[Hot news] Stratum V2 od české firmy Braiins získal grant od Square Crypto

4.8
(5)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Společnost Braiins, která stojí za prvním bitcoinovým těžebním poolem Slush Pool, hlásí dobré zprávy ze světa globální těžby. Square Crypto uděluje grant na Stratum V2. Vzhůru k větší decentralizaci těžby! Vývojáři? Hlaste se.

Stratum V2

Stratum V2 je protokol nové generace pro sdruženou těžbu. Autory protokolu nové generace pro sdruženou těžbu stojí zakladatelé Braiins Pavel Moravec a Jan Čapek, ve spolupráci s Mattem Corallem a dalšími odborníky z oboru.

Výhody V2:

  • Přechod na zcela binární verzi významně snižuje velikost datových přenosů.
  • Výrazné zlepšení bezpečnosti pro pooly i minery. Oproti Stratum V1, V2 chrání před man-in-the-middle útoky, jako jsou například krádeže hashrate.
  • Podporuje decentralizaci, inspirovanou Mattem Corallem z BetterHashe, která umožňuje těžařům těžit vlastní vybraný block, namísto toho, který navrhuje pool.

Autoři V2 (zleva): Jan Čapek, Matt Corallo a Pavel Moravec.

Grant Square Crypto

Více informací o podmínkách grantu najdete tady, níže přinášíme jen výtah nejdůležitějších informací:

Square Crypto podporuje Bitcoin tím, že vytváří sady nástrojů pro vývojáře, přispívá k Lightning Network a Bitcoin Core a poskyte granty, které vývojářům umožní práci na Bitcoinech vlastním způsobem. K dnešnímu dni poskytl granty například těmto vývojářům a skupinám: BTCPayServer, ZmnSCPxj, Jonovi Atackovi a Tankredovi Hasemu.

Granty mohou být uděleny týmu nebo jednotlivci, kteří pracují na bitcoinovém projektu.
Uchazeči mohou pracovat odkudkoli (s výhradou platných zákonů). Návrhy by měly být zaměřeny na zlepšení Bitcoinů pomocí UX, škálování, ochrany soukromí, zabezpečení, atd.  Projekty by měly být bezplatné a open-source bez motivu podnikání nebo zisku.

Pro V2 se hledají

Grant se uděluje vývojářům, kteří buď umí programovat v jazyce RUST, nebo mají zájem se to naučit, pochopitelně také se zájmem o kryptoměny a Bitcoin.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.8 / 5. Počet hlasujících 5

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img