[Polední zprávy] • Ledger varuje před phishingem, došlo k úniku osobních dat klientů • a další novinky

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Připravili jsme pro vás přehled toho nejdůležitějšího, co se událo během posledního dne v kryptosvětě.

TRHY

Bitcoin se nyní pohybuje kolem 11 000 USD, zatímco většina altcoinů za posledních 24 hodin prudce vzrostla. Zlato dále pokračuje v růstu, a Wall Street mapuje ztráty. Nálada na kryptotrzích podle Fear & Greed indexu se prudce obrátila a nyní je v oblasti Greed na 71 bodech, zatímco ještě před měsícem se pohybovala v oblasti Fear kolem 40 bodů. Většina top 20 altcoinů je v zelených číslech, nejlépe si vedou EOS a XRP. Podrobnější informace najdete v našich TA a přehledech trhu.

Naši NEJNOVĚJŠÍ technickou analýzu najdete zde: LTC/USD. Přehled trhů si můžete projít zde: Bitcoin překročil 11 tisíc dolarů, za týden získal +18,9 %

Aktuální ceny kryptoměn můžete sledovat na KMC.

Kryptoměny

Kiyosaki opouští zlato a jde all-in do Bitcoinu

Autor bestellerů “Bohatý táta, chudý táta” Robert Kiyosaki říká, že přestal kupovat zlato poté, co uznávaný investor Dennis Gartman stáhl své investice z drahého kovu. Podle Roberta Dennis říká, že cena zlata dosáhla vrcholu a už z něj nebude žádný zisk. Místo toho nyní investuje do stříbra a Bitcoinu jakožto alternativních investic.

Veřejnost a instituce se zase začínají více zajímat o Bitcoin

Mike Alfred, generální ředitel analytické firmy Digital Assets Data, popsal zvýšené nadšení institucionálních investorů i veřejnosti z růstu cen Bitcoinu. “Vidíme další známky zvýšeného institucionálního zájmu,” řekl Alfred jen den poté, co Bitcoin během 24 hodin vzrostl o více než 1 000 USD.

Velká investiční banka doporučuje nyní investovat do BTC místo do zlata

Významná investiční banka Oppenheimer doporučuje nyní investovat do Bitcoinu místo do zlata. Ari Wald, vedoucí technické analýzy v bance, řekl pro CNBC: „Doporučujeme zlato jako způsob, jak se zajistit proti expanzi Fedu. Nicméně poté Wald dodal: „Doporučujeme zlato držet, ale myslím, že by bylo vhodné namísto toho vyzdvihnout bitcoiny, které nejsou tak rozšířené.“

Kryptoburzy, banky, firmy

Ledger varuje před phishingem, došlo k úniku osobních dat klientů

Hlavní poskytovatel hardwarové peněženky Ledger upozornil zákazníky na masivní únik dat, kterému čelí. V e-mailu ze dne 29. července společnost uvedla, že byla informována o úniku 14. července. Hacker použil klíč API pro přístup k databázi marketingu a elektronického obchodování, kterou společnost používá pro posílání propagačních e-mailů. Podle Ledgeru došlo k úniku e-mailových adres téměř milionu lidí. Firma dodala, že u podskupiny 9 500 zákazníků byly také odcizena data, jako jsou křestní jméno a příjmení, poštovní adresa a telefonní číslo. Společnost tvrdí, že klíč API používaný k přístupu do databáze byl deaktivován a prostředky klientů nejsou v ohrožení. Více na blogu Ledgeru.

Kryptofond Grayscale přidal 1 mld. USD za 11 dní

Grayscale Investments dokázal navýšit spravovaná aktiva o další 1 miliardu USD za méně než dva týdny. Podle aktualizace zveřejněné na Twitteru společnosti Grayscale dne 28. července má investiční společnost v současné době ve správě aktiv (AUM) 5,1 miliardy dolarů.

Blockchain, tech

Huawei podala žádost o patent na uchovávání dat na blockchainu

Huawei, poskytovatel telekomunikačních zařízení se sídlem v Shenzhenu a prodejce spotřební elektroniky, požádal o nové patenty pro využití blockchainu pro účely skladování dat. Huawei je také součástí technického výboru pro národní standardizaci blockchainu a distribuované účetní technologie.

Tip: Pokud jste dočetli až sem a naše články pro vás mají přínos, zvažte podporu našeho webu třeba prostřednictvím nákupu prověřených hardware peněženek Ledger nebo Trezor.

Můžete také využít náš referral, který Vám vrátí 10% z poplatků na kryptoburze Binance.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img