Bitcoin a konec jeho stagnace – Čeká nás zelená budoucnost

Share This Post

I když se zdá, že cena Bitcoinu v posledních měsících stagnovala, někteří se domnívají, že cenový nárůst je hned za rohem. Od května se však hodnota Bitcoinu nezvyšovala nad rozsah 9 000 – 10 000 dolarů. Může se stát Bitcoin v budoucnu stabilním aktivem?

Dočtete se také na Trading11 FB

Zdá se, že stále více lidí začíná vnímat Bitcoin jako bezpečné digitální aktivum. Po velmi očekávaném halvingu Bitcoinu, který se konal v květnu, zůstala cena měny téměř stejná. Její volatilita nyní zaznamenává rekordní minima. Na obrázku vidíme tržní hodnotu BTC.

Cena BTC
Cena BTC

Čtěte také – Akcie na historickém maximu? Donald Trump to zařídí!

Proč BTC ještě nevystřelil?

Pokud bychom se měli podívat na pohyby ceny měny v bodě po jejím polovičním cyklu v roce 2016, bylo by relativně zřejmé, že se cena chovala dost stejně jako teď. Ve skutečnosti to byl rok a půl po polovině roku 2016, přibližně v polovině prosince 2017, kdy BTC dosáhl svou historicky nejvyšší cenu okolo 20 000 dolarů.

Nestálost a nejistota v souvislosti s tradičními finančními trhy se ale nepromítly do přímého zvýšení poptávky po BTC kvůli koronaviru. Nezapomínejme na to, že poprvé jsme zaznamenali globální hospodářské oslabení v takové velikosti. Vzhledem ke globální hospodářské situaci je skvělé vidět, že cena Bitcoinu je stabilní a silná.

Trh s BTC byl částečně zastaven z důvodu nedostatečného nákupu a prodeje. Přesto, že je trh méně činný, po tomto období stagnace může dojít k poklesu hodnoty. Následně dojde k prudkému nárůstu ceny BTC.

Další potenciální příčinou pokračující stagnace by mohlo být to, že mnoho lidí nedávno přišlo o práci. Vyhnuli se tak rizikovým obchodním činnostem.

Čtěte také – Krypto lamy si myslí, že Bitcoin padne! Je čas nakupovat?

Zelená budoucnost pro Bitcoin?

Přesto, že se Bitcoin snaží několik měsíců překonat bariéru 10 000 dolarů, trh se zdá být docela přesvědčen o dlouhodobém potenciálu kryptoměn. Například nový krypto report, který zveřejnila společnost Bloomberg začátkem července, ukazuje, že analytici jsou optimističtí, pokud jde o BTC. A věří, že by se v příštích týdnech nebo měsících mohla cena přiblížit k hranici 12 000 dolarů.

Na podporu svých tvrzení analytici uvedli, že v důsledku současné hospodářské situace stále více lidí začíná chápat užitečnost kryptoměn. Také zdůraznili i nedávnou nízkou volatilitu BTC ve vztahu k hlavním akciovým indexům, jako je Nasdaq. Je to jasný ukazatel toho, že měna je připravena na velké věci v blízké budoucnosti.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...