Bitcoin za 8700$ (a zase padá) – Má dnešní rallye na svědomí BitMEX? + anketa

0
497
horror-bitcoin-kryptomagazin-696x557-1

Edit / Volatilita Bitcoinu je dnes vysoká. Údaje o jeho ceně v tomto článku tak nemusí být úplně aktuální.

Určitě jste si už všimli, že Bitcoin dnes zaznamenal slušný růst. Momentálně se obchoduje za 8700 $, což je letošní rekord. Spekuluje se, že jedním z impulsů tohoto růstu bylo spuštění options kontraktů na burze CME (více info. zde). To jistě přidalo dobrou náladu, ale zdá se, že první vlnu má na svědomí (jak jinak) burza BitMEX. Konkrétně likvidace short pozic v celkové hodnotě 38 milionů dolarů.

Začátek pumpy na burze sledoval obchodník CryptoHamster a napsal o tom na Twitteru. Podle tohoto tradera současný růst dlouho nevydrží a brzy přijde pullback. Od zveřejnění tweetu jsme však zaznamenali růst o dalších 200 $ a ten už BitMEX nezpůsobil.


Jak si můžete všimnout na grafu níže, dnešní růst má za sebou už tři vlny. Bitcoin nejprve krátce po půlnoci překonal rezistenci na hladině 8400 $. Tu následně rychle otestoval a kolem čtvrté vyskočil na nové high – 8600 $. Třetí vlna je relativně čerstvá a přišla kolem druhé odpoledne.

15m BTC/USD - Bitstamp
15m BTC/USD – Bitstamp

Třetí vlnou Bitcoin konečně prorazil rezistenci, kterou náš trader René určil jako klíčovou. Její překonání bude první signál, že se začíná uptrend. Samozřejmě, Bitcoin se stále může stáhnout pod 8650 $, ale pokud by se nakonec udržel a zavřela by tam i weekly svíce, bude to víc než dobré.

Reného novoroční analýzu jsme publikovali veřejně a najdete ji v tomto odkaze.

Kto spravuje vaše krypto-portfólio?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...


Nakonec bychom vás rádi pozvali na první část naší obchodnické show LIVE Trading 2.0 v roce 2020, kde se blíže podíváme na Bitcoin a na trh celkově. Začínáme už v 18:30, takže se nezapomeňte připojit.

Tešíme se na vás!