Už brzy proběhne aktualizace BCH sítě – Co nového můžeme očekávat?

Share This Post

15. listopadu, krátce po 12:00, bude na síti Bitcoin Cash (BCH) provedena aktualizace v síti. Po 12:00 se v bloku vynutí minimálně PUSHD a operační kódy OP_Checkmultisig a OP_Checkmultisigverify se aktualizují tak, aby akceptovaly Schnorrovy podpisy.

Následující pátek bude na síti BCH probíhat velká aktualizace. Půjde o update, který změní současný soubor pravidel konsensu s cílem přidat dvě nové funkce. O změně a nové aktualizaci se spekuluje už několik měsíců. K finální změně dojde ale až 15. 11. 2019. BCH po hard forku z roku 2017 zvýšil velikost bloku z původního 1 MB až na 32 MB. Fork se uskutečnil na bitcoinové síti. I přes vylepšenou verzi Bitcoinu má nově vzniklý coin Bitcoin Cash problémy. V září 2018 síť BCH překonala historicky nejvyšší denní počet transakcí. Za den prošlo přes síť několik milionů transakcí. Programátoři BCH se po dlouhém uvažování nakonec dohodli na znovuvrácení některých kódů z původní BTC verze, které umožňují různé transakce, kompilátory a další funkce založené na rozhodování. Vývojáři BCH také zvýšily výchozí velikost datového nosiče v síti na 220 bajtů.

Čekají nás změny v síti

První změna omezí vektory konvertibility v síti uplatněním pravidla Minimaldata. „Tímto se odstraní konečný vektor konvertibility BIP 62 a znamená to, že většina transakcí v BCH (včetně všech transakcí P2PKH) bude nyní upravených.“ Druhou přidanou funkcí přicházející do řetězce BCH je podpora OP_Checkmultisig (Verify) s cílem doplnit první iteraci Schnorrových podpisů. „Tato aktualizace rozšiřuje podporu OP_Checkmultisig a po této aktualizaci budou všechny kontrolní operace podepsané funkcí Schnorr.“

Nová funkce umožní uživatelům BCH využívat složitější mechaniku transakcí s vícero podpisy. Schnorrovy agregované podpisy (s OP_Checksig) jsou jedním ze způsobů, jak provádět více podpisů. Mají ale odlišné vlastnosti než BTC.

 „Kromě toho je také žádoucí, aby se každá stávající mince mohla utratit pomocí Schnorrových podpisů. Existuje množství peněženek a mincí založených na OP_Checkmultisig, které stejně chceme využít na Schnorrovy podpisy.“

Sledujme společně odpočet

Fanoušci BCH jsou nadšení další aktualizací a účastníci sítě se neustále připravují na změny. Běžní uživatelé nemusí nic udělat, změna proběhne bez jejich vlivu. Těžaři, respektive minery by si však měli aktualizovat svého klienta na nejnovější verzi. Více informací o aktualizaci Bitcoin Cash, který se uskuteční 15. listopadu, v technických údajích na serveru Github. Stejně tak odpočet můžete sledovat na tomto odkazu.

Závěr

Na původní BTC síti už došlo k několika hard forkům, aktualizacím a změnám. Některé měly pozitivní vliv na jeho rozvoj, jiné zas negativní. Co si myslíte vy o nové aktualizaci BCH sítě? Bude mít pozitivní vliv na komunitu nebo půjde jen o další nesmyslný a zbytečný update?

Co číst dál?

[ZPRÁVY] Bitcoin Futures na Bakkt hlásí nový rekord – Máme datum Ethereum hard forku – Čína reguluje hraní nezletilých – Vémola vs. Végh již dnes!

Zdroj:
bitcoin.com

Related Posts

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...