[Polední zprávy] • Bitcoin opět pod 11 000 USD • Tři z největších firem vyvíjí produkty na blockchainu Etherea • a další novinky

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Připravili jsme pro vás přehled toho nejdůležitějšího, co se událo během posledního dne v kryptosvětě.

TRHY

Bitcoin se včera pokusil o další bull run, ale když se přiblížil k další linii odporu, byl odmítnut. Aktuální cena se pohybuje těsně pod hranicí 11 000 USD. Většina trhu s altcoiny se dnes po několika dnech v zisku mírně konsolidovala. Indexy S&P 500, Dow Jones a Nasdaq včera vzrostly po oznámení Fedu, který se zavázal udržovat úrokové sazby beze změny na nule.

Naši NEJNOVĚJŠÍ technickou analýzu najdete zde: BTC/USD a ETH/USD. Přehled trhů si můžete projít zde: Velké překvapení roku 2020, DASH znovu roste.

Aktuální ceny kryptoměn můžete sledovat na KMC.

Kryptoburzy, banky, firmy

Kryptoburza Diginex bude zalistována na americkém Nasdaqu 

Honkongská kryptofirma Diginex, bude zalistována na Nasdaq prostřednictvím reverzní fúze. Společnost Diginex kupuje společnost 8i Enterprises Acquisition Corp, společnost pro speciální účelovou akvizici uvedenou v seznamu Nasdaq, která jí umožní zalistování, jakmile bude transakce dokončena v září.

Tři z největších firem vyvíjí produkty na blockchainu Etherea

Ethereum, největší blockchain pro decentralizované aplikace, od svého založení v roce 2015 přitáhl některé z největších společností na světě. Nespočet nadnárodních společností z žebříčku Fortune 100 nyní staví na tomto blockchainu. Například francouzský vydavatel videoher Ubisoft, banka ING je součástí rovnou několika iniciativ Ethereum, nebo makéř TD Ameritrade, založený v roce 1975.

Blockchain, tech

Holandský regulátor schválil realitní tokenovou crowdfundingovou platformu 

Max Crowdfund, blockchainem poháněná platforma pro crowdfunding nemovitostí spojující developery a investory, získala povolení od Financial Markets Authority v Nizozemsku. Se souhlasem AFM zahájí Max Property Group – mateřská společnost platformy – uvedení platformy na trh ve spolupráci s distribuovaným poskytovatelem technologie ledger Jelurida.

CBDC

Filipíny jsou další země, která zvažuje zavedení CBDC

Filipíny se staly nejnovější zemí, které testují nebo uvažují o zavedení digitální měny centrální banky (CBDC). Jak uvedl Bloomberg, guvernér Benjamin Diokno řekl, že filipínská centrální banka vytvořila tým, který bude zkoumat možnost digitální měny. To zahrnuje prozkoumání proveditelnosti a důsledků zavedení CBDC.

Mining

Írán schválil těžbu Bitcoinu ve svých elektrárnách

Írán oznámil, že nyní umožní provozování průmyslových elektráren v zemi pro těžbu bitcoinů – za předpokladu, že nebudou využívat dotované palivo. Mostafa Rajabi Mashhadi, náměstek generálního ředitele v Tavaniru, íránské společnosti vyrábějící elektřinu, přenos a distribuci energie, uvedl, že elektrárny v zemi mohou fungovat pro těžbu BTC „pokud splňují schválené tarify “a mají potřebné licence.

Podvody

Ruské kryptopodvody se ztrojnásobily za poslední půl rok 2020

Společnosti zabývající se kybernetickou bezpečností zaznamenaly v Rusku v první polovině roku 2020 exponenciální nárůst podvodů souvisejících s kryptoměnami. Výzkumní pracovníci identifikovali 23 000 webů zapojených do krypto podvodů, které jsou stále online a zaměřují se na nové oběti. Podle Kommersant, který citoval výzkum od společnosti Kaspersky Labs, je problém třikrát větší než ve stejném období loňského roku.

Tip: Pokud jste dočetli až sem a naše články pro vás mají přínos, zvažte podporu našeho webu třeba prostřednictvím nákupu prověřených hardware peněženek Ledger nebo Trezor.

Můžete také využít náš referral, který Vám vrátí 10% z poplatků na kryptoburze Binance.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img