3 fundamenty, které způsobily 2020 altseason

0
666
2020 altcoin fomo

Leden 2020 je pro kryptoměny příznivý. Bitcoin se konečně odrazil ze dna a zaznamenal celkem slušný zisk. Od letošního low (6 800 $) si už připsal dva tisíce dolarů a vypadá solidně. Málokdo však čekal, že se probudí i altcoiny. Většina alternativních kryptoměn letí vzhůru tempem, které jsme neviděli od ledna 2018. Co tedy způsobilo nečekané altcoin rallye?

Bitcoin bude v roce 2020 velmi silný

No, hlavním důvodem je určitě silný Bitcoin. Jak jsme zmínili, král kryptoměn v roce 2020 vypadá opravdu solidně a zdá se, že po šesti měsících bear marketu se nám konečně otáčí trend. To je způsobeno řadou faktorů. Ať už jde o vysoké volume na burze Bakkt, otevření options kontraktů na CME, nebo konflikt mezi USA a Íránem

Může vás zajímat: CME BTC options mají slibný start – Jak se jim daří po prvním dni obchodování?

Bitcoinu jsme se letos věnovali dost. Nyní jsou však na výsluní altcoiny, které by bez pozitivních pohybů Bitcoinu žádné rallye neměly.

Bitcoin SV fomo

Bitcoin SV sice nemáme rádi, ale jedno mu upřít nemůžeme. Je to jeden z hlavních katalyzátorů letošní altseason. BSV v posledních dvou týdnech pravidelně vykazuje dvouciferné zisky. To postupně rozpálilo trh s altcoiny, které jsou na sebe často úzce navázány. Pokud jde nahoru jeden, jde i druhý, třetí, čtvrtý…

Včera BSV zaznamenal masivní pumpu na Bitfinexu. V průběhu jedné minuty na páru BSV/BTC vyskočil o 1000 %. Za pár hodin už následovaly i ostatní alty. Ethereum se najednou vyhouplo o 10 %, XRP také, Bitcoin Cash si poskočil o 20 % a některé kryptoměny i o 100 %.

TOP5 nejziskovějších coinů najdete v tomto článku.

Dvouletý bear market

Faktem je, že altcoiny na svou chvíli čekají už dva roky. Naposledy proti Bitcoinu výrazněji vyskočily v lednu 2018 a od té doby postupně klesaly. Jde to vidět i na indexu dominance, který se dostal až na 71 % (aktuálně je to 65 %).

Bitcoin dominancia

Ani rallye z roku 2019 nepomohlo a pouze několik kvalitních coinů, jako ETH, LTC, EOS nebo BNB, se odlepilo ze dna. Pořádné altcoin rallye tedy visí ve vzduchu už velmi, velmi dlouho. Doufejme tedy, že bear market pro altcoiny skončil a každá smysluplná kryptoměna začne vykazovat zisky.

Altcoiny kapitalizácia