[Polední zprávy] • Basák Coldplay investoval do aplikace na obchodování BTC • a další novinky

5
(1)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Vítejte u našich pravidelných zpráv. Zde najdete přehled toho nejdůležitějšího, co se během uplynulého víkendu v kryptosvětě událo.

TRHY

Bitcoin začal tento týden mnohem níže poté, co býci nedokázali udržet pár BTC/USD nad hlavní linií podpory na 9 100 USD. Největší kryptoměna klesla o více než 5 % za posledních 24 hodin a obchoduje se těsně nad 8 850 USD. Dominance Bitcoinu klesla na 65,4 %. Téměř všechny altcoiny jsou nyní v červených číslech.

Naše NEJNOVĚJŠÍ analýzy a přehled nejzajímavějších coinů za posledních 48 hodin najdete zde: Boeing a Microsoft, ETH a IOTA, LTC/USD, BTC/USD. Také se můžete podívat na přehled dění na kryptotrzích: 23.4. , 24.4. a 25.4.

Kryptoměny

Guy Berryman, populární britský baskytarista Coldplay, nedávno investoval do aplikace na obchoování Bitcoinu (BTC) zvanou Zumo. Berryman je jedním z několika investorů, kteří investovali do tohoto fintech startupu, který má za cíl pomoci obyčejným investorům při nákupu kryptoměn.

CEO Redditu, Alexis Ohanian, vysvětlil, že hlavní kryptoměna Bitcoin “tady zůstane” kvůli rostoucímu zapojení Wall Street a že nyní zažíváme krypto jaro.

Glassnode poukazuje, že počet peněženek Ethereum, které obsahují alespoň část ETH, již překročil hranici 40 milionů. Stojí za povšimnutí, že se jedná o více než 350 procentní nárůst od posledního topu býčího trhu, když bylo za jeden den vytvořeno více než 355 726 peněženek.

Kryptoadopce dosahuje v Africe významných pokroků, přičemž kryptovlastnictví, objemy obchodu a regulace směřují k větší adopci. Nedávná zpráva společnosti Arcane Research a Luno zjistila, že Uganda, Nigérie, Jižní Afrika, Ghana a Keňa patří v Googlu často mezi 10 největších zemí podle míry vyhledávání slova „bitcoin“. Nigérijský P2P obchod se snaží dosáhnout rekordních maxim a v kombinovaném týdenním obchodu vyprodukuje 9,2 milionu dolarů. Keňský obchod také zaznamenal nedávný nárůst, kdy obchod na Localbitcoins mezi BTC a keňským šilinkem vykazuje nejsilnější týden již potřetí za sebou. Maroko a Egypt také zveřejnily rekordní obchodní aktivitu v posledních týdnech. Nárůst objemu obchodování na celém kontinentu také způsobil, že objem P2P ze Subsaharské Afriky poprvé porazil Latinskou Ameriku.

Kryptoburzy, banky

Burza Binance dnes rozšířila služby o opce na čtvrtou největší kryptoměnu XRP a druhou nejoblíbenější kryptoměnu na své platformě, ETH.

Blockchain, technologie

Spoluzakladatel společnosti Ethereum Vitalik Buterin si myslí, že odvětví stablecoinů postrádá možnost pro zlepšení interoperability mezi různými blockchainy. V dlouhém vláknu na Twitteru Buterin navrhl, že by stablecoiny mohly umožňovat uživatelům posunout hodnotu napříč různými blockchainy: “Ve specifickém případě stablecoinů podporovaných emitenty je spousta věcí, které by šlo udělat, ale nejsou hotové. Každý stablecoin může být okamžitým mostem mezi blockchainy!”

Prominentní obchodník Willy Woo tweetoval, že PayPal zablokoval platby jeho společnosti kvůli požadavkům KYC. Kryptokomunita se zlobí na velkou centralizovanou platební platformu kvůli regulačním zásahům. Případy, jako je tento, způsobují, že lidé chtějí, aby bitcoiny byly součástí hlavního proudu ještě rychleji. Zákaznická podpora PayPal odpověděla ve vláknu komentářů a vyjádřila své přání pomoci s tímto frustrujícím zážitkem. Navrhovali, aby se s nimi Woo spojil a poskytl jim více informací o incidentu. Ostatní uživatelé Twitteru podporovali Wooa sdílením jejich negativních zkušeností ohledně PayPalu a další hlavní aplikace, Revolut.

Tip: Pokud jste dočetli až sem a naše články pro vás mají přínos, zvažte podporu našeho webu třeba prostřednictvím nákupu prověřených hardware peněženek Ledger nebo Trezor

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 1

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Vladan
Hodnocení článku :
     

Děkuji za super článek

spot_img