Pokud se historie zopakuje, opět uvidíme masivní růst kryptoměn!

Share This Post

Na začátku tohoto roku byla situace na trhu s kryptoměnami dosti špatná. Po propadu z konce roku 2018 klesl Bitcoin na nová minima a stáhl ze sebou i zbytek kryptoměn. Změna nastala v létě tohoto roku, kdy Bitcoin opět vystoupal na 5ciferné hodnoty. Dočkáme se toho znovu?

Bull run z léta letošního roku

Na začátku roku 2018 padl Bitcoin až na dno, které bylo těsně nad úrovní 3000 dolarů. V té době jsme byli svědky kapitulace, přičemž mnozí viděli Bitcoin na ceně 1500 dolarů a ti odvážnější až na 500 USD. Nastal však opak a v průběhu 5 měsíců stoupl Bitcoin o stovky procent, přičemž jeho cena zůstala na úrovni 14000 dolarů. To znamenalo téměř 500% růst. Ostatní kryptoměny BTC následovaly. Například Litecoin stoupl z 22 dolarů až na své maximum na úrovni 145 dolarů, což představuje téměř 700% nárůst. Nicméně, po této pohádkové jízdě nastal útlum, a aktuální čekáme, kterým směrem se trh s kryptoměnami vydá …

Další akumulační fáze

Pokud je nám historie jakýmsi průvodcem, BTC by se mohl připravovat na další významnou cenovou rally, která by byla podobná té, která se uskutečnila začátkem dubna tohoto roku.

Obchodník s kryptoměnami Cantering Clark si všiml záhadné fraktální podobnosti mezi současným grafem a prosincovým dnem v roce 2018, po kterém následoval v Q2 2019 citelný růst, kdy Bitcoin dosáhl slušné hodnoty a zhodnocení o stovky procent vůči zmíněnému konci roku 2018.

Jeho kolega Josh Rager zdůrazňuje, že král kryptoměn, Bitcoin, je v současnosti ve fázi akumulace. Tato akumulace představuje aktuální nudné období bez výraznějšího pohybu ať už nahoru nebo dolů. I v době psaní tohoto článku má Bitcoin malou volatilitu a jeho výkyvy jsou ve velmi malém rozmezí. Jeho cena aktuálně představuje 7462 dolarů.

Hop anebo trop

Na Twitteru jsou k dispozici různé předpovědi, ale ne každý je bullish a věří v růst. Podle průzkumu, který uskutečnil analytik Jacob Cantfield, až 47 procent všech respondentů věří, že současná situace na trhu povede k dalšímu propadu celého trhu.

Peter Brandt, jedna z největších obchodních legend, nedávno vyjádřil svou silně pozitivní bullish cenovou předpověď s ohromujícím cílem 100 000 dolarů pro Bitcoin. Na druhé straně, pokud by však Bitcoin místo růstu klesl na minima z prosince 2018, Brandt by to považoval za bod kapitulace, kdy by i ti nejzarytější býci zpanikařili a začali by prodávat své kryptoměny, což by mělo za následek ještě větší propad.

Co číst dále?

Microsoft právě uzavřel partnerství s jednou celkem málo známou kryptoměnou

Zdroj:
u.today

Related Posts

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...