Ontology a technologie – Interview Ning Hu s BTC Echo (2/2)

Share This Post

Nedávno proběhl rozhovor s expertem Ning Hu – senior architektem Ontology a Svenem Wagenknechtem – šéfredaktorem BTC Echo, přední mediální platformy v Evropě. Rozhovor byl vedený v němčině a byl zaměřený na získání informací od této centrální osobnosti z Ontology.  Probírala se různá témata od funkcí konsensu VBFT, až po dnešní největší výzvy blochchainové technologie.

Druhá část rozhovoru:

Nedávno bylo oznámeno spuštění Shardingu na Ontology testnetu. V čem se odlišuje tento Sharding od přístupu Etherea? Kdy bude připravený pro mainnet?

Design algoritmu Konsensu určuje (společně s předpoklady sítě) řídící a ekonomický model.  Tento algoritmus ovlivňuje výkon řetězce, který se také označuje jako „nemožný trojúhelník“. Podstatou Shardingu je zvýšení propustnosti sítě v souladu se škálovatelností řídícího modelu. Každý Shard má určité funkce, které obsahují škálovatelnost napříč různými Shardy. Není to o rychlosti, ale o naplnění očekávání pro podnikání.

Každý z nich má jiné funkce, které jsou vhodné pro různé služby. Ontology navrhlo přizpůsobení a optimalizaci shardingu a cross-shardů podle požadavků podniků. Některé obchodně-technologické moduly lze také přizpůsobit různým shardům, včetně Layer2, Oracle, TEE atd.

Ontology se zavázalo k vytvoření složeného, volně konfigurovatelného cross-chainu s vysokým výkonem a škálovatelnou infrastrukturou, které výrazně usnadňuje nasazení decentralizovaných aplikací.

Ontology Sharding podporuje tyto funkce:

  • Vícevrstvá struktura Sharding sítě
  • Řešení založené na smart kontraktech
  • Cross-shard komunikace mezi smart kontrakty
  • Cross-shard atomic call

Sharding bude připravený, až bude k dispozici vhodný obchodní požadavek.

První část rozhovoru najdete zde: Ontology a technologie – Interview Ning Hu s BTC Echo

V září bylo také oznámeno TRUST redefined. Cíle tohoto projektu odpovídají cílům Ontology (decentralizace totožnosti a dalších). V čem se odlišuje od Ontology?

TRUST redefined zahrnuje tři aspekty:

  • Technologická moudrost – Ontology vydalo sharding, cross-chain, DDXF (výměna distribuovaných dat) a další klíčové technologie, které byly spuštěny na TestNetu pro globální vývojáře.
  • Produktová moudrost – Byla vydáno ONTO 2.0 komplexní peněženka, která obsahuje rámec decentralizované totožnosti ONT ID Dapps, čímž dosahuje strategického cíle „připravenosti pro všechna podnikání“.
  • Integrace Ontology technologie do podnikatelských scénářů může přinést širokou adopci technologií a tím podpoří decentralizaci tradičních oblastí podnikání. Otvírá se tím důvěryhodný ekosystém, který pokrývá devatenáct jazyků, a tak umožnuje našim partnerům využívat technickou, produktovou a marketingovou podporu.

Na jakých projektech aktuálně pracujete kromě Sharding a TRUST redefined?

Kromě těchto projektů pracujeme na následujících projektech:

  • Hledání a rozšiřování scénářů pro reálný svět.
  • Neustálé zlepšování VM.
  • Pokračujeme v optimalizaci síťové infrastruktury a spolupracujeme s bloXroute a dalšími partnery.
  • Vývoj komerčních platforem používající ONT ID a DDXF.

Téma digitálních identit úzce souvisí s technologií blockchainu. Ontology má takzvaný „ONT ID“ rámec. Co se za tím skrývá a jak to má fungovat?

Dnes uživatelé používají data generovaná centralizovanými službami. Tradiční internet poskytuje služby zdarma nebo za nízké ceny výměnou za uživatelská data. Hodnota dat se stává ziskovým bodem pro internetové aplikace. Nicméně uživatel nemůže ovlivnit, co se s jeho daty děje.

ONT ID je rámec identity založený na decentralizovaném identifikačním protokolu používající blockchain a technologii kryptografie, který umožnuje okamžitě identifikovat a propojovat lidi, majetek a události. Také uživatelům zajišťuje soukromí a bezpečnost jejich dat a dává uživatelům plnou kontrolu nad jejich identitou a osobními údaji.

Ve srovnání se stávajícími digitálními systémy identity, ONT ID řeší řadu slabých míst tradičních systémů. Jde například o slabá místa zahrnující nedostatek individuality, datové oligopoly, roztříštěnou důvěru, potíže s ověřováním identity, správou IoT a sledování obsahu podléhajícímu autorským právům.

DDXF je rámec pro distribuovanou výměnu dat, jeho použitím můžete mapovat cross-systémové informace o jejich interakcích a doručení s pomocí proti-padělací blockchain technologie.

Na úrovni infrastruktury umožňuje sharding stejným řídícím modelům splnit nezávislé obchodní požadavky. Multi-chainové řešení umožnuje aktivům na jiných blockchainových platformách používat Ontology ekosystém.

ONT ID a DDXF tvoří komplexní řešení pro tradiční internetové služby včetně distribuované transformace účtů, sledování a ověřování dat informačního systému a další poskytování dat napříč systémy.

Aktuálně vidíme narůstající dominanci Bitcoinu na úkor altcoinů. Myslíte si, že bychom v blízké budoucnosti mohli vidět vzestup altcoinů? Co by se mělo stát?

Věříme, že ONT je víc než jenom coin. Máme důvěru v náš systém duálních tokenů ONT a ONG. Můžeme nabídnout funkční přínosy pro vývojáře používající naši platformu podobně, jako je tomu u NEO a GAS. Nedávno jsme dokončili náš projekt napříč chainy BTC a ETH, což usnadňuje provádění transakcí a jejich směnu. Věříme, že spojení více kryptoměn v budoucnu pozitivně prospěje ekosystému blockchainu.


Tento článok bol pripravený členom oficiálnej československej Ontology telegram skupiny. Ak chcete o projekte diskutovať v natívnom jazyku a zároveň získať technickú podporu, pridajte sa do rozrastajúcej sa skupiny kliknutím na odkaz: https://t.me/OntologySlovakCzech

Web / Twitter / GitHub / Facebook / YouTube

medvedí trh, Prečo môže byť medvedí trh dobrý pre blockchain?

Related Posts

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...