Bakkt dosáhl nového ATH – Na institucionální futures platformě se zobchodovalo 1 741 BTC

Share This Post

Po velmi neuspokojivém začátku se Bakkt rychle vzpamatoval. Počáteční volume, které se pohybovalo v jednotkách kontraktů (BTC), postupně roste. Včera dosáhl Bakkt nového ATH (All Time High), které se rovná 1 741 zobchodovaných BTC. 

Bakkt si vede dobře

Ačkoliv se na Bakkt valila kritika ze všech směrů po neuspokojivém začátku, nyní se ukazuje, že platforma potřebuje čas na to, aby vyrostla. Jen za včerejší den se na Bakktu obchodovalo BTC v hodnotě 15,5 milionů dolarů. To je sice stále málo ve srovnání s ostatními futures giganty, ale nárůst, který Bakkt zažívá, je poměrně radikální.

V porovnání s CME futures je Bakkt stále v plenkách. CME ohlásilo, že v květnu tohoto roku se průměrně obchodovalo na 515 milionů dolarů za den. Podle vyjádření CME také přibývá institucionálních investorů. CME na rozdíl od Bakktu vyrovnává obchody v dolarech. A podle vyjádření předsedy alternativních produktů Tima McCourta se CME nechystá zavést vyrovnávání v BTC.

Bakkt – velké plány

Bakkt ovšem nechce být pouze platformou na obchodování BTC futures. Společnost spolupracuje např. se Starbucks, kde chce implementovat svou novou platební aplikaci, která umožní platbu v BTC. To by mohlo výrazně přispět všeobecné adopci, protože užívání Bitcoinu je stále na nízké úrovni.

Analýza altů – 09.11.19 Update altcoinov – EOS, LINK, ETC

Právě možnost platit s BTC je stále těžko dostupná. Přitom se stále vedou debaty o tom, jestli má někdo doopravdy zájem o placení pomocí BTC, protože málokdo bude chtít platit kryptoměnou, která vykazuje tak radikální vzestup ceny, a to od svého vzniku před téměř jedenácti lety.

Instituce – spása, nebo pohroma

Prostředí kryptoměn se vyvíjí extrémně rychle a společnosti jako Bakkt či CME ukazují, v jakém duchu se ponese budoucí období kryptoměn. Instituce si již všimly, že BTC je stále tady a musí se s ním počítat. A právě jejich vstup do prostoru může zamíchat kartami.

Zatímco z počátku byl BTC pouze hračkou technologicky schopných „geeků“, později se přidala první vlna široké veřejnosti. Toto období skončilo v roce 2017 a nyní stojíme na prahu dalšího přísunu kapitálu, který tentokrát bude pocházet od velkých institucí.

Analýza BTC – 08.11.19 Technická analýza BTC/USD – Takže definitivně odmítnutá neckline?

Ačkoliv je hezké vidět, že instituce ženou prozatím cenu směrem nahoru, jejich vliv na Bitcoin nemusí být nutně pozitivní. Velcí investoři a velryby cílí na zisk a právě to může těžce zamávat s malými investory a tradery. Instituce také nebudou mít zájem na decentralizaci a čím větší slovo budou v prostoru mít, tím méně mohou být slyšet hlasy komunity, která si váží základních hodnot decentralizace.

Stojíme tak na prahu éry, která bude charakterizována regulacemi jako KYC/AML. Bude to doba, kdy instituce převezmou hlavní kormidlo ve vývoji ceny.

Co číst dále:

Analýza BCH, ETH a XRP – Jak se tváří největší altcoiny před dalším velkým pohybem?

Related Posts

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...

Binance nabízí odměnu 5 milionů dolarů

Kryptovelryba koupila 314 milionů tokenů BOME ještě před uvedením...