[Zprávy] Bitcoin útočí na 8 000 – Německo a Švýcarsko budou kryptoměnové ráje – Vývojář Etherea zatčen za pomoc Severní Koreji

Share This Post

Bitcoin se nadále drží ve středu sestupného kanálu. Po vzestupu se cena odrazila od rezistence z předchozích týdnů. Německo a Švýcarsko mají dobře nakročeno k tomu, stát se vedoucími zeměmi ve vývoji kryptoměn a Virgil Griffith, vývojář sítě Ethereum byl zatčen za napomáhání Severní Koreji v obcházení amerických sankcí. 

Bitcoin útočí na 8 000, ale…

Bitcoin dnes prolomil formaci stoupajícího klínu, a to směrem dolů. Cesta k 8 000 USD se tak komplikuje. Rezistence na úrovni 7 850 se ukázala jako příliš silná bariéra. Bitcoin tak dosáhl přibližně této hodnoty a následně přišel rychlý propad. Jak je vidět na obrázku, stále se nacházíme v neutrálním prostředí klesajícího kanálu, kde se BTC pohybuje již několik měsíců.

Po neúspěšném průrazu směrem dolů se tak pokračuje dál v sestupné tendenci. Prosinec je obvykle velmi volatilní měsíc, a proto se s největší pravděpodobností máme ještě na co těšit. Cena BTC totiž ke konci roku vykazuje pohyby až 30 %. Rostoucí volatilita je pak samozřejmě výhodou pro tradery.

Profesionální analýza – 29.11.19 Technická analýza BTC/USD – Blíží se nám konec měsíce!

Obzvláště futures trhy silně těží z volatility, protože obchodníci mohou vydělávat na pohybech do obou stran. Futures jsou stále oblíbenějším produktem a získávají si velkou pozornost. Čísla obchodovaných futures jsou opravdu vysoká. Zatímco Bakkt hlásil rekord 40 milionů dolarů za den, ostatní futures platformy jej stále strčí do kapsy.

Německo a Švýcarsko – kryptoměnové velmoci

Jak Německo, tak i Švýcarsko jsou země, které jsou otevřené inovacím, jež přinášejí kryptoměny. A obě země vytvářejí podmínky, které jsou vhodné pro rozvoj kryptoměn a společností s nimi spojenými. Tento trend bude, zdá se, pokračovat.

Německo díky rychlému schválení nového zákona z dílny EU umožní lokálním bankám provozovat služby spojené s kryptoměnami. Banky tak budou moci svým klientům nabízet BTC a ostatní kryptoměny. Zároveň si díky novému znění zákona budou moci samy držet kryptoměny.

To je rozdíl od předchozího zákona, který vyžadoval externí službu na držení kryptoměn. V rámci diskuze o novém zákoně zaznělo od zákonodárců, že Německo bude profitovat z lokálních obchodů více, než když Němci nakupují BTC v zahraničí.

Švýcarsko jde také příkladem ostatním státům. Už tak přívětivé zákony dostanou nové úpravy. Na nich lokální zákonodárci pracovali společně s místními podniky, které se zaměřují na oblast kryptoměn. Přes 80 společností se tak podílelo na úpravách předchozí legislativy. Podle vyjádření švýcarských úřadů se bude pokračovat na cestě za přívětivými regulacemi, které budou podporovat rozvoj blockchain technologií.

Ethereum vývojář zatčen kvůli Severní Koreji

FBI a americký prokurátor pro New York oznámili zatčení Virgila Griffitha za to, že napomáhal Severní Koreji při obcházení amerických sankcí. Na Severní Koreu jsou dlouhodobě uvaleny silné sankce za to, že totalitní režim vyvíjí jaderné zbraně.

Analýza Cardana – 30.11.19 Technická analýza ADA/USD – Jak dlouho ještě poroste cena ADA?

Podle zprávy tamních úřadů přednesl Griffith prezentaci a technické rady, jak používat kryptoměny na obejití sankcí ze strany USA. „Griffith poskytl vysoce technické informace Severní Koreji i přesto, že věděl, že takové informace mohou být použity k obcházení amerických sankcí a k praní špinavých peněz,“ stojí ve vyjádření amerických úřadů.

Griffith je jedním z vývojářů Nadace Ethereum. Nadace vydala vyjádření, že se jednalo o soukromou iniciativu Griffitha a Nadace s ní nemá nic společného. Avšak i tak bude situaci, podle svého vyjádření, bedlivě monitorovat. Griffith cestoval do Severní Koreji v dubnu tohoto roku, a to i přesto, že nedostal povolení, které dle zákona musí americké úřady udělit každému, kdo chce do Koreji cestovat. Griffithovi hrozí až 20 let vězení.

Co číst dále:

Zahrajte si online hru RollerCoin a získejte tisíce satoshi denně!

Related Posts

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...