[Polední zprávy] • Binance zahájila spolupráci s firmou Swipe na vydávání platebních karet • a další novinky

5
(1)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Vítejte u našich pravidelných zpráv. Zde najdete přehled toho nejdůležitějšího, co se během uplynulého dne v kryptosvětě událo.

TRHY

Bitcoin se pokusil dobýt 9 300 USD, ale zatím bez úspěchu. Cena se propadla a nepodařilo se jí překročit tuto úroveň. Z altcoinů v top 20 roste výrazněji jen Cardano, přidává zatím přes 12 %. Na druhou stranu, trh DeFi se neustále rozvíjí a početné projekty vykazují i dvouciferné denní zisky. Více k DeFi naleznete v naší nové kategorii zpráv a také v chystané sérií článků.

Naši NEJNOVĚJŠÍ technickou analýzu najdete zde: ETH a LTC. Také se můžete podívat na přehled dění na kryptotrzích.

Kryptoměny

FCA dne 30. června zveřejnila výsledky průzkumu o tom, jak obyvatelé Spojeného království interagují s kryptoměnami. Průzkum konstatoval, že v současné době vlastní kryptoměny 1,9 milionu lidí (v podstatě 3,86 procent dospělé populace). Celkově došlo k významnému nárůstu počtu lidí, kteří si někdy zakoupili kryptoměny. Průzkum odhaduje, že v roce 2020 bylo krypto drženo 2,6 miliony občanů Spojeného království ve srovnání s 1,5 milionu v předchozím roce. Kromě zvýšení vlastnictví kryptoměn se zlepšila také znalost kryptografického průmyslu. Nejméně 73 % Britů slyšelo o kryptoměnách oproti 42 % v roce 2019.

Kryptoburzy, banky, firmy

Společnost Binance potvrdila partnerství se společností Swipe na spuštění debetní karty na nyní smazané webové stránce. Verze v mezipaměti webové stránky říká, že Binance Card by umožnila konverzi kryptoměn na fiat měnu v reálném čase, která by mohla být použita u obchodníků po celém světě. Binance získala majoritní podíl ve společnosti Swipe, což burza zatím odmítá potvrdit. Mluvčí Binance dnes řekl: „Budeme moci sdílet podrobnosti, jakmile budou připraveny ke sdílení.“

Podle oznámení ze dne 30. června 2020 se zakládající člen Cardana(ADA) EMURGO spojil s přední platformamou Travala.com pro cestovní rezervace na blockchainu, aby uživatelům umožnil platit za jejich cesty s ADA altcoiny.

DeFi

BlockFi platforma oznámila, že měsíční příjem se zvýšil od nedávného halvingu na Bitcoinu v květnu, jakož i spuštěním mobilní aplikace. BlockFi oznámila, že do 7 000 nových účtů byly přidány finanční prostředky, díky čemuž společnost registruje meziměsíční růst o 25 %. “Měsíční příjem od 19. prosince čtyřikrát vzrostl a od začátku do konce druhého čtvrtletí se zdvojnásobil.” řekl Zac Prince, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti BlockFi.

Scamy

Nově odhalená chyba v uživatelských rozhraních populárních peněženek služeb Ledger Live, BRD a Edge umožnila útočníkům přimět uživatele, aby si mysleli, že dostali bitcoiny, k čemuž ale nedošlo. ZenGo charakterizoval útok jako „zranitelnost dvojitého utrácení“. Tento problém zřejmě pramení z funkce bitcoinů nazvané Replace-by-Fee. Jednoduše řečeno, tato funkce umožňuje uživatelům nahradit transakci, která stále čeká na potvrzení, jinou transakcí, která používá stejnou minci, ale přidává vyšší transakční poplatek. To může pomoci, pokud transakce uvízla v mempoolu, čekárně pro nepotvrzené transakce. Vyšší poplatek bude teoreticky lákat těžaře, aby transakci potvrdili rychleji. Zatímco problém byl již částečně vyřešen, některé z výše uvedených peněženek stále zůstávají poněkud zranitelné.

Regulace

Ruský soud zamítl žádost oběti krádeže 100 bitcoinů o vrácení, přičemž soud tvrdil, že kryptoměny nemají právní status. V rámci trestního řízení oběť požádala soud, aby donutil zloděje vrátit peníze, které mu ukradli. Soud rozhodl částečně ve prospěch oběti a tvrdil, že zloději musí zaplatit 5 milionů rublů. Když však došlo na kryptoměnu, soud prohlásil, že není schopen uspokojit nárok, protože ruské zákony neuznávají virtuální měny jako zákonné platidlo nebo jeho náhradu.

Byly vydány distribuované emise stimulačních šeků na 1 200 USD, které vytvořily novou dynamiku pro digitální dolar (a efektivnější finanční distribuční nástroj). Není žádným tajemstvím, že mnozí stále čekají na své stimulační šeky, zatímco mrtvým lidem byl poslán stimul ve výši 1,4 miliardy dolarů. Kongresmanky představily nový stimulační návrh ve výši 2 000 USD měsíčně obyvatelům prostřednictvím zákona Automatic BOOST to Communities Act (zákon ABC). Podle zákona ABC by Kongres pověřil Federální rezervní systém k vytvoření „FedAccounts“ nebo „Peněženky na digitální účet dolaru“, který by obyvatelům a podnikům USA umožnil přístup k finančním službám prostřednictvím aplikace na jejich telefonu. V návaznosti na tuto dynamiku uspořádal bankovní výbor Senátu slyšení, které včera pokračovalo v diskusi o digitálním dolaru.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 1

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Pilsner

Akon don’t matter

spot_img