Američané chtějí své peníze, které dostali na ochranu před koronakrizí, investovat do BTC – Proč se tak rozhodli?

Share This Post

Občané USA pravděpodobně již brzy dostanou druhý záchranný balík, který má sloužit jako ochrana před koronakrizí. Každý občan dostane jednorázový příspěvek v podobě 1 200 USD. Za co je chtějí utratit?

Nový balík přináší další rozdávání peněz

Vláda USA je od vypuknutí pandemie Covid-19 velmi štědrá. Zdarma pro každou domácnost poskytuje historicky největší dotace. Některé rodiny dokonce dostanou téměř 6 000 USD. Pomoc má sloužit hlavně na podporu pro nezaměstnané, kteří se ocitli na pokraji krachu. Díky dotacím od státu si tak nebudou muset vzít úvěr, ale budou moci pokrýt výdaje pro rodinu. Podporu od státu dostanou i firmy a společnosti. Balík záchrany bude sloužit například na pokrytí nákladů na nájem, či mzdy zaměstnanců. Ne každý však zvažuje použít dotace od státu na zmírnění krize.

Mnozí Američané se místo zaplacení nájmu a pořízení většího nákupu rozhodli investovat do BTC a ostatních kryptoměn. Jelikož peníze byly „vytištěny“ z ničeho, stále více a více občanů USA ztrácí důvěru ve fiat měny. Raději investují do bezpečnějších aktiv, která nejsou inflační.

Možná tě bude zajímat: Analýza akciových titulů AMD a Amazon – Tituly technologických společností šíleně expandují

Bitcoin a inflace dolaru

Naposledy, kdy byl schválen vládní balík, byla cena BTC na 7 000 USD a do několika dnů vyletěla téměř na 10 000 USD. Během dnešního dne, kdy se opět začalo jednat o druhém kole dotací, se zopakoval podobný pohyb na BTC a udělal 15% zisk. Zdá se to jako nereálné, ale pravděpodobně i tento fundament mohl zčásti stát za velkým růstem BTC. Když se Američané dozvěděli, že bude schválen druhý balík záchrany, někteří se rozhodli zbývající peníze, které jim zůstaly z prvního kola, hned investovat do BTC.

Přečti si také: Peter Brandt: Ripple se ničím neliší od FEDu!

Jak chtějí Američané naložit s dotacemi?

Příkladem, že občané USA mají zájem nakoupit BTC, je i nedávná diskuse na Twitteru a Redditu. Uživatel Rapierce0238 například potvrdil, že celá jeho rodina bude po obdržení dotací všechno investovat do BTC. Žít plánují z naspořených peněz a výplaty. Na téma dotace od USA a investování do BTC se ozvali i další uživatelé:

„Je to skutečně nejjednodušší způsob, jak se vyhnout nárazu inflace z hloupého FEDu, který neustále tiskne peníze.“

„Koupím si více automobilových dílů a Bitcoin. Máme spoustu jídla, protože jsme si ušetřili. Dotace až tak nepotřebujeme.“

Máte zájem o nezávislé zpravodajství? Sledujte nás na facebooku a přihlaste se k odběru notifikací. Nenechte si ujít novinky ze světa a z kryptoměn!

Related Posts

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...