Tone Vays: K útoku Bitcoinu na historická maxima chybí už jen jediná překážka

4.8
(5)
Kytka
Kytkahttps://kryptohodler.cz/
Člen týmu KM od začátku roku 2018. Zástupce hodlerské komunity, zakladatel webu KryptoHodler.cz. Autor se zaměřením na zajímavé novinky z kryptosvěta, propagátor finanční svobody a osobního rozvoje. Kytka je oddaný šiřitel "semínek" pozitivního přístupu k životu a snahy o změnu k lepšímu.

V březnu 2019 řekl, že až Bitcoin začne růst, altcoiny zkrachují. Tone Vays je velmi dobře známý Bitcoin analytik a současně bitcoinový maximalista. Nyní říká, že již chybí překonat jedinou překážku a BTC může vystřelit na nová maxima.

Bitcoin míří na nová maxima?

Kryptoanalytik Tone Vays říká, že Bitcoin může být na cestě k dosažení nového historického maxima. K tomu ho vede fakt, že cena BTC náhle vystřelila na 11 tisíc dolarů, čímž překonala některé důležité úrovně. Než však skutečně zasáhne nová maxima, bude třeba překonat poslední překážku.

Podle Vayse je rostoucí dominance Bitcoinu příznakem toho, že je král kryptomarketu připraven zahájit trvalý vzestup. Ten by se měl podle něj lišit od parabolické rally z minulého roku, která skončila stejně rychle, jako začala.

Jak to vidí Vays

Co je tedy onou poslední úrovní před útokem na nová maxima? A proč je Vays po dvou dnech růstu takřka přesvědčen, že již začal bull run? Analytik uvádí:

„Dokud bude tento trend pokračovat, budu na bitcoinech velmi býčí. Myslím, že Bitcoin bude mít pullback zpět na 10 000 dolarů. Poté může vzlétnout na nové maximum stejně rychle, jako zlato. Na bitcoinech jsem pořád velmi býčí. Nedotýkám se své HODL pozice. 

V roce 2019 jsem prodával svou pozici HODL na předplacení účtů, protože jsem nedůvěřoval rally na 14 000 $. Věřím, že tato rally půjde o úroveň výš. Jsem teď mnohem víc býčí, než jsem byl na začátku roku 2019.”

Krok číslo 1

„Potřebuji plnou svíčku nad trendovou linií. To je začátek. Vypadá to, že tato svíčka začne a skončí nad trendline [ale týden ještě neskončil]. To je krok číslo jedna k trvalému proražení trendové linie,” říká Vays a dodává, že mu stačí, když tato týdenní svíčka zavře nad úrovní 10 000 dolarů.

 

Zdroj: Tone Vays

Závěr

Tone Vays kupodivu nestanovuje další rezistenci, ale v podstatě uvádí, že k potenciálnímu útoku na nová maxima stačí, když se do konce týdne udržíme nad 10 tisíci dolarů. Ačkoli k tomu má důvod v podobě zakreslené trendline, v podstatě by samotná psychologická hranice 10k $ / BTC mohla posloužit srovnatelně dobře. Začátek tohoto týdne v každém případě přinesl oživení a prudký nárůst volatility na trh s Bitcoinem. Řada analytiků je nyní velmi bullish, stejně jako Vays.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.8 / 5. Počet hlasujících 5

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
4 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
pietro

Nic proti býčímu trendu na btc, tomu věřím taky. Ale tvrzení o krachujících altcoinech je nesmysl. Možná časem dojde k celosvětovému prosazení jediné kryptoměny, ale není jisté, že to bude BTC a nestane se to v současné době. Tržní dominance BTC půjde brzy na 25%.

Zee Prime

Proč mu dáváte mínusy? V lednu 2018 byla dominance na 32,81%. 25% bych tentokrát nevyloučil, protože je podstatně víc mincí a tokenů. Dojde k tomu pár měsíců po vrcholu trhu…

Rob

Vays se bohužel nechal nachytat při veřejném tvrzení, že smart kontrakty jsou těžce nadhodnocené, ikdyž je to přesně naopak, a poté přesvědčil všechny, kdo se jen trochu orientují, že smart kontaktům ani za mák nerozumí a jejich potenciál absolutně nechápe. Bohužel neváhal své omyly hlásat do světa. Mám lidem ve zvyku důvěřovat do doby, než se potvrdí, že si vymýšlí. Jsem přesvědčen, že u Vayse je to všechno z čisté populistických důvodů. Stejně tak jeho analýzy nestojí za nic. To zdejší analytici jsou nesrovnatelně lepší. Tvrzení Vayse jsou bláboly, populismus a PR. Nevím, kdo ho platí, ale stejně je to jedno, protože nejspíš na trh nebude mít žádný vliv. Mineři se totiž nejspíš vrací, pročež nám asi přistává na burzách tolik kapitálu v BTC. Bitcoin by měl jít opravdu nahoru, neboť hashrate byl po halvingu dlouhodobě stabilní. Očekávám vzrůst ceny při nízkých objemech, dokud se nespustí FOMO. Kéž se tak nestane příliš brzy…

Rob

Myslím si to samé.

spot_img