[Zprávy] SEC schválil nový BTC fond pro americké burzy – Blockchain v Číně rapidně dospívá – Mileniálové nakupují BTC víc než Microsoft nebo Netflix akcie

Share This Post

Americký regulátor pro místní burzy a cenné papíry dal zelenou novému fondu, který bude tvořen BTC. A podle zprávy výzkumné agentury se blockchain technologie v Číně vyvíjí závratnou rychlostí. A mileniálové věří v Bitcoin. Na regulovaných burzách (Greyscale BTC) se jedná o pátou nejoblíbenější investici.

Nový BTC fond v USA

SEC, americká regulační agentura pro finanční trhy, povolila obchodování svých akcí společnosti NYDIG Bitcoin Strategy Fund. Ta se liší od Greyscale, která nabízí svoje akcie přímo reprezentující BTC. NYDIG totiž bude prodávat Futures kontrakty.

Profesionální analýza – 07.12.19 Update altcoinov – IOTA, EOS, DASH

To v podstatě znamená, že akcie NYDIG budou reprezentovat kontrakty futures na regulovaných amerických futures burzách. Zde se může s největší pravděpodobností jednat o CME, které vyrovnává obchody v dolarech. Společnost NYDIG totiž ke svému zalistování na burze vydala zprávu, kdy svůj fond popsala jako společnost bez diverzifikace (pouze BTC), jejímž účelem je vytvořit zisk v rámci investic do futures kontraktů.

Jedná se tak o společnost obchodující deriváty BTC. To je jedna z obav BTC komunity. Kvůli stále zvyšující se nabídce derivátů je možné, že se fakticky bude nafukovat celkové množství mincí. Tato obava plyne z toho, že jeden a ten samý Bitcoin může být použit na více obchodů. SEC nicméně dává najevo, že nehodlá stát kryptoměnám v cestě. Brzy se tak možná dočkáme i oficiálního obchodování BTC pomocí ETF.

Forkast Insights: Čína naplno využívá blockchain

Forkast Insights je asijská větev společnosti Forkast. Podle nejnovější zprávy od Forkast Insights se ukazuje, že Čína využívá blockchain technologii velmi silně. Podle Forkast Insights se v Číně rapidně integrují do běžného života technologie spojené s blockchainem.

Ve zprávě se píše, že Čína nejen podporuje rozvoj technologií a vede v počtu patentů, ale tuto technologickou vlnu podporují také nejvyšší státní představitelé. Obzvláště vyjádření prezidenta Xi (jedná se o komunistického, nevoleného diktátora) pomohlo lokální podpoře blockchain technologie.

Více informací – Slyšeli jste o IPO? Krypto startup podporovaný Porsche tak získal 1,5 milionu dolarů

Zpráva Forkast Insights také zdůrazňuje, že centrální banka Číny se snaží co nejrychleji vyvinout vlastní digitální měnu, a tím nahradit světovou roli dolaru. Právě vznik takové národní měny by umožnil obejít zastaralé cesty původního finančního systému a umožnil volné obchodování skrze hranice.

Čína tak využívá každé možnosti, jak se postavit dominanci Spojených států. Ty podle zprávy dále zaostávají v blockchain prostoru kvůli nevlídným regulacím a pomalému technologickému vývoji. Je ovšem nutné zdůraznit, že Čína nemá žádný zájem na podpoře nezávislých technologií, jako je BTC či ETH. Blockchain v rukou Číny může být nástrojem hromadného útlaku. Technologie jsou hodnotově neutrální a až jejich aplikace určuje, zda a komu prospívají, a čínská diktatura rozhodně nestojí o omezení své moci na úkor otevřených a nezávislých technologií, ze kterých profituje každý občan.

Mileniálové preferují Bitcoin!

Mileniálové, tedy nejmladší generace investorů, věří Bitcoinu. Podle výzkumu společnosti Schwab se ukazuje, že BTC Greyscale fond je na pátém místě v rámci investic mileniálů. Před Greyscale BTC je pouze Amazon, Apple, Tesla a Facebook. Jenže oblíbenost BTC u mileniálů bude pravděpodobně podstatně vyšší.

Důvodem k tomu je, že Schwab čerpá data z burz. Jenže BTC na burzách starého světa figuruje pouze sporadicky. Právě Greyscale je nejoblíbenějším místem nákupu v regulovaném trhu. Jenže většina majitelů BTC k němu přišla skrze neregulované burzy. Takže nemohou být započítány v této statistice.

I přesto si BTC získal výsadní postavení a zdá se, že nás očekává velký transfer bohatství do digitálního světa, který je pro mladší generace přirozenějším místem existence. I proto je pro mileniály zvyklé na digitální prostředí Bitcoin ideální investicí.

Nová generace tak bude investovat své peníze do jiných míst, než tomu bylo u předchozích generací. Bitcoin a ostatní kryptoměny tak mají dobře nakročeno k tomu, stát se pilířem nového ekonomického systému. Právě kvalitativní změna finančnictví bude velkým skokem kupředu, a i proto před sebou mají kryptoměny prakticky nepředstavitelnou budoucnost.

Co číst dále:

Legendární trader vidí Bitcoin za 100 000 $ – Nejprve ale můžeme padnout na 5000 $

 

Related Posts

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...