Bitcoin za 12 000 $ dokazuje, že býci mají trh pevně v rukou!

Share This Post

Těsně předtím, než nastal dnešní flash crash a cena Bitcoinu se během minut zhroutila o téměř 1600 $, tato kryptoměna překonala hladinu 12 000 $ a vytvořila nové meziroční maximum na ceně 12 100 $. V minulosti jsme několikrát avizovali, že Bitcoin tam může mít problémy a pravděpodobně se od 12k odrazí. 

Za tuto cenu se Bitcoin naposledy obchodoval v srpnu 2019. Po roce v přímém přenosu sledujeme comeback. V posledních měsících nad Bitcoinem mnozí zlomili hůl, ale zdá se, že tato kryptoměna po menší přestávce pokračuje v uptrendu. Právě 12 000 $ pro BTC může být další větší zastávka – prostor pro akumulaci před útokem na loňské maximum (14 000 $).

15m BTC / USD - bitstamp
15m BTC / USD – Bitstamp

Flash crash! Bitcoin padl o 1400 $ – Miliarda USD likvidací a překažené rallye?

Pomalu dál dojdeš! Boj o 14 000 $ neustává. Můžeme být rádi za dnešní dump

Bohužel po dosažení letošního maxima jsme zaznamenali flash crash. Bitcoin se z něj nedokázal vzpamatovat a aktuálně se pohybuje pod intervalem 11500 – 11800 $. Jde o historicky velmi silnou rezistenci. Po jejím překonání dnes ráno pár unáhlených analytiků avizovalo rychlou pumpu na 14 – 15 tisíc dolarů.

Nyní jsme ale již chytřejší a víme, že takové rychlé to nebude. A to je dobře. Bitcoin se pomalu dostává do méně prozkoumaného teritoria. Jeho cena se v minulosti nikdy dlouho neudržela nad 10 000 $. Jedním z hlavních důvodů byl fakt, že Bitcoin se nad tuto úroveň dostal v rámci parabolického růstu během období velké krypto mánie, anebo rychlou pumpou. Mnohokrát jsme se mohli přesvědčit, že takové pohyby vždy následují pády, které jsou většinou ještě horší.

Stále pochybujete, že je Bitcoin na cestě ke $100k? Vyplývá to ze stock-to-flow modelu

V roce 2020 ale Bitcoin roste postupně a před dobytím nové technické úrovně vždy vstupuje do fáze konsolidace. Viděli jsme to už několikrát na hladinách 6k – 7k, 9 – 10k a nyní na 12k. Délka akumulační fáze se pohybuje od několika týdnů až po několik měsíců v závislosti na síle rezistence. Takový postupný růst je to nejlepší, co mohlo Bitcoin potkat a zajistí, že eventuálně dosáhneme úrovně, o kterých se nám ani nesnilo.

Related Posts

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...