[ZPRÁVY] Bitcoin v korekci. Testuje support 8 200 $ – Tether spouští zlatem krytý stablecoin – Ripple chystá veřejný prodej akcií

Share This Post

Cena Bitcoinu je nyní v korekci a zdá se, že se nám tvoří velká H&S formace značící obrat trendu. Ripple CEO řekl, že se blíží IPO společnosti. Rok 2020 bude údajně plný IPOs různých blockchainových firem. Tether spouští nový stablecoin a ten bude nyní navázán na cenu zlata. V prostoru kryptoměn se brzy zlato stane běžným artiklem. 

Profesionální analýza BTC: 24.01.20 Korekcia sa mi zatiaľ nezdá dostatočná

Bitcoin v korekci – Potenciál reverse H&S

Bitcoin došel zamítnutí na úrovni 9 000 $ a po krátkém období absence volatility cena opět klesla. Pokud se podíváme na 4H graf, tak je vidět, že cena klesla k support zóně (šedivá), která se nachází v pásmu mezi 8 200 $ až 7 950 $. Pokud by Bitcoin dále klesal a prorazil tuto zónu, tak nás čeká další support na úrovni přibližně 7 700 $.

Nejsilnější support z nedávných dní se utvořil v úrovních 7 350 $ – 7 050 $. Pravděpodobnost takového poklesu se nyní jeví jako nízká, protože v krátkodobém hledisku se nacházíme v uptrendu. V tuto chvíli je krásně vidět, jak na 4H propadla cena pod úroveň 100 MA (světle zelený, plovoucí průměr) a ta nyní funguje jako rezistence.

Pokud se podíváme na větší obrázek (denní graf), tak vidíme potenciál větší formace Inverse Head and Shoulders. Tato větší formace by signalizovala obrat trendu. Při pozorném pohledu je také vidět, že 200day MA (oranžový plovoucí průměr) zafungoval jako rezistence. Na obrázku výše je vidět potenciál pro vytvoření druhého ramene obrácené formace hlava a ramena, což by byl bullish signál. Tato formace by vedla k pravděpodobnému vzestupu ceny BTC. Podle mnohých analytiků našla cena BTC lokální dno na úrovni 6 400 dolarů a nyní se postupně bude obracet klesající trend. Bitcoin je extrémně volatilní a předpovědi trhu jsou velmi ošemetné. Vždy je nejrozumnější mít dlouhodobou strategii, která omezuje rizika.

Ripple chystá IPO a ostatní se přidají

CEO Ripplu, Brad Garlinghouse, na konferenci v Davosu řekl, že rok 2020 bude ve znamení IPOs (úvodní veřejná nabídka akcií) blockchainových společností. Ty se podle něj konečně dostanou na světové trhy a zpřístupní tak nákup svých akcií široké skupině investorů. Sám pak naznačil, že Ripple se chystá na IPO.

„V příštích 12 měsících uvidíme IPOs v krypto/blockchainovém prostoru. My nebudeme první, kteří jej uspořádají, ale také nebudeme poslední. Očekávám nicméně, že budeme mezi prvními. Je to přirozená evoluce pro naši společnost,“ řekl Garlinghouse.

Ripple je na dobré cestě stát se go-to řešením pro bankovní sektor díky své inovativní technologii. Pro minci XRP to pravděpodobně bude znamenat větší věhlas. XRP se nicméně v ekosystému Ripple využívá minimálně, a to díky tomu, že je mince příliš volatilní a pro potřeby bank by byl vhodnější stablecoin. XRP tak pravděpodobně nečeká žádné zemětřesení.

Fanoušci Ripplu nicméně nově získají příležitost podílet se na úspěchu firmy nákupem akcií. XRP si totiž prozatím vede velmi bídně ve vztahu k ceně a jeví známky pokračujícího propadu, jak je vidět na grafu výše. Prodeje XRP od společnosti Ripple ve čtvrtém kvartálu extrémně poklesly. Skrze burzy se neprodalo nic a institucionální klienti v Q4 nakoupili XRP v hodnotě 13 milionů dolarů, což je výrazný pokles proti 50 milionům v Q3.

Tether spouští GOLD Token

Blockchain čeká další velký krok. Tím je digitalizace zlata. Ačkoliv již digitální tokeny reprezentující zlato existují, tak si prozatím nezískaly moc pozornosti. Za zmínku stojí hlavně PAX Gold. Situace by se mohla radikálně proměnit s příchodem Tether Gold, který bude mít ticker XAU₮.

Ačkoliv společnost Tether (dceřiná firma Bitfinexu) nebudí zrovna důvěru, protože měla velké problémy s prokázáním, že USDT je kryto dolarem, může být tento krok extrémně důležitý. Díky tokenizaci zlata se otevře trh novým příležitostem. Pro investory do kryptoměn bude snadné nakoupit zlato a obecně blockchain opět prokáže, že je budoucností finančního systému.

Kryptoměny postupně dospívají a ukazují svou sílu. Ačkoliv je stále brzy, tak rozvoj prostoru blockchainu pokračuje mílovými kroky.

Co číst dále?

Těžíte Bitcoin Cash? 12,5 % odměny z každého bloku půjde developerům

 

Related Posts

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...