[Zprávy] Bitcoin za $20 000 po halvingu – Největší podvod v historii kryptoměn stál investory až 12 miliard dolarů – EOS v problémech

0
1522

Nejbližší vysoká meta pro BTC je 20 tisíc dolarů. Vyrovnat se ovšem předchozímu topu nebude snadné. Scam OneCoin dosáhl takového rozsahu, že se zapíše do historie kryptoměn. A EOS blockchain (ačkoliv jsou na místě pochyby, zda je EOS vůbec blockchain) je kompletně zaplněn. 

Kdy dosáhne BTC nového ATH?

Ačkoliv je BTC velmi těžko predikovatelný trh, vždy se můžeme obrátit do minulosti a podívat se na to, jak se cena vyvíjela v předchozích cyklech. Zde okamžitě vystoupí jeden vzorec, který je důležitý pro fanoušky kryptoměn.

Podle analytické společnosti Plan B se dá z předchozí analýzy trhu vyvodit, že cena BTC se bude pohybovat v rozmezí 14 – 20 tisíc, a to v období předcházející halvingu. Ten přijde v květnu příštího roku.

Analýza Etherea – 10.11.19 Technická analýza ETH/USD – Avizuje nám snad megafón pattern blížící se obrat?

Analýza předchozích cyklů vedla tým společnosti Plan B k předpokladu, že stojíme na prahu změny růstové křivky. Ta je před halvingem obvykle mírně stoupající a po halvingu následně přijde radikálnější vzestup.

Nicméně podle analytiků je nemožné říci, jestli se situace opět bude opakovat stejně. Kvalitativně se totiž trh kryptoměn mění. Změna přichází ze strany institucí, které momentálně vstupují na trh s kryptoměnami. A právě tento bezprecedentní trend může mít za následek naprosto nepředpokládané pohyby.

Institucionální investoři mají totiž k dispozici podstatně větší množství peněz než malí investoři. Momentální denní přísun BTC se pohybuje okolo 1800 a brzy bude poloviční, což by mělo hnát cenu nahoru díky poklesu nabídky. V rámci Bitcoinu zbývá vytěžit již jen 3 miliony BTC.

Scam OneCoin za 12 miliard

Kryptoměnovým světem hýbe scam OneCoin. Ten podle Jamieho Bartletta, který se případem zabývá, stál investory 4 miliardy dolarů. Jenže to jsou čísla pouze ze západního světa. V Asii pak OneCoin s velkou pravděpodobností obral o peníze ještě daleko více lidí.

OneCoin byl klasickým multi-level ponzi schématem. Členové komunity byli štědře odměňováni za to, že přilákají nové členy. Z jejich peněz se pak část vyplácela komunitě a část společnosti. Za nákup OneCoinu ovšem nepřišla víceméně žádná odměna, protože samotná mince je naprosto bez hodnoty.

Více informací – Evropská centrální banka vyzývá ostatní banky, aby bojovaly proti kryptoměnám

Hlavním mozkem za světovým podvodem je Ruja Ignatova. Tato žena dokázala ve spolupráci s několika lidmi okrást investory po celém světě. Finální číslo je přibližně 3 miliony okradených lidí.

Případ OneCoinu ovšem postupně směřuje k celosvětovému pronásledování viníků. Takže je možné, že by se oběti scamu mohli dočkat odškodnění, protože většina peněz je pravděpodobně v držení zakladatelů podvodného projektu. Před dalším bull runem je toto připomínka, že kryptoměny jsou stále divokým západem. Pokud v tomto tvrdém světě chce někdo uspět, musí přemýšlet a zvažovat rizika. Těch se totiž s rostoucí cenou kryptoměn bude objevovat čím dál tím více.

EOS má zaplněný blockchain

Coinbase vydala zprávu, že transakce na EOS přestaly probíhat. Na vině byl airdrop nové kryptoměny Eidos. Právě tento airdrop „ucpal“ síť. Díky specifickému designu EOS se ovšem dal navýšit objem stakovaných financí, což následně vedlo k obnovení transakcí u Coinbase.

To ovšem nepomohlo malým investorům, kteří nemají možnost stakovat dostatečné množství financí a tudíž měli normální transakce problémy. Situace je sice pouze časově omezená díky blížícímu se konci airdropu. Nicméně pro EOS je to silná rána. Síť totiž v zatěžkávacím testu selhala.

ETH čelilo masivní kritice poté, co cryptokitties v podstatě zastavily možnost posílat levné transakce. A ukázalo se, že síť má velmi znatelné limity. EOS tvrdil, že tyto limity pro ně neplatí, protože jejich technologie je lepší než ETH. Nicméně, jak se nyní ukazuje, ani EOS není vůbec připraven na masovou adopci. Pokud jeden airdrop v klidném období zastaví i burzovní participanty na síti, není těžké si představit, co asi bude čekat EOS při přívalu nových uživatelů.

Co číst dále

Bakkt dosáhl nového ATH – Na institucionální futures platformě se zobchodovalo 1 741 BTC