Analýza Bitcoinu (BTC) – Vyplnění gapu prozatím odloženo, jdeme up?

Share This Post

Dnešní analýzou na Bitcoin (BTC) navážeme na můj poslední příspěvek ze čtvrtka minulého týdne. Řekli jsme si, že by mělo určitě dojít k vyplnění CME gapu a že nás tedy čeká ještě jeden „leg“ směrem dolů. Nicméně kurzu se až tak snadno sestoupit nechce, tudíž nemáme zcela zaplněný gap, což osobně vnímám jako potenciální riziko.

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Ta mezera byla zatím vyplněna jen asi z jedné třetiny, protože holt support na 9 934 USD nápor prodávajících odolal. Po technické stránce k extra výraznému posunu sice nedošlo, ale nelze tvrdit, že se trh nepohnul vůbec. Kurz Bitcoinu se totiž vzdálil právě od toho potenciálního rizika v podobě dropu zapříčiněném CME gapem.

Aktuální situace na 4H TF BTC/USD

Struktura trhu z počátku připomínala klesající triangl, ale ve chvíli, kdy z něj proběhl breakout, byl zase ve hře bear flag. Avšak z bear flag se povedlo kurzu zase prorazit směrem nahoru, čímž jsme se zároveň dostali ze zakresleného konsolidačního pásma. Tady prostě vidíte, že to, co platilo včera, nemusí již být aktuální dnes.

Každopádně Bitcoin má za sebou zatím dva dílčí úspěchy. Podařilo se prorazit snad už definitivně S/R level 10 481 USD a zároveň se dostat z toho konsolidačního pásma. Dřív jsem to trochu zazdil, ale významný úspěch byl i fakt, že se povedlo prosadit ubránění S/R levelu 9 934 USD. Stále jsem počítal s tím, že dojde k vyplnění toho gapu, takže jsem tomuhle přikládal malou váhu.

Co se týká objemů obchodů, ty se během breakoutu začaly zvedat. Sice to není žádná ohromná hitparáda, ale lze to považovat za jakousi první vlaštovku. Osobně jsem přesvědčený, že jestli prorazíme rezistenci na S/R levelu 11 200 USD, nákupní objemy začnou býti opravdu nezanedbatelné. Na to si ale musíme ještě chvíli počkat.

Co se týče čerstvého price action, cena Bitcoinu dokázala využít S/R level 10 674 USD jako support. Určitě tomu dopomohla i horní hrana obchodního pásma, která je blízko. Nyní začíná cena mírně pumpovat a atakovat S/R level 10 926 USD. Jestli se povede prolomení, kurz má šanci nabýt mnohem silnější momentum. Tudíž bychom nemuseli čelit nějaké další konsolidaci.

Indikátory

Co se týče indikátorů technické analýzy, na obou jsme získali falešné signály k prodeji. Na RSI došlo k prolomení té zakreslené trendovky, zatímco na MACD k bearish crossu. Avšak místo potvrzení se oba prodejní signály brzy zneplatnily.

Na RSI navrácením křivky indikátoru nad trendovku a u MACD bullish crossem s breakoutem z obchodního pásma. V těchto chvílích je z obou indikátorů zřejmé, že momentum up začíná sílit.

Závěr

Za sebe mohu říci, že nemám radost z toho, že zůstala ta mezera vyplněna pouze ze dvou třetin. Stále to budeme muset mít v zádech a myslet na to, což je jednoduše zbytečná zátěž pro naše rozhodování.

A je možné, že se trh najednou nečekaně rozhodne mezeru zaplnit? Může se to stát, ale nyní musíme vycházet z toho, že je snaha to pushnout nahoru. Jestli nakupující budou úspěšní, ta mezera tam holt zůstane.

Mohlo by vás také zajímat:

ECB vytiskne 8násobek kapitalizace Bitcoinu! 1350 miliard eur míří do oběhu


Tato analýza je pouze orientační a neslouží jako doporučení k nákupu či prodeji. Situace na trhu se kdykoliv může změnit. Spekulativní obchody na kapitálových trzích jsou velmi rizikové!!

Related Posts

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...