? 

Aktuální ceny kryptoměn můžete sledovat na KMC.

Kryptoměny

“Mladé BTC peněženky” jsou na ATH od roku 2018

Počet “mladých peněženek” (těch, které jsou staré jeden až tři měsíce a bitcoiny zasílají jen zřídka) vyskočil tento měsíc na 2 25 467, což je nejvyšší úroveň od února 2018. Údaje zveřejnila analytická společnosti Blockalysis, zabývající se blockchainem. To je dvojnásobek oproti 1 162 632 před šesti měsíci. Křivka růstu byla v prvních dvou měsících roku mnohem plošší, ale po březnovém krachu bitcoinů byla téměř parabolická.

Cardano startuje svůj nový “Projekt Catalyst”

Komunita Cardano (ADA) se připravuje na “Project Catalyst”, což je nová součást decentralizované správy, která bude hrát důležitou roli při rozvoji Cardana. První kolo financování zahrnuje 250 000 USD ve fondech. Cílem této iniciativy je povzbudit vývojáře, aby stavěli své projekty pomocí blockchainové sítě Cardano.

DeFi

Uniswap vydal svůj UNI token a odměnil své uživatele téměř 1 500 USD

Decentralizovaná burza Uniswap spustila svůj token UNI. 400 UNI si mohou okamžitě nárokovat všichni obchodníci a poskytovatelé likvidity, kteří s platformou interagovali do 1. září. Podle údajů CoinGecko dosud UNI dosáhla vrcholu 3,66 USD, což znamená, že každý uživatel měl k dispozici tokeny v hodnotě 1 464 USD. V době tisku již existuje 22 681 adres, které obsahují tokeny UNI.

Banky, burzy, firmy

Kraken bude první kryptofirmou v USA, poskytující bankovní služby

Wyoming udělil kryptoburze Kraken licenci k vytvoření speciální depozitní instituce ve státě. Banka by měla být spuštěna někdy v prvním čtvrtletí roku 2021. Kraken Financial bude schopna poskytovat některé bankovní služby, včetně krypto debetních karet, ale nemůže k poskytování půjček používat vklady zákazníků. Díky tomu je Kraken první americkou kryptoburzou, která vytvořila banku. Konkrétně „Special Purpose Depository Institution“, což znamená, že Kraken může mít v držení digitální aktiva, provozovat platební systémy a umožňovat zákazníkům snadno přepínat mezi fiatem a kryptoměnou.

Binance zalistovala UNI token pár minut po jeho spuštění

Binance oznámila podporu nového UNI tokenu Uniswap asi 90 minut poté, co na platformě Ethereum začal tento token fungovat. Během příštích čtyř let bude distribuována jedna miliarda tokenů UNI, přičemž 15 % bylo okamžitě k dispozici uživatelům platformy, aby si je mohli nárokovat, pokud splnili podmínky.

Crypto.com zavádí českou korunu

Crypto.com zavedlo mezi podporované měny pro nákup i českou korunu. Tím se tato služba stala jednou z mála, kde se dá koupit Bitcoin pomocí kreditní karty za koruny.

Počet krypto bankomatů dosáhl 10 000 

Podle norské společnosti poskytující finanční služby AksjeBloggen počet krypto bankomatů (BTM) za poslední rok vyskočil o 87 %. V září minulého roku byl jejich počet 5 336. Jen v roce 2020 bylo přidáno téměř 3 900 nových krypto bankomatů. Monitorovací zdroj CoinATMRadar ukazuje, že v současné době existuje 10 014 bankomatů v 71 zemích, které uživatelům umožňují nakupovat a prodávat bitcoiny (BTC) a altcoiny za hotovost. V současné době Spojené státy vedou na celosvětovém trhu s více než 7 800 BTM. Na druhém místě je Kanada s 869 stroji.

Regulace, CBDC

Jižní Korea chce zavést blockchainové hlasování do všech domovů

Blockchainové šílenství v Jižní Koreji se nyní dostalo do sektoru bydlení a národní vláda se zavázala financovat platformu, založenou na blockchainu, zaměřenou na obyvatele bytů po celé zemi ve výši 1,27 milionu dolarů. Podle ZDNet Korea si jihokorejské ministerstvo pro vědu a ICT vybralo místní firmu Ksign, aby vytvořila bezkontaktní platformu, která umožní obyvatelům zapojit se do elektronického hlasování, správy parkovacích míst a dalších opatření v oblasti správy bydlení. Platforma také pomůže při společenském distancování, uvádí se v oznámení. Tvůrci projektu dále poznamenali, že očekávají, že „posílí veřejné zdraví v bytových prostorech“. Majitelé domů, obyvatelé a vedení budou moci používat platformu, která bude také poskytovat videokonference a řešení elektronických plateb.

Americká FinCen chce zavést nová pravidla pro krpytoměny

Americká FinCEN oznámila, že ve finančním sektoru změní pravidla proti praní špinavých peněz (AML) a proti terorismu (CTF). V oznámení se uvádí, že FinCen bude usilovat o zpětnou vazbu veřejnosti k připravovaným regulačním návrhům, jejichž cílem je modernizovat a posílit pravidla upravující požadavky finančních institucí na podávání zpráv a monitorování.

Tip: Pokud jste dočetli až sem a naše články pro vás mají přínos, zvažte podporu našeho webu třeba prostřednictvím nákupu prověřených hardware peněženek Ledger nebo Trezor.

Můžete také využít náš referral, který Vám vrátí 10 % z poplatků na kryptoburze Binance.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 1

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img