[Zprávy] • Rekordní hash rate BTC nazančuje bull run • 20 000 USD stačí na to se stát XRP velrybou • a další zprávy

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Zde najdete stručné shrnutí těch nejdůležitějších zpráv z tohoto víkendu, pod shrnutím potom najdete ke každé zprávě další informace. 

Trhy

Dnes došlo k propadu cen Bitcoinu o cca 200 USD, což je 1,32% z ceny za 24 hodin. Nyní se cena pohybuje okolo 10 100 USD, takže stále nad hranicí 10 000 USD. Altcoiny pokračují v mírných vlnách zisků a ztrát, do cca 3%. Další informace najdete v naší analýze zde.

Kryptoměny

Banky, Burzy

Regulace

20 000 USD stačí na to, abyste se stali XRP velrybou

Jeden kryptoanalytik sdílel graf, který ukazuje průměrná aktiva držená top 10% majiteli XRP. Data ukazují, že abyste se v XRP stali „jednoprocentní“ – termín vytvořený tak, aby vykazoval vysokou nerovnost bohatství proti ostatním 99% – stačí držet zhruba 20 000 dolarů v Ripple při dnešních cenách 26 centů za XRP.

Rekordní hash rate BTC naznačuje bull run

Nejnovější konsolidace BTC může skončit jako bull run, protože klíčová metrika důvěry těžarů dosáhla rekordních maxim. Top kryptoměna podle tržní hodnoty za poslední tři dny dosáhla nižších denních maxim a vyšších denních minim. Kryptoměna zmapovala zužující se cenové rozpětí při nárůstu necenových metrik, včetně nárůstu hash rate sítě – měřítka výpočetní síly věnované těžbě Bitcoinů. Zejména dvojtýdenní průměrná hodnota hash rate dosáhla v pátek rekordního maxima 85 exahashů za sekundu (EH / s) kolem 19:00 UTC. Také těžba – měřítko toho, jak těžké je vytvořit blok transakcí – skočila na nové historické maximum.

Marcus: Libra není hrozbou pro národní měny a finanční stabilitu

David Marcus, šéf Calibry, vystoupil v reakci na tvrzení úřadů, že tento projekt představuje hrozbu pro „měnovou suverenitu“ národů. Francouzský ministr hospodářství a financí Bruno Le Maire minulý čtvrtek uvedl, že s Librou „je ohrožena měnová suverenita států,“ a dále hrozí, že zablokuje vývoj projektu v EU. Marcus řekl, že Libra bude „podpořena 1: 1 košem silných měn. To znamená, že pro existenci jakékoli jednotky Libry musí existovat ekvivalentní hodnota v její rezervě. “Libra tedy nebude vytvářet nové peníze. Tato funkce „přísně zůstane výhradou suverénních národů,“ řekl šéf Calibry a dále objasnil, že Libra je budována jako „lepší“ platební síť využívající národní měny a „přináší smysluplnou hodnotu zákazníkům po celém světě“. (Na Twitteru se rozpoutala velmi zajímavá debata přímo s Marcusem na toto téma, lidé rozporují jeho tvrzení o tom, že Libra nebude destabilizovat národní měny). 

Dash se začne obchodovat na Coinbase Pro

Krytoburza Coinbase oznámila, že začne obchodovat Dash. Vklady budou přijímány už dnes a poté následuje otevření obchodů v úterý v 16:00 UTC. Coinbase oznámila výsledky svého přezkoumání osmi kryptoměn na začátku minulého měsíce. Z těch, které zkoumala, je Dash první, která má být schválena.

Čínská provincie Vnitřní Mongolsko zvažuje zákaz těžby kryptoměn

Zatímco Vnitřní Mongolsko, autonomní čínská provincie, je stále přitažlivé pro turisty kvůli zachovalým částem Velké čínské zdi, může brzy přestat být hlavním těžařským centrem těžby Bitcoinů. Podle zprávy ChainNews vydali místní regulační orgány oznámení, kde těžbu kryptoměn označili za „pseudofinanční inovace“, které nemají žádný dopad na ekonomiku. Řečeno jinak, zvažuje zákaz těžby kryptoměn na svém území.

Co číst dále?

[Breaking news] OKEx delistuje všechny privacy coiny – přidají se další burzy?

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
3 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Libor

nazančuje? já spíš čuju jebanec k šesti, toť má zkušenost, jak se všude píše že bude růst, tak přijde pád

k 001

Já se obávám kámo že za 6K už Bitcoin nikdy nekoupíš .

Libor

nikdy nerikej nikdy

spot_img