[PŘEHLED TRHU] Kryptoměny po víkendu v korekci – Je čas dokupovat?

Share This Post

Máme za sebou víkend, který byl pro kryptoměny, jak jinak, záporný. Většina coinů se ocitla v červené zóně. Bitcoin se bohužel neudržel nad 9000 $ a aktuálně se obchoduje za 8650 $. Respektuje tak supportní zónu, a pokud máme i tento týden pokračovat v uptrendu, níže by už padat nemusel.

Letošní růst zatím vypadá zdravě, což je pro Bitcoin tak trochu podezřelé. Zdravý růst je však přesně to, co momentálně potřebuje. Na grafu dělá pěkné „schůdky“. Každý jeden skok sestává ze třech částí:

  1. růst
  2. korekce růstu,
  3. konsolidace.
4h BTC/USD - Bitstamp - rast, korekcia, konsolidácia
4h BTC/USD – Bitstamp – růst, korekce, konsolidace

Obecně platí, že aby byl růst zdravý, Bitcoin by měl projít všemi třemi periodami. Ve fázi růstu překoná rezistenci, následně ji korekcí otestuje (tím se doplní objednávky do orderbooku na burzách) a z rezistence se stane support. V následném klidném období (konsolidace) se Bitcoin připraví na další růst.

Je však nutné dodat, že tyto tři fáze po sobě nemusí následovat v tomto pořadí.

Bitcoin aktuálně v korekci

Momentálně se nacházíme ve druhé fázi. Za sebou máme slušný růst z předchozího supportu (8200 $) přes rezistenci (8600 $) až na nové letošní high (9100 $). To však bylo na Bitcoin příliš a ještě v neděli před uzavřením weekly svíce padl zpět na hladinu 8600 $, z níž se mezitím stal support.

Na tomto supportu jsme konsolidovali celý minulý týden a je dost možné, že korekci vydrží. Pokud se tak stane, mohli bychom už během několika dní znovu otestovat 9000 $. Sentiment na trhu je pozitivní, stále se objevují nové dobré zprávy a blíží se halving. Ideální čas na pořádný bullrun! Nebo ne?

Doporučujeme přečíst si našich TOP 5 užitečných rad, jak se stát úspěšným traderem

Vypadá to až příliš dobře?

Než však začneme oslavovat, je důležité připomenout si, že trh s kryptoměnami je velmi zrádný a Bitcoin si občas opravdu dělá, co se mu zachce. Dávejte si tedy při obchodování pozor a investuje pouze peníze, které si můžete dovolit ztratit. Lednový růst vypadá velmi zdravě, ale mě osobně popravdě tak trochu děsí.

Bitcoin přece nedodržuje základní traderské poučky a skáče si, kde se mu zachce. Mám takové tušení, že pro nás chystá pořádně překvapení. Ať už to bude ve formě další pumpy nebo pro změnu dumpu, to si netroufám odhadnout.

Troufá si to však náš trader Ľuboš, který pro vás připravuje pravidelné víkendové analýzy. Jeho postřehy ze světa kryptoměn a očekávání do budoucna naleznete v tomto videu. Sledujte náš YouTube kanál BitLink a nenechte si ujít naše kryptozpravodajství. Už v úterý se můžete těšit na LIVE Trading 2.0!

VIDEOanalýza – Dump Bitcoinu o 500 USD – Je toto začátek korekce, nebo nového bearish trendu?

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...