Toto se MUSÍ stát, aby Bitcoin v létě nezačal nový bear market

Share This Post

9000 $ je v současnosti nejdůležitější hladina pro Bitcoin i zbytek trhu s kryptoměnami. Pravděpodobnost začátku nového bearish trendu každým dnem stoupá, pozitivní sentiment se pomalu vytrácí z trhu a už jen silný devítitisícový support nás drží před dalšími poklesy.

Stále více analytiků ale očekává pokles pod tuto cenu. Bitcoin už dlouho neukázal svou sílu. Naposledy udělal bullish pohyb 1. 6., když na jeden den poskočil nad deset tisíc dolarů a otestoval letošní high. To ovšem nestačilo a velmi rychle nastal pullback.

Bitcoin graf bitstamp

V oběhu je rekordní množství Tetherů – Může to způsobit manipulaci Bitcoinu?

Bitcoin buší na 9000 $ – Pokud povolí, čeká nás bear market

Podobné je to zatím u medvědích pohybů. Bitcoin podlezl 9000 $ osmkrát za poslední dva měsíce, ale vždy se velmi rychle vrátil zpět. Bohužel v posledních týdnech se však nebezpečně blíží k této hladině, buší na ni stále častěji. Proto je velmi pravděpodobné, že nakonec povolí. Pokud se tak nestane, zůstaneme v současném uptrendu.

Bearish pohybů jsme zaznamenali mnohem více než bullish. Trh má tedy tendenci klesat. Všiml si to i známý analytik CryptoKea, který na svém Twitteru shrnul, co se musí stát, aby ve třetím čtvrtletí letošního roku nedošlo k další katastrofě.

„Bitcoin se musí vrátit zpět nad 200 DMA (Displaced Moving Average – momentálně 9250 $). Před několika dny přetnul spodní část bullish kanálu a uptrend je tak v ohrožení.“

Pohled jiného analytika: Pod tuto úroveň nesmí Bitcoin spadnout, jinak můžeme na bullish market zapomenout!

Při pohledu na současnou cenu vidíme, že Bitcoin statečně bojuje a aktuálně se skutečně drží nad touto hladinou. I když důležité hlavně bude, kde se uzavře weekly svíce, což se dozvíme už za několik hodin. Tak jako tak rozhodně doporučujeme sledovat 200 DMA. Jde o skvělý indikátor, který bohužel není velmi známý.

Chcete vědět, co si myslíme o současné situaci na trhu my? Sledujte v 17:00 LIVE stream na BitLinku! A přihlaste se na odběr našich videí 🙂

A co vy? Myslíte si, že Bitcoin v létě udrží uptrend a zůstane nad 200 DMA, nebo se konečně zvýší volatilita a budeme hledat dno? Hlasovat můžete pomocí smajlíků.

  • LOVE – UPtrend
  • Sad – DOWNtrend

Related Posts

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...