Co znamená hromadný exodus velryb z kryptoburz

5
(5)
Michal Fortýn
Michal Fortýn
Jsem kryptoměnový nadšenec a redaktor, působící na portálu kryptomagazin.cz, rád pracuji s novými technologiemi. Jako gamer rád sleduji herní scénu a zajímám se o propojení herního světa s tím kryptoměnovým. #memelord

V posledních několika týdnech byla velká část BTC neustále vyřazována z kryptoburz a přesunuta do soukromých peněženek. V minulosti nastala podobná situace před velkým bull runem. Znamená to, že přijde další bull run?

Máme zde další bull run?

Generální ředitel společnosti CryptoQuant pro analýzu dat z blockchainu, Ki-Young Ju, prohlásil, že velký objem BTC opouštějících kryptoburzy je znamení pro příchod velkého nárůstu ceny. Svůj názor sdílel ve svém příspěvku na sociální síti Twitter.

Myšlenka Ki-Young Ju spočívá v tom, že bitcoinové velryby přesouvají své prostředky na bezpečnější peněženky. Kryptoburzy mohou podlehnout hackerům a ty nejuznávanější  nedosahují takového zabezpečení, co hardwarová peněženka.

Pohyb BTC je tak známkou toho, že držitelé kryptoměny nebudou prodávat bezprostředně. Ki-Young Ju řekl:

„Kupte BTC, když velryby posílají Bitcoiny z kryptoburz. Bull run obvykle začíná čtyři měsíce poté. Podle mého názoru se zdá, že velryby prodávají BTC, když je situace klidná a získají tak pozornost od ostatních investorů.“

Kdo další?

Pohyby mincí Bitcoinu potvrdilo i několik dalších analytických společností. Santiment, blockchainová analytická společnost, ukázala, že množství BTC držených na centralizovaných kryptoburzách je v současné době na víceletém minimu.

Naposled byly tyto úrovně možné vypozorovat v květnu 2018. Množství BTC držených na kryptoburzách je o 40 % nižší než nejvyšší maximum v únoru letošního roku. Posledním katalyzátorem pro nákup BTC se stalo nedávné půlení odměny těžařům (halving).

Bitcoin halving má z historického hlediska vždy pozitivní vliv na cenu kryptoměn a bitcoinové velryby na tuto událost reagují. Velryby si také mohou zajišťovat svůj digitální majetek proti možné ekonomické recesi.

Závěr

Krása nejdůležitější kryptoměny spočívá v tom, že komunita může sledovat pohyb těchto velryb. Analýza vytažená z blockchainu nám umožňuje předpovídat budoucí chování na trhu s kryptoměnami. Více informací se dozvíte také v našich pravidelných technických analýzách.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 5

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img